Hotelltest: Sopot Marriott Resort&Spa

Spa i Sopot – og Polen generelt – er billig. Bade- og partybyen Sopot skuffer ikke. Marriott resort og spa er et genialt valg. De har overtatt tidligere Mera spa og hotell og beholdt spa-navnet, da er et innarbeidet navn hos mange. Sponset spaopphold

Behandlingene

Det er en overraskende nedtonet og naturlig innredning i spaavdelingen. Resepsjonsområdet ligger en trapp opp fra hotellets resepsjon, men her kommer du raskt inn i en annen verden. De har bevisst valgt å ha dempet belysning i de lange gangene til behandlingsrommene. Du skal komme inn i en avslappet stemning. Det er nesten så nakent at du kan gå deg litt bort. Du eskorteres til rommet ditt, og min behandler var klar for å gi meg en såkalt amber-massasje. De har ikke nøyaktig denne på menyen, da vi fikk en tilpasset utgave.

Selv har jeg tidligere vært på ølspa ikke langt fra Gdansk, og det var ikke en ueffen oppplevelse. Spa-avdelingen tilhørte bryggeriet Stary Browar, så vil du ha noe helt annerledes legg turen dit.

Ingen spa i Sopot uten massasje.

Ingen spa i Sopot uten massasje.

Amber, altså rav, går igjen overalt i Baltikum og Polen. Også i massasjen og i navn på det meste. De tilbyr mange former for massasje og behandlinger, men felles for dem alle er at alt skal være naturlig. Det betyr varme hender, og ikke kalde apparater. Så vil du ha den type behandling, eller farge vipper og bryn må du gå et annet sted. Du kan derimot få manikyr og pedikyr.

Etter å ha blitt knadd ganske så passelig, egentlig nærmest mer aromaterapi – her må du bare si fra selv hvor hardt du vil ha det, eller velge en behandling som er så spesifikk som mulig – var det tid for å slappe av med te og utsikt. For du blir ganske så døsig og tom i hodet av massasjen, så ta deg tid til å nyte noe å drikke etterpå. Vi fikk også se regnbuen, så det var vel bare enhjørningen som manglet.

Badstu uten klær

Selve bassengavdelingen og alle badstuene gir nærmest en batman-feeling kombinert med Østens mystikk. Det er i alle fall langt mer maskulint innredet enn søtt og koselig, så har du en mann som er sånn halvveis skeptisk til spa&sånn, så kan dette være et greit sted å ta ham med.

Flere badstuvalg, med damp eller lys som her. De har også en for de som vil være uten noe som helst.

Flere badstuvalg, med damp eller lys som her. De har også en for de som vil være uten noe som helst på kroppen.

Kald avslappingssone i badstu-avdelingen.

Kald avslappingssone i badstu-avdelingen.

Mørke vegger i hele badstuavdelingen. Skikkelig Batman møter Østen-stemning.

Mørke vegger i hele badstuavdelingen. Skikkelig Batman møter Østen-stemning.

Basseng med klær

Det er mange bassengvalg på Marriott, men ingen virkelig lange dersom du vil svømme og svømme og svømme for å bli sliten. For å hygge deg derimot, er det nok å velge mellom. Ett var så lite at jeg tipper det var for barn. Ett annet hadde en herlig foss, mens det tredje var litt sånn tre tak og du er fremme. Så var det to boblebad på innsiden og ett ute. 

Basseng med bevegelse i midt i rommet.

Basseng med bevegelse i midt i rommet.

Da vi var der i begynnelsen av desember 2017, var det lite folk. Faktisk hadde vi det for oss selv store deler av den 1.5 timen vi var der. Desember er altså en god måned å legge turen hit, høysesongen begynte visstnok i april.

God ryggmassasje!

God ryggmassasje!

To herlige boblebad på utsiden. Fra venstre Kristina Quintano, meg selv og Annette Munkejord fra Travellingmunk. Foto: Hedda Bjéren fra Tenk Koffert.

To herlige boblebad på utsiden. Fra venstre Kristina Quintano, meg selv og Annette Munkejord fra Travellingmunk. Foto: Hedda Bjerén fra Tenk Koffert.

Generelt inntrykk

Det er ordentlig, oversiktlig, asketisk og elegant til fingerspissene. Det er en dempet stemning, uten at det blir dystert. Det er bare sobert, rett og slett, uten at det blir snobbete. Her vil alle føle seg vel. Lurer du på noe, er det badevakt til stede og på veggen er alle dagens temperaturer oppslått.

Orden i sysakene: Full oversikt på veggen i bassengområdet om alle slags temperaturer - og veien til nakensaunaen.

Orden i sysakene: Full oversikt på veggen i bassengområdet om alle slags temperaturer – og veien til nakensaunaen.

Omkledningsrommene er helt greie, med hårfønere, dusjer og skap med ok plass i. Du får utdelt badekåpe og tøfler, men du kan også ha med egne. Vil anbefale det, da de papirsakene ikke er noe særlig. Mine gikk i stykker etter 1 minutt.

Vil du bo på hotellet, er det selvsagt fullt mulig. Da har du adgang gratis til basseng- og badstuavdelingen. Hotellet er helt nyoppusset. Frokost/lunsj-salen var fin og kaféaktig, og hotellbaren hadde fornuftig priset drinker og kaffe til 20 kroner.

Vi fikk se noen av rommene. De minste var små, selv om de har balkong. Gå for noen litt større skal du først bo her en natt eller to. Prisene var det umulig å få vite konkret, da de endrer seg fra dag til dag. 1800 kroner kostet det minste rommet den desemberdagen vi var der, men her går det nok både mye opp og ned.

Prisnivå

 

Det er vel noe under halv pris og mer av i Norge, avhengig av både valutakurs og hva du sammenligner med. Her er det kvalitet i alle ledd. Noen eksempler. En 75 minutters ambermassasje, en lengre variant av det jeg fikk, koster 250 zloty – som er rundt 500 kroner. Det er den dyreste massasjen, de andre ligger en hundrelapp under. Ansiktsbehandlinger er fra 500 kroner til rundt 1000 kroner. Manikyr og pedikyr er rundt 200 kroner.

Glemte et basseng, på toppen av bygget er det et basseng som er åpent om sommeren og på nyttårsaften!

Glemte et basseng, på toppen av bygget er det et basseng som er åpent om sommeren og på nyttårsaften!

Spa i Sopot

Sopot kryr av spahoteller, og det gjør også området rundt. I Pomorskie-regionen er det mange valg, enten du vil ha en ren helsetrim-ferie eller bare ta ting i et rolig tempo og blir forkjælt.

Reisefølget mitt har gjort sine vurderinger av andre steder. Få mer inspirasjon til andre spa i regionen hos Travellingmunk, mens Tenk Koffert har skrevet om Sopot om sommeren.

 

Nysgjerrig på enda mer fra Polen? Stikk innom Gdansk-katergorien min, og oppdag nydelige restauranter som Piwna47. 

  • Innlegget er merket som sponset, da reisen og behandlingen er sponset av Polska Statens Turistbyrå i Sverige. Meningene mine er som vanlig aldri til salgs, bildene er mine egne eller tatt av Annette Munkejord – og det er ikke lagt føringer på innhold. 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden