Spise: Elegant på BôZin i Marrakesh

Bôzin! For et kult sted! For en stemning! Her bør alle som har et religiøst forhold til mat og vin innfinne seg. Vil du ha marokkansk stemning med en tvist av Asia, dra til denne flotte restauranten.Hos BôZin kan du sitte ute i store sofaer, ved små bord eller i baren. Inne er det også bar med spiseplasser, og ellers mange passe store avdelinger for par eller større selskaper. En DJ bruker også å holde til her.

Stilig uteområde på BôZin

Vi satt i barens spiseavdeling. I mars var det litt i kjøligste laget for å sitte ute, om du ikke har kledd deg for det selvsagt. Vi var restaurantens gjester, og fikk servert det beste de har å by på – og det var ikke lite. Forretter med både norsk laks, fritert ost, vårruller og fisk kombinert med herlige sauser. Like mye mat kom som hovedretter. Faktisk var det altfor mye, og det var ganske pinlig å ikke kunne spise opp alt. Men det var umulig, vi var så mette. Vi fikk mye godt, og både lam og kamel (!) var representert fra dyreriket.

Kaviar og champagne

Nydelige asiatiske smaker, med hint av Marokko her og der. Ikke så altfor mye derimot, mente vi marokkanske sidemann. Jeg synes ikke det gjorde noe. Når en er turist i Norge, trenger du ikke spise norsk mat hele tiden. Det er alltid kjekt å bli gjort oppmerksom på gode restauranter, uansett hvilket land de fokuserer på.
Alle eksteriør- og interiørbilder fra BôZin
Vinutvalget på BôZin var også veldig bra, med vekt på franske viner – eieren er fransk, mener jeg vi fikk vite. Champagnen var fra Cristal til drøyt 4000 kroner flaska (2,5 ganger polpris) til Laurent Perrier rosé for rundt 1200 kroner. Rødt, hvitt og rose var priset fra 200 kroner og oppover, så ikke la deg avskrekke.
Det var veldig mørkt på BôZin, derfor er mange av bildene ikke tatt av meg. Dette hører til sjeldenhetene, men jeg ville vise hvor elegant det var her.

Det var veldig mørkt på BôZin, derfor er mange av bildene ikke tatt av meg. Dette hører til sjeldenhetene, men jeg ville vise hvor elegant det var her.

Forrettene er foreksempel priset fra sympatiske 80 til 1700 norske kroner, dersom du vil ha litt irank kaviar. Mat og vin holder supergod kvalitet. Tonen er derimot uformell og løssluppen. Jeg våger påstå at alle vil trives på BôZin.
Det vil si, jeg må ta et forbehold for astmatikere. Røykeloven er ikke kommet til Marokko, så inne kan det bli vel heftig dersom en plages med lungene…
Bloggerne Coffee in a cup og No-backpacker
# Turen var sponset av Visit Marocco og Sahara Experience, og koordinert av Norske reisebloggere. Vi fikk derimot ingen føringer på hva blogginnleggene skulle inneholder. Det vil jeg aldri gå med på. Utvalg og meninger er og vil alltid være mine egne. 
Marrakesh byr ellers på fine ørkenturer, elegante restauranter og kul shopping. Les alle mine anbefalinger her.
 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden