Emirates: business vs economy

Dette var første gang jeg fløy Emirates, og etter det bestemte jeg meg for å starte en egen flykategori. Det er nesten som en liten by å være der oppe i luften. Jeg bruker jo aldri å skrive om flyreiser. Min nå endres altså dette. Både soveplass og mat på Emirates var en særdeles minneverdig opplevelse. *(Sponset)

God utreisetid

På utreise hadde vi Emirates business. Det ga oss adgang til OSL loungen. Her får du skikkelig mat som god suppe, vin, desserter, aviser og fred. Greit om du skal vente i veldig mange timer. Tilbake til Emirates. Vinter i Oslo, varme ventet på innsiden av Boeing 777. Utreise er for øvrig 13.55. Veldig bra å slippe overnatting i Oslo, om du kommer fra andre steder enn det sentrale Østlandet.

God avgangstid for Emirates fra OSL

God avgangstid for Emirates fra OSL

Vi var innvilget en omvisning på første klasse. Stemmer. Business er ikke topp-plasseringen i dette flyet. For over 30.000 kroner får du en egen suite, der du kan lukke deg inn i din egen kokong. Emirates ble for øvrig kåret til beste business  her om dagen.

Egen bar, sminkebord, lang seng, all drikke inkludert, champagnen var Dom Perignon 2004. 2000 filmer kan også velges mellom. Det siste får for øvrig alle. Det er 8 slike plasser tilgjengelig på Boeingen

 

 

Back to business

I business er det vel rundt 40 plasser. Der er seteordningen så langt jeg kunne se 2+3+2. Der havnet vi og det var slett ikke ille, for å si det forsiktig. Seng som nesten la seg bak, og langt nok til at du virkelig slappet av. Hodetelefoner med støyreduksjon, vegger som kommer opp om du vil ha det privat, massasje i stolen. Det oppdaget ikke det før vi var fremme, slikt skal en visst bare vite…, meny med valg både til forrett, hovedrett og dessert. All drikke inkludert, og til min glede var det en god champagne også her. Veuve Cliqout fikk du så mye du ville av, i tillegg til franske viner. Emirates har en av verdens beste, om ikke den beste, vinkjelleren til å være et flyselskap. Ingen problem å være over skyene da!

Jeg bestilte lam til hovedrett, og alt på tallerkenen smakte godt. Det er bra gjort, for når du svever høyt over skyene skjer det noe med smaksløkene dine. Det gjør det til en utfordring å lage virkelig god mat til passasjerene. Uansett i hvilken klasse du som sagt sitter i, har du et formidabelt utvalg i filmer. Til passjonsfrukt-desserten ble senga lagt loddrett, teen servert, og Godiva-sjokoladen lagt klar før visning av «Frost». Herlig. Det vil si, som mange andre har Emirates faktisk noe å gå på når det gjelder te. Dilmah er langt fra det beste. Velg heller poseteene fra TWG, Kusmi eller Mariage Freres. For eksempel.

 

 

Økonomi er også bra hos Emirates

Da vi gikk inn for landing i Dubai etter 7 timer, pluss litt avsiningstid, har jeg aldri vært så opplagt noengang etter en flytur. Hvordan skulle det gå på økonomi tilbake? Det skulle vise seg å være helt fint, til å være økonomi. Flyet går for øvrig 7.15, men selv om det er tidlig på an, så vær tidlig ute. Beregn 3 timer, om du vil handle på flyplassen. På hjemturen får du både frokost og lunsj, som har to valg. All drikke, minus champagne, er gratis. Normal økonomi beinplass. Det var ikke fullt, kapasiteten er rundt 300, så mange fikk en 3- eller 4-seter alene. Jeg fikk en 3-seter ved nødutgang alene, så det var full klaff der.

Se etter kampanjetilbud

Øretelefonene er ikke like gode her, så ta med en omformer om du har egne øretelefoner. Det er en to-stikker som skal til. Bare merk at kapteinens meldinger blir ekstremt mye høyere. Billetter i økonomi kan du til kampanjepris få for rundt 3000 kroner. Business ligger på rundt 13.000, 1.klasse for over 30.000 kroner. Emirates har med andre ord noe for alle. Vi sees igjen!

OSL – DXB
Utreise: 13.55, lander 23.45 vinter
Hjemreise: 07.15, lander 11.40 vinter
Reisetid: Rundt 7 timer

Tidsforskjell: 3 timer vinter, 2 sommer.

Bagasje: 30 kilo

Innsjekk: Du kan sjekke inn på nett

Mat: Du kan se hvilken mat de tilbyr. De tar hensyn til alle typer dietter, allergier og lignende. 

Internett: Boeingen på vei ned hadde ikke nett, på returen var det gratis nett. Det innstalleres i disse dager på alle fly. 

 

PS 1:  Hvis du bestiller økonomi, kan du sjekke på billettkontoret på OSL ved avreise om det er ledig plasser på business den dagen. Er det det, så kan du være heldig å få kjøpe deg en oppgradering billig for eks. kun en vei. Men det vil si at du ikke få fordelene av å være på første eller business, altså chauffeur drive service. Det er gratis for alle som har booket i forveien. Du får altså en stor Mercedes eller BMW med sjåfør i uniform som henter deg hjemme, kjører deg til flyplassen ved avreise og en annen henter deg i Dubai og kjører deg til hotellet. Det samme skjer på returen. Det er jo også lov å håper på en oppgradering bare på flaks.

PS 2: Norwegian har fra 2015 lagt ned sin direkterute fra OSL, så nå er det bare Emirates som flyr herfra. 

Flere Dubai-tips finnes på bloggen.

 • Vi var invitert til Dubai av Emirates og Dubai tourism. 
  Ingen føringer er gitt på innhold. 
  Bilder og alle synspunkter er som alltid mine egne.
Send gjerne artikkelen videre ut i verden

4 thoughts on “Emirates: business vs economy

 1. Ann-Mari -

  Virkelig en flott opplevelse. Og veldig greit å se at økonomi var overlevbart også – så får en bare håpe en får oppleve det igjen 🙂

 2. Ann-Mari -

  Helt klart fordyrende.
  Så et tips er jo å kle seg pent ved innsjekk og smile veldig fint til de som står bak skranken. Samt være medlem av bonusprogrammet. Det har skjedd at folk har kommet seg opp en klasse 🙂

Alta (Finnmark)
Today
Snowy
Wind : 1.3 km/h
Humidity : 100%
-1°C
 • Saturday Tomorrow -1 °C
 • Sunday   -1 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr