Glamping: Ørkentur i Marrakesh

Ørkentur er obligatorisk når du er i Marrakesh. Den kan gjøres på flere måter. Den norske bloggturen fikk en ørkentur til stein i Agafay, mens svenskenes gikk til Sahara-sandørken. Begge deler har sine fordeler, slik jeg ser det. (sponset)

Ørkentur

En ørkentur er et must når du er i Marokko

Ørkenturene er begge i regi av Terre des Etoiles, og de kan begge defineres som ørkentur med luksuscamping. Eller glamping som noen også liker å kalle det.

Vår ørkenferd gikk med minibuss rundt to timer fra Marrakesh. Da kjørte vår sjåfør veldig rolig og pent. Veimessig var den siste biten lik noen dårlige veier i Finnmark, men du klarer turen uten reisesyketabletter. Du trenger ikke bekymre deg for sand i kamera eller overalt i klærne. Vel fremme er det laget et flott område, dekorert med typiske marokkanske møbler, tepper og dekket opp i et stort telt til middag. En bar er det også i området. Teltene er luksus så det holder.

Ordentlige senger, god dyne med isbjørn på – ha likevel med ullklær. Vi var der i slutten av mars, og det var kjølig på natta. Vertinnen sa hun ikke hadde opplevd det så kaldt noen gang, da jeg møtte henne på morgenen. Så hun hadde for lite klær med, faktisk. Tilbake til teltet. Det er enten to enkeltsenger eller en dobbelseng. Det er også ekstra sitteplasser, enten sofa eller stoler.

Badet har vannklossett, vask og dusj. Merk at det er kaldt vann i dusjen. Strøm slås på når sola går ned, så da kan du lade mobil eller slå på leselys. Strømmen slås av når sola kommer opp.

 

Det siste bildet viser utsikten fra do. Kan ikke klage på det! Så vidt jeg har forstått får du også mye luksus på sandørken-turen. Du får senger, det er er dusj og et hyttetoalett. Det kan være en mer krevende tur dersom du av ulike grunner ikke kan ha lange turer. Reisen ut dit foregår i jeeper. Er du først i ørken – sand eller stein, kan Terre des Etoiles lage store eller mindre pakker for deg. De har dromedar-turer, hesteridning, fotturer og motoriserte kjøretøy som de fartsgale kan kose seg med.

Vil du ha bursdager eller bryllup her, fikser de det også. Send gjerne en mail i god tid. Vertinnen fortalte at hun setter opp årets planer rundt desember/januar, men mottar selvsagt forespørsler året rundt. Januar er dog den roligste månende.

Spisesalen

Mat og vin var særdeles god, både kvelds og frokost var typisk marokkansk. Underholdning var det også. Da mørket senket seg, så du stjernene godt – men også lysene fra Marrakesh. Så vil du ha den absolutte følelsen av å være nomade og alene i verden, bør du velge Sahara-varianten.

Utsikt fra spisesalen

 

Soloppgangen rundt 6.30 var ekstra vakker. Skal du få fullt utbytte av en tur, bli i to netter. Så får roen virkelig senket seg, og du kan nyte av naturen rundt deg. Her er det mulig å ta seg en joggetur i vakkert landskap med Atlas-fjellene bak, eller bare slappe av med en god bok i campen mens du får hvilepuls.

Prismessig koster det ikke allverden å lage et opplegg for to eller en familie over noen dager. Du får full kvalitet hele veien. Rommene med halvpensjon koster rundt 700 kroner per person, og så blir prisen alt etter hvilke aktiviteter dere ønsker.

Neste gang jeg kommer til Marokko, velger jeg en tur til Sahara tenker jeg. Sjekker du bildene på instagram med #marokko14 og #saharaexperience får du se hva de andre bloggerne opplevde.

 
Her leser du mer om fantastiske Marrakesh, med alt fra elegant mat på Dar Moha til klubbstemning på BoZin.
 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden

4 thoughts on “Glamping: Ørkentur i Marrakesh

  1. Ann-Mari -

    Jeg var så trøtt, og gikk til sengs før Askepott-tid. Fikk dermed ikke med meg fest og moro dessverre, men soloppgangen veide noe opp 🙂
    Og ja, det blir Sahara neste gang!

  2. Miss Ronate

    Så flotte og stemningsfulle bilder! Spesielt fra soloppgangen, synd jeg ikke fikk den med meg. Litt for trøtt kanskje, haha. Det var interessant å oppleve Agafay-ørkenen, men neste gang satser jeg nok på å se sanddynene i Sahara 🙂