Hotelltest: Radisson Gdansk og Hotel Hanza

Å finne et billig og godt hotell i Gdansk sentrum er lettere enn du tror. Den sjarmerende polske byen har mange topphoteller til lav pris. Radisson Blu Gdansk og Hotel Hanza Gdansk er mine to anbefalinger. Byen er fin uansett årstid, jeg var der i mai og desember.

Rett til venstre for byporten finner du Radisson Blu. Et godt og billig hotell i Gdansk sentrum.

Rett til venstre for byporten finner du Radisson Blu. Et godt og billig hotell i Gdansk sentrum.

Radisson Blu Gdansk

Her bodde jeg i desember 2017. Beliggenheten er genial, rett ved den karakteristiske byporten som leder inn til gamlebyen. Jeg fikk et singelrom i femte etasje med utsikt mot pariserhjulet. Prisen for et enkeltrom eller et dobbelrom starter på 500 kroner, med frokost.

Det var faktisk noe av det koseligste singelrommet jeg noen gang har bodd på. Vindu som kunne åpnes, god seng plassert slik at du ser ut av vinduet. Skrivebordet hadde plass nok til at en kunne jobbe, og det var helfigurspeil og nok plass i klesskapet. Det beste med det hele var at badet var lyst og romslig, og dusjen er jeg sikker på hadde plass en en hel familie.

Seng med utsikt på singelrommet i femte etasje.

Seng med utsikt på singelrommet i femte etasje.

Liten seng, men den var passe hard og god å ligge i. Pluss for en lenestol og bord også. Vil du bestille fra room service, går det utmerket da prisen for en burger, popcorn og en øl ligger rundt 100-lappen

Dusj inn til venstre, stor nok til en familie.

Dusj inn til venstre, stor nok til en familie.

Nok stikkontakter. Her er mange noe å lære. Vannkoker, kopper og glass parkert i skapet.

Nok stikkontakter. Her er mange noe å lære. Vannkoker, kopper og glass parkert i skapet.

Frokosten på Radisson

Når du bor på et billig hotell i Gdansk sentrum kan en jo tenke at ok, det er nesten for godt til å være sant. Da er vel frokosten så som så. Det kan jeg avkrefte. Radisson leverer vel så bra som Scandic på den fronten. Her er alt fra egg i alle varianter til havregrøt, pølser, bacon og ferskpresset juice i flasker med sugerør. Presentasjonen er det heller ikke noe å si på. Her finner de aller, aller fleste noe å sette tennene i. Bare se!

Oppsummering Radisson 

Radisson er hus nummer 4 fra venstre.

Radisson er hus nummer 4 fra venstre. Inngangen til restauranten er på forsiden, lobbyen til venstre i sidegaten.

Perfekt plassering, gode senger, stort bad, vannkoker på rommet, suveren frokost, billig hotell i Gdansk sentrum med like billig room service, de har pub, sauna og samarbeider med Hotel Hanza spa, som ligger en kort spasertur unna. Her tjener du også opp Eurobonus-poeng eller i kjedens eget bonusprogram. Jeg finner ikke noe å sette fingeren på, faktisk. Det eneste må være at frokostsalen er også restaurant med buffé til middag til drøye hundrelappen. Den er ikke så sjarmerende som middagssted, så jeg ville nok heller gått 500 meter og unnet meg en smaksmeny på Piwna 47 eller a la carte. En uformell restaurant som passer alle.

Hotel Hanza Gdansk 

På havnepromenaden ligger Hotel Hanza Gdansk, som også koster rundt 500 kroner natta på en god dag. Book tidlig, og sjekk ellers hotellets hjemmeside for gode tilbud. Her er rommene store, enten du får et som vender ut mot havna eller baksiden mot kirka. Hotellet ligger helt i høyre ende av dette bildet. Gamlebyen er rett bak, byportinngangen til venstre på bildet.

Store rom på hotellet, og så langt jeg har fått med meg har også alle badekar. Et pluss i min bok!

Store rom på hotellet, og så langt jeg har fått med meg har også alle badekar. Et pluss i min bok!

Merk at det kan være noe støy fra havnesiden om sommeren, da det er tettpakket med koselig puber og uterestauranter her – som Gdanski Bowke. Ser ut som en kneipe, men serverer suveren mat i uformelle omgivelser. Prøv en amber meny!

Spa på Hanza

Jeg har tidligere skrevet en full vurdering av hotellet, som du kan lese her. Der får du bilder fra den flotte frokostsalen som har utsikt mot havna og flere bilder fra rom. Det som ikke er med i den, er spa-omtalen. De har to massasjerom i underetasjen. Disse testet jeg ikke, men jeg fikk tatt en manikyr. Profesjonelt utført, med steriliserte instrumenter. Det ble brukt både vanlige filer og sakser samt maskinell utføring. Det hele tok en liten time, og ble avsluttet med shellac. De har uttallige farger å velge mellom, og behandleren var veldig hyggelig og snakket godt engelsk. Pris rundt 150 kroner.

Proff manikyrist på Hotel Hanza Gdansk.

Proff manikyrist på Hotel Hanza Gdansk.

Nært julemarkedet i Gdansk

Det er mange hoteller å velge mellom når du vil bo sentralt i Gdansk. Jeg liker disse to veldig godt, da servicen er på topp uten at det blir stivt og ubehagelig. Det er kvalitet i alle ledd, fra frokost til rom og prisen er det ikke noe å si på. Du er nært spisesteder, og når det lille julemarkedet går av stabelen i desember er du midt i smørøyet med gåavstand både til selve markedet, det alternative markedet like ved der kunstnere selger verkene sine (fra t-skjorter og vesker til keramikk) og pariserhjulet ved havna.

Dra til Sopot på spa

Flott sandstrand i Sopot, som er fin å kombinere med storbyhelg i Gdansk fra vår til høst.

Flott sandstrand i Sopot, som er fin å kombinere med storbyhelg i Gdansk fra vår til høst.

En drosjetur på 20 minutter unna tar deg til Sopot. Badebyen har de aller beste spahotellene, og jeg testet en dag ut Mera spa – nå en del av Marriott-kjeden. Her er det halve prisen på massasje og ansiktsbehandlinger sammenlignet med Norge. Utsøkt stil, hvor jeg vil påstå av både menn og kvinner vil trives. Bare se på bildene i vurderingen av Sopot Marriott Resort og Spa. 

Blanding av Batman og orientalsk på Marriott Sopot.

Blanding av Batman og orientalsk på Marriott Sopot.

Polen er et fantastisk land for ferie for oss nordmenn. Her går lav pris og høy kvalitet hånd i hånd. Alle mine tips til landet, fra ølspa i et bryggeri til superb lokal mat finner du i Polen-kategorien. Det er lett å komme seg rundt med tog i landet, så når du først befinner deg i Gdansk har du mange kjekke valg en kort tur unna enten du liker øl, vin, spa, strender eller shopping. 

God tur!

Sjarmerende gate i Gdansk, selv på en regntung maidag.

Sjarmerende gate i Gdansk, selv på en regntung maidag.

Send gjerne artikkelen videre ut i verden