Copenhagen street food

2018: NEDLAGT, DET SKAL BYGGES LEILIGHETER HER DESSVERRE:
Copenhagen street food, merk deg navnet. Gamle industrilokaler i København er i ferd med å bli kulifisert. For noen har bestemt at disse flotte stedene må kunne brukes til noe annet enn lager. Så nå er Refshaleøen og Papirøen blitt noe av det sejeste som Køben har å by på.
Refshaleøen er blitt et lokalt Nikki Beach med inngangspenger på 1200 kroner, for ditt eget bord med mer. Mens Papirøen skal finne seg selv på ny som matmekka. 2014 er første sesong for Copenhagen street food. Sesongen har vart fra april, og det ser ut som de stenger for året 31.august. Det hele kalles Experimentarium city.

For her kan faktisk hele familien trives, hvis en bare ser an tidspunktet en drar ut. Konseptet er som følger. Under tak (iallefall i år) står det mange morsomme foodtrucks, containere og hytter som serverer mat laget på stedet. Du kan også sitte innendørs, enten ved oljefat, langs benkebord eller i pallesofaer. Utendørs er det sittesteder både under tak og rett i sola. Du kan slange deg i en behagelig stol og snu ryggen til verden, eller sitte en gjeng rundt bord. Foran deg har du utsikt til den livlige båttrafikken, og livet i Nyhavn

Du får alt fra økologisk saft til sterkere saker å drikke hos Copenhagen street food, og matutvalget har definitivt noe for alle. Fra pizza og løkringer til thai, ekte tacos – altså ikke de tørre tacoskjellene du bruker, men de helt ferske – Selv forsøkte jeg tacoen, veldig god, men fy for en sterk salsa. Jeg ville også sjekke ut kubansk mat, men dessverre åpnet ikke boden de to timene vi var der.

Taco, i fersk utgave. Ikke den tørkede nordmenn helgespiser

 

Helt ok priser jevnt over

 

 

Fristende  meny hos Cuba
Dessverre stengt hele tiden vi var der

Sesongen hos Copenhagen street food varer fra april ut august, så langt jeg har lest. Vi var der i juli, og det var ikke altfor mye folk. Korte køer, og mange sitteplasser. Håper virkelig at dette blir en suksess. Det er lett å komme seg til Papirøen. Enten tar du båt fra Nyhavn, eller du bare hopper av her om du er på en hopon-hopoff tur med sightseeingbåtene. Ellers er du nær når du når Christiania. Følg bare veien noen hundre meter før du tar til venstre.

Så da ble det løkringer hos disse

 

I vogna med Kom til kaffe-skiltet er det plass til to personer. Må være byens minste kaffebar. Jeg drikker som kjent mest te, men våget meg på en iskaffe her til 30 kroner. Veldig godt, faktisk. Så kaffe med melk kan jo være noe for meg.  Det eneste jeg har å utsette, er at mange av de som serverte på Copenhagen street food var noe mutte. Jeg forstår at sesongen er lang, men…..Det hadde gjort seg med et smil her og der hos enkelte. Uansett. Mat og drikke var god, og stemningen upåklagelig. Vi er jo tross alt i Danmark.

 

 

 

 

 

 

 

Grunnen til at Copenhagen street food er noe for alle aldersgrupper, er åpningstidene. For her er det folk fra 12 på dagen til midnatt og vel så det. På dagtid laidback og vel så det. Loppemarkeder arrangeres også, samt andre ting. Greit å sjekke ut hjemmeside og facebook. Stedet forandrer så karakter på kvelden. Da kommer the partypeople sigende. I helgene er det også DJs. Og hvor praktisk er det ikke å ha først middag og så nattmat på samme sted? Operaen ligger øy i øy, og ellers er det jo som alltid mye vakkert å ta bilder av i Køben. Vi sees igjen, Copenhagen street food!

Tror faktisk jeg liker den eldre designklassikeren best

 

Åbningstider for boder Copenhagen street food (2014)
Food Trucks: 

12.00-22.00, dog vil enkle boder lukke tidligere

Bar & Cocktail boder: 

12.00-24.00/02.00

Coffee Truck: 

10.00-24.00 

 

Transport

5 min på cykel fra Højbro Plads3 min gang fra 9As stop på Prinsessegade
15 min gang fra Christianshavns Metro
Transport med båd

Havnebus 993 sejler direkte til Papirøen fra Nyhavn/Havnegade
Hop på båden alle hverdage i tidsrummet kl. 9-18, hvor havnebussen hvert 20. minut sejler i pendul fra Nyhavn – Experimentarium City – Operaen.
Canal Tours har stop foran Experimentarium: Se mere via Strömma
Parkering

Du kan komme til Christiansholms Ø i bil via Prinsessegade og Trangravsvej.
Vær opmærksom på, at der både på Operaen og på Christiansholms Ø er et begrænset antal parkeringspladser.

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

4 thoughts on “Copenhagen street food

 1. Ann-Mari -

  Definitvt! København har jo så mange kjekke nabolag, bare en kommer seg vekk fra Strøget (som er hyggelig til sitt bruk, selvsagt) –
  Merk at det stenger 1.september, markedet altså.

 2. Elisabeth Eriksen

  Morsomt konsept! Jeg elsker gatemat og dette er noe jeg må få med meg. Lenge siden jeg har vært i København nå, så kanskje jeg må sette det opp på listen over lett tilgjengelige helgeturer?

 3. Ann-Mari -

  Tusen takk for det, glad bloggen oppleves som nyttig – !

  Ser forresten at jeg ikke har skrevet noen steder at Streetfood-markedet har åpent ut august. Sesongen startet i april. Satser på at de holder åpent neste år også. Regner med at hjemmesiden deres vil oppdateres jevnlig.

 4. Grethe

  Tusen takk for flott innlegg, neste gang jeg er i København skal jeg garantert innom Experimentarium city. Så flott blogg du har, her kan jeg sitte og lese, ja, og se på innlegg etter innlegg.