Guide: 24 timer i Hann.Münden

sponset 

På Wurstadventuret vårt var vi innom vakre Hann.Münden.  Gamlebyen med over 700 bindingsverkhus og andre flotte bygninger gjorde inntrykk selv i gråvær.

Rådhuset i Hann.Münden er verdt å stoppe opp for av flere grunner. Nydelig bygg, bryggeri og restaurant i kjelleren som vår guide mente var byens beste – og ikke minst for det mekaniske koret som kommer ut av toppetasjen 12, 15 og 17. Vi fikk ikke tid til å stikke innom Ratsbrauhaus hverken for vått eller tørt. Har du vært der, hører jeg gjerne din vurdering.

 

 

 

Pølse sto selvsagt på besøket også i Hann.Münden. Vi gikk glipp av det lille markedet, men fikk smake mange gode pølser hos Ritter der Rotwurst. Ulrich Shumann har vunnet EM flere ganger for sine bratwurster, og brygger også et godt Brødrene Grimm-øl. Vi smakte alt fra blodpølse til den tradisjonsrike Ahle Wurst i flere varianter, med alt fra valnøtt til trøffel. Stedet er både butikk og restaurant, så i Hann.Münden kan du enten kjøpe Ahle Wurst med hjem eller spise på stedet. Pølsen tåler faktisk fint å ikke være i kjøleskap, så ikke tenk på lagringsproblemer om du er på bilferie. Ahle Wursten trives faktisk aller best om den ikke lagres i kjøleskap. Smaken brytes fortere ned da.

 

 

Selve gamlebyen er nydelig, og du kan fint spandere noen timer her. Flere overnattingsmuligheter finnes også. Vi bodde i Kassel, og var bare på dagsbesøk her. Men vi var innom ett hotell. Flux biohotell ligger en kort kjøretur unna gamlebyen, og er et sted som har drevet etter grønne og økologiske prinsipper i over 20 år. Selv om du ikke skal overnatte her, ta turen innom for lunsj eller middag. Vi fikk være med å lage lammepølse med harrissa. Den smakte fantastisk sammen med mynteraita. Nydelig og entusiastiske ansatte, og en fin interiørstil med en miks fra Danmark, Tyskland og Sveits. De hører til en sammenslutning av bio-hoteller, så linken fører til en fin oversikt for deg som vil bo og spise grønt i Europa.

 

 

 

Sjekk også Kassel, byen hvor brødrene Grimm bodde mens de samlet inn ord og eventyr fra det tyske landskapet. Les også de andre bloggernes innlegg som postes på WurstAdventure-siden på Facebook.  På sosiale medier kan du se innlegg under emneknaggen #WurstAdventure,  «Joingermantradition og «NordicTB

I kampanje-samarbeid med German national tourist office, Best Western Germany og Deutsche Bahn har 7 bloggere i kollektivet Nordic Travelbloggers vært på pølsetur i Tyskland. Jeg var med i første gruppe, og vårt #WurstAdventure startet i Freiburg helt sør i Tyskland. Ferden gikk videre litt lengre nord til Hann.Münden.

Send gjerne artikkelen videre ut i verden