Bli med meg til regionen Riga-Gauja

Endelig er det tid for en ny reise, og fra fredag av er det regionen RigaGauja  jeg skal smatte meg gjennom. Den er nemlig sammen med danske Århus og italienske Lombardia årets «European Region of Gastronomy». Overskriften er «Wild at Palate», og her er en smakebit. (samarbeid)

Riga-Gauja regionen byr på mye lekkert, som dette spahotellet i Liepupe.

Riga-Gauja regionen byr på mye lekkert, som dette spahotellet i Liepupe.

Riga-Gauja

Riga er byen de fleste velger når de skal til Latvia, men nå har du altså sjansen til å bli med meg på tur utenfor byen. Vi skal kjøre korte avstander i seks dager, og få et inntrykk i hvordan mat og drikke sankes, dyrkes og lages. Et av de flotte stedene vi skal overnatte på er Liepupe Manor. De har også en fantastisk park som vi skal ha piknik i, det blir tid på kjøkkenet sammen med kokkene og kanskje en sykkeltur hvis været er på vår side. Spa? Ja, det har de også. Herregården har forresten også sin egen teblanding, eget tehus og da naturlig nok også vannkoker på rommet. Som jeg gleder meg!

 

Bondens marked

Dag to ser jeg ekstra frem til. En gang i måneden kommer nemlig 70 ulike produsenter av alt fra mat til håndverk til den lille byen Straupe med bare 700 innbyggere. De er med i Slow Food-bevegelsen, og markedet har ellers eksistert i 800 år. Det skal også være dyr på markedet, så det kan jo glede flere enn de små blant oss. Middag og natten skal tilbringes på Lantus, som også er et landlig spa med tradisjonell latvisk sauna.

 

Vakker herregård

Det blir ny overnatting hver dag, og jeg gleder meg til å bo utenfor storbyen. Bare se på Ungurmuiza.

Virkelig romantiske omgivelser, og du kan egentlig kjenne roen senke seg bare med å se bildene. Det tenker jeg i alle fall nå, så får vi se hvor mye tid jeg får til å nyte det. Her skal jeg se om jeg ikke får til å sende live også på Facebook, så følg meg gjerne der for daglige oppdateringer. 

Vin, øl og calvados

En av dagene er satt av til å smake på hva som produseres av drikke. Ett av stedene vi skal til er Krimulda Manor, som lager egen vin. Det er stort sett vin av hagebær som lages, og jeg vil vel anta at glassene vi skal få er noe mindre enn det på bildet.

Vi skal også besøke en av landets eldste og vakreste byer Cesis, overnatte i Valmiera og også ha to overnattinger i Riga. Hovedstaden skal ikke glemmes den heller.

Litt om samarbeidet med Latvia

Turen til Riga-Gauja er et samarbeid mellom Latvia Tourism og influencer-nettverket Nordic TB som jeg er medlem av. Noen blir gjerne skeptiske av slike samarbeid. Det er en sunn tanke. For hva det er verdt: Jeg har alltid og vil bestandig skrive min ærlige mening. Det er hele poenget med Alltid Reiseklar. Jeg startet med det hele fordi jeg ville tipse andre om kjekke steder jeg drar til da jeg er ganske kresen….men, og det er et viktig men, jeg ville også fortelle om ting jeg mener ikke fungerer så bra eller ikke passer til meg og mine krav. De gangene det skjer, begrunner jeg det alltid. Så selv om et hotell eller en restaurant ikke passet for meg, kan det være det matcher kriteriene du har for en ferie. Har du synspunkter på dette, kommenter gjerne her eller på Facebook-siden min. Jeg svarer også på mail.

Da håper jeg du vil følge med på reisen min til Riga-Gauja. Den starter fredag 19.mai og avsluttes onsdag 24.mai. Med på turen er også Antligen vilse, TravellingmunkOh darling, let’s be adventurers. Du vil finne bilder og innlegg på sosiale medier under taggen #LatviaRoadtripog #EnjoyLatvia. Bildene i dette innlegget er fra de respektive stedenes hjemmesider. 

Samarbeid: #LatviaRoadTrip I samarbeid med Latvia Tourism, NordicTB and Storytravelers. 

 

PS: Jeg besøkte forresten også Latvia sist høst. Da gikk turen vest i landet, og inkluderte også fantastiske matopplevelser, flott natur og spektakulære overnattingssteder. 

 

2 thoughts on “Bli med meg til regionen Riga-Gauja