Guide: 24 timer i Kassel

Kassel var for meg en ukjent by før jeg som reiseblogger ble tatt med hit i regi av det tyske turistkontoret. Med 200.000 innbyggere har den nok å by på, fra moderne kunst til god mat. Selve bykjernen ble bombet kraftig under krigen, men de har likevel tatt vare på historien på en moderne måte, både når det gjelder kultur og mat. Vi ble guidet rundt av Lars Reichert fra Kassel Marketing. Turistbyrået har all info du trenger, dersom du er i byen. Reklame

Grimmwelt


Vi besøkte Brødrene Grimm-museet Grimmwelt. Et flott museum, der de virkelig har lagt seg i sjelen for å bringe moderne kunst, historiske fakta og eventyr for barn i alle aldre sammen i en finurlig enhet. 

Grimmwelt er en stor bygning på en bakketopp, som det lønner seg å ta turen til topps på. Der finner du en snedig speilsak, som også fungerer som heis. Utsikten er også fin derfra. På innsiden er det både permanente og skiftende utstillinger.  Den permanente tar for seg Grimm-brødrenes innsamling av det tyske språk og deres eventyr, med noen overraskelser både lyd- og bildemessig. Noe moro for barn i alle aldre, men endel av moroa foregår på tysk og ikke engelsk. Likevel, alle kjenner nok igjen eventyret om Rødhette når de kommer så langt i utstillingen. 
Museet har også en veldig populær kafé, som stenger en time etter museets åpningstider. Maten så god ut, og drikken var i allefall god. Laurent Perrier på glass til 9 euro eller noe er ikke galt. Musemsbutikken var liten og også en liten skuffelse, men godt var nå det for pengeboka.

Pølser og økomat

Bloggturen hadde #WurstAdventure og det hele handlet om pølser. Det fikk vi smake mye av også i Kassel. Turen til markedshallen var ok, og kjekt å se at en kan få økologiske pølser. De har også en vinbutikk der, samt noen gavebutikker. Skal du handle pølser med deg hjem, får du gode priser her og selvsagt smake før du kjøper. Vi fikk en smak av en gigapølse som het Hercules, krydret og god smak. En av de beste til nå på turen. 

Shopping i Kassel

Vår tur fortsatte til kjøpesentret City Point hvor mange tyskere også valgte pølse til lunsj. Vi fikk utlevert en pølse av typen Koch og et rundstykke, og så var det bare å finne sin egen måte å innta måltidet på. De fleste tok en bit pølse, dyppet den i ketsjup og sennep og så en bit rundstykke. Pølse i brød ble altså til pølse med brød. Pølsen var en tykkere utgave av Frankenfurteren, og smakte ganske likt. Med andre ord veldig godt. 

Besøk den gamle kinoen på Kønigsplatz, som nå er blitt til et stort økologisk marked. Denn’s Biomarkt er en kjede, og butikken i Kassel er et godt sted om du vil handle rimelige produkter fra mat og vin til kremer og shampoo til særdeles gode priser. 
Siste pølsestopp for dagen var hos Fleischerei Barthel. Her gikk det unna, både i fastfood-avdelingen og i selve butikken. Ikke store plassen, men pølser fra hele verden. 


Vi fikk høre om den tradisjonelle fremstillingen av Ahle Wurst. Vi fikk smake to typer, en som var lagret i 4 måneder og en som var lagret i 6 uker. Begge var like gode.For øvrig også et supert sted å handle med seg spiselige souvenierer. Mange tyskerere fra Kassel som er flyttet til utlandet, bestiller sin Ahle Wurst herfra. Og husk, denne pølsa trives best utenfor kjøleskapet, så den kan fint oppbevares på tur en tid. 

Besøk Heimat!
Kveldsmaten ble ikke pølse. Vi ønsket oss et sted som serverte moderne tysk mat, og ble anbefalt Heimat. Fantastisk sted i Friedrich-Ebert-Str 118. Trikken går like utenfor, så selv om den ligger litt utenfor sentrum tar det ikke lang tid hit. Det er rundt 8 bord, og de var fulle hele kvelden. 


Menyen er liten men god, og det kan lønne seg å bestille en og en rett. Så ser du når du blir mett. Vi måtte ha to hver og en dessert før det sa stopp. Gode tyske viner og Matua fra New Zealand samt sjokoladekake og vafler, gjorde at vi la oss lykkelig og mett den kvelden. 

Kvinnen som ler så hun griner kan du følge på Coffee in a cup

 

Overnatting i Kassel

Vårt hotell lå en halvtimes trikketur eller busstur utenfor sentrum. Jeg ville nok anbefalt å bo på et mer sentralt Best Western i Kassel. De har ett som ligger rett ved jernbanestasjonen, samt trikker og buss – så det er mer praktisk logistikkmessig. Best Western Ambassador i Baunatal var ellers kurant nok. Helt standard rom, og enkel spisesal for middag. Gode hjemmelagde burgere hadde de derimot der, så skal du spise på hotellet får du veldig god mat. Frokosten var forresten av god Best Western-standard, servert i et ganske stort lokale. Faktisk vil jeg si at maten er det beste med denne hotell-kjeden. Løsvekt te, mye godt pålegg lokalt og nasjonalt, varmretter og alltid noe søtt til frokost-dessert.PS:  Du kan lese mer om Kassel på norsk hos det tyske turistbyrået. Blant annet om den flotte kunstfestivalen Documenta, som arrangeres hvert femte år. Neste gang er i 2022.

Denne turen var et kampanje-samarbeid med German national tourist office, Best Western Germany og Deutsche Bahn har 7 bloggere i kollektivet Nordic Travelbloggers vært på pølsetur i Tyskland. Jeg var med i første gruppe, og vårt #WurstAdventure startet i Freiburg helt sør i Tyskland, før vi reiste nordover mot Hann.Münden og deretter til Kassel.


Send gjerne artikkelen videre ut i verden