Aktiv: Kom i form i Benidorm

I Benidorm kan du hele året få både brunfarge og bedre form. Den spanske kystbyen har aktiviteter som passer alle, enten du er godt trent eller bedagelig anlagt som meg. Her er min guide til golf, sykling, fjellturer, kajakktur, dykking og snorkling (sponset)

Sykling i Benidorm i Spania

 

sykkelstart i Benidorm

Benidorms vakre strand forlates, nå skal kroppen brunes i fart

Jeg leide sykkel hos Tao Bike rett ved stranda, og ikke hvilken som helst sykkel. Det var en el-sykkel. Jeg hadde bare forsøkt dette én gang før, og da bare i 10 minutter. Det må også nevnes at jeg ikke har sertifikat, så det hurtigste jeg har kjørt før er en gressklipper. Så pulsen var høy, men etter en prøvetur rett ved utleiebutikken og god forklaring fra eieren om hvordan de tre nivåene på sykkelen fungerte var det bare å sykle i vei. Du tråkker lett på pedalene, og så klarer faktisk sykkelen det meste selv. Skal du opp en bratt bakke, trykker du knappen «high» inn. Er du på flat mark, holder det med «low» eller «medium».

sykkel3

Du kan velge mellom flere typer sykler.

De la serra gelada er en del av nasjonalparken i Benidorm, og veien dit er asfaltert. Derfor passer den også for deg som bare vil gå en tur på noen kilometer, eller løpe. Den er også veldig god for deg som har barnevogn eller rullestol. Vi suste avgårde på sykkel, og det var deilig å tråkke lett og komme opp en bakke og to. Litt trim får du, men veldig svett blir du ikke. Så en greit aktivitet å starte med om formen er litt slakk.

sykkel5

Flere fine utkikkspunkt langs ruta

sykkel9

Benidorm i det fjerne. Som du ser er det fine veier.

sykkel2

Fin mestringsfølelse for en uten lappen, når en klarer å håndtere en el-sykkel

Tid: Sykkelturen tar rundt 45 minutter fra sentrum og til endepunktet. 

Utstyr: Ikke noe spesielt. Sko du kan sykle i er praktisk. Hjelm kan du låne hos Tao Bike om du trenger. De hadde også noen sykler med kurv, resten med bagasjebrett. Barnestoler har de også. 

Form: Alle klarer dette uansett form. Har du angst for el-sykkel? Når jeg klarer det, gjør alle det. Bare øv litt først på en strekning uten folk først. 

Nett: Tao bike i Bendiorm

taobike2

Tao bike har et koselig kontor, der alt er miljøvennlig. Her er det Emilie Gade fra Rejsetanker.dk som har levert fra seg sykkelen.

Fjelltur fra Benidorm til Albir

Benidorm er omgitt av fjell. Det er derfor de har så godt vær hele året. Faktisk er det mye bedre vær her enn på både Mallorca og Gran Canaria. Det gir også gode muligheter til å bevege seg fra strand til fjelltopp. Vår gruppe gikk sammen med den nederlandske guiden Dennis fra Marco Polo, og turen gikk fra Benidorm til Albir langs fjellkjeden som heter Sierra Helada. Vi tok en rute på rundt 8 kilometer, men det finnes også en lengre vei.

fjelltur-ego

Ved relativt godt mot etter å ha gått i 10 minutter.

fjelltur-utsikt

Du går mye opp og så rett ned. Du ser målet nesten hele tiden, men det er lengre enn du tror.

Vi var en gruppe på 12 med guiden, og det var alt fra fitness-gutter til meg. Ruta er i store perioder ganske så steinete, og du skal ha en ok balanse for å klare deg selv. Vår guide hjalp de som strevde litt med å gå nedover, og var vennligheten selv. Hans mål var at alle skulle ha det kjekt, ikke at vi skulle komme raskest mulig frem. Er dere en større gruppe, er en guide fint å ha med. Dennis kom med mange historier, fra plantene vi gikk forbi – som rosmarinbuskene – til hvor han brukte å overnatte med telt.

fjelltur7

Dennis i oransje t-skjorte sørger for at alle kommer vel frem

fjelltur5

Det ble raskt smalt og steinete på stien. Her er det Patrick Krüger som gir en hjelpende hånd til Charlotte Gade.

Stien er merket med hvite og gule streker, og ofte er det mye folk ute og går så det skal litt til at du går deg vill. En periode lå jeg først i gruppa (!), og vi gikk den hardeste veien for så å oppdage at vi skulle ta en lettere vei og gikk så tilbake og fant resten av gruppa.

fjelltur8

Sånn cirka midtveis etter endel pauser, og ved ganske godt mot.

fjelltur9

Stien var ikke vanskelig å gå sånn sett, men du må konsentrere deg store deler av tiden.

fjelltur6

Fjellgeita Dennis hopper avgårde, mens jeg kommer pesende bak. Sola steikte, men vinden gjorde at det ikke var ulidelig.

Vi tok mange pauser underveis, og det var flere flotte plasser å beundre utsikten og naturen. Den er steinete naturlig nok, nesten som et månelandskap. Men med sol, vind og duft av rosmarin var det en fin opplevelse alt i alt. Mot slutten, og nå snakker vi om at vi nærmer oss fem timer, da begynte jeg å skjelve i lårene. Heldigvis så vi da Albir, og da var det «bare» fem kilometer igjen. Er du godt trent, bruker du ikke mer enn 2-3 timer på en slik tur. Jeg har høydeskrekk, og et parti på 200 meter er nesten ren klatring. Jeg klarte det, etter å ha psyket meg opp litt.

fjelltur2

Skilt og merking av steiner langs ruta, så du ikke skal gå deg bort.

fjelltur-vei

Plutselig dukket denne veien opp. Stigningen er brattere enn den ser ut….

fjelltur4

Ser du de små prikkene? Bloggere og guide i baktroppen

fjelltur

To kilometer igjen….

fjellturskilt

Albir i det fjerne.

Tid: Løypa vi gikk var nesten 8 kilometer, som tilsvarer 130 etasjer. Vi brukte 5 timer, men er du i god form klarer du det på det halve og vel så det.

Utstyr: Gode fjellsko, klær som puster, minst en liter vann, niste, solbriller eller caps.

Form: Jeg klarte turen med mange pauser. Du må ha litt balanse inntakt, for det er bratte partier. Jeg har høydeskrekk, men ble bare plaget av det på en bratt stigning på 200 meter der en nesten klatrer. Ellers går det helt fint, for du går aldri helt langs kanten.

Nett: Marco Polo tilbyr fjellturguiding, men også alt fra ridning og jeepsafari til vannaktiviteter. Vil du gå på egen hånd, finner du alt du trenger å vite på Visit Benidorms side om Sierra Helhada.

 

Golf i Benidorm

Min erfaring med golf er begrenset til mini-golf. Noen slikt var det ikke å se, da vi tok turen noen få kilometer utenfor sentrum og endte opp på Meliá Villaitana

golf-oversikt

Meliá Villaitana er både en golfbane og et hotell

Jeg skal derfor ikke begi meg ut på noen bedømmelse av de to 18-hullsbanene, bare opplyse om at her kan du golfe året rundt og at det er særdeles populært. Book i god tid, dersom du vet at du skal hit så er du sikret. Du kan golfe på egen hånd, eller være sammen med en PGA-proff. Opplysninger om alt fra green fee til brukeranmeldelser ser du her. Selv fikk jeg et godt inntrykk av ledelsen og stedet de to timene vi var der. Golfsjefen selv Ángel Duran ga meg og de andre bloggerne en instruksjon på driving rangen, og var tålmodigheten selv. 

golf3

Golfsjefen Ángel Duran tegner og forteller på driving rangen.

golf2

Første gang med en ekte golfkølle. Ingen gigantisk suksess.

Jeg var ikke akkurat et naturtalent, men rådet var å ikke bruke kraft. Det hjalp litt, og jeg fikk iallfall ballen vekk fra gresset. Golf virker som en veldig avstressende aktivitet, og med utsikt mot byen ligger den fint til. Sjekk ut 14 sekunder med video, så får du et fint overblikk.

 

Tid: Alt etter antall folk på banen. Det er åpent året rundt. 

Utstyr: Det er strenge klesregler på en golfbane, og særlig for kvinner kan det være en utfordring. Jeg hadde på meg en ekte golfbukse, polo-skjorte fra H2O og Nike joggesko og slapp inn. 

Form: Dette passer for alle, det kommer mer an på om du klarer det tekniske. Øv, øv og øv. 

Nett: Mélia Villaitana har en egen side, og så kan du finne brukeranmeldelser og mer fakta her. 

golf4

Dresscode tas alvorlig på golfbaner, så les deg opp om du er nybegynner.

Kajakk, dykking og snorkling i Benidorm

For deg som liker å være i vannet, er kajakk en fin måte å komme seg ut av byen på. Jeg var ikke selv med på turen, men alle 10 bloggere som var med var fornøyde. Charlotte Gade fra Rejsetanker.dk syntes det var kjekt, men at 45 minutters padling også kjentes i armene. Turen gikk fra stranda i byen ut til Isla Benidorm. Etterpå ble det snorkling og dykking, og også der var instruktørene proffe. Emile Gade, også hun fra Rejsetanker, hadde ikke dykket før, men var glad hun sa ja til å være med og hadde en flott opplevelse. Sjekk ut Rejsetanker.dk og deres opplevelser fra kajakk til mat i Benidorm. 

Storbyen i det fjerne for de danske bloggerne Sofie Eilersen og Julie von Lyck. (foto: capitan kayak)

Storbyen i det fjerne for de danske bloggerne Sofie Eilersen og Julie von Lyck. (foto: capitan kayak)

Tid: Arrangøren har ulike turer med varierende lengde.

Form: Tar du deg god tid, så kan de fleste klare dette.

Utstyr: Sko som tåler vann, solbriller, handduk, solkrem.

Nett: Capitan Kayak arrangere turer.

 

Vinter i Benidorm

Besøkende: Etter Madrid og Barcelona, er Benidorm byen med flest besøkende per år. Byen på Costa Blanca-kysten har drøyt 80.000 innbyggere, og mange nordmenn har også leiligheter i områder. Høysesongen er om sommeren, og da finner du ikke plass til en tå på stranda.

kart

Vær: Fra oktober er det mye mer levelig, og selv om spanjolene da nesten tar frem boblejakken er det varmt og godt for oss skandinaver både høst og vinter. Faktisk er været bedre her enn på både Mallorca og Gran Canaria, så vil du unngå snø også i Spania om vinteren er Benidorm et godt valg. Og som du ser, trenger du ikke bare ligge på stranda. Her er det mange muligheter til å ha en aktiv ferie, og få sol på kroppen likevel. Vi var der i oktober, og både vannet og dagtempen var mellom 20-25 grader. Begge deler synker litt mot vintermånendene, men fremdeles er det behagelig sammenlignet med Norge. Det er 8 timer med sol i oktober, 7 i november og 6 i desember.

Fly: De fleste kjente selskapene flyr til Alicante. Vi fløy SAS ned og Norwegian opp, og til Oslo er det en flytid på 3,5 time.

Oppsummering: Benidorm er altså langt mer enn briter, utdrikningslag og bingo. Selv om også dette finnes og har sine fans. Det er plass til alle, både de som vil ha Premier League, billig øl og strand og de som vil ha en aktiv ferie.

img_5985

Turen til Benidorm var i regi av Visit Benidorm og Related. Derfor er blogginnlegget merket som sponset. Det er ikke gitt noen føringer på innhold. Det er som alltid mine egne synspunkter og meninger som kommer frem her. Det kan du bestandig stole på når du leser Alltid reiseklar, enten turen er sponset eller ikke.  

PS: Alle atleter uansett form, trenger energi. En av de beste restaurantene, lå rett ved dette flotte utkikkspunktet i gamlebyen. Tapasgata anbefales også her i mini-spiseguiden min. 

Utkikkspunkt

Foto: Carola Valls

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

8 thoughts on “Aktiv: Kom i form i Benidorm

    1. alltidreiseklar Post author

      Tusen takk for hyggelig kommentar, Julie 🙂
      Håper guiden kan komme til nytte for andre som tar turen til Benidorm.