Hvordan kjøpe billetter til New York Rangers

New York Rangers og Mats Zuccarello Aasen i Madison Square Garden er en vanvittig kjekk hockey-opplevelse. Billettprisen kan variere fra greit til passe ekstremt. Min var i siste kategori, og det er en smal sak å få tak i billetter. Blodfan av hockey eller ei, er du i New York bør du få med deg en kamp. Så hvordan kjøpe billetter til New York Rangers?

Mats

Nummer 36 storspiller i Rangers.

Hvordan kjøpe billetter til New York Rangers

New York Rangers sin hjemmeside er et godt sted å se etter billetter. Går du på hjemmesiden henvises du til Ticketmaster. Hele prosessen er veldig oversiktlig og grei. Du får se et kart over hele salen, og det står også om du har full utsikt eller ei. Så kan du se hvilken prisklasse du føler for. Jeg var riktig uheldig og fikk et lokaloppgjør mellom New York Rangers og NY Islanders. Det gjør at billettene var veldig dyre, fortalte en New Yorker meg. Så jeg måtte ut med 200 dollar alt i alt, med avgifter og skatter. Da valgte jeg det billigste jeg fikk tak i, du kunne også bruke dobbelt så mye. La deg ikke skremme, for det trenger altså ikke koste så mye.

Billetter fra StubHub

Jeg fikk en hyggelig melding fra en leser som lurte på min erfaring med billetter fra StubHub og om de måtte printes ut. Der måtte jeg melde pass, men antok det. Her er hans erfaring: Jeg har etterhvert forstått det slik at elektroniske billetter fra stubhub blir først utlevert tidligst 36 timer før kamp.  Jeg fikk billettene på mail med en pdf link ca  12-13 tiden torsdag, kampen begynte kl 19 fredag. Denne pdf’en måtte skrives ut. Jeg overnatta på hotel pennsylvania som hadde et lite business center der du måtte betale litt for å bruke pc og for utskrift. Brukte vel 5 dollar en halvtime pluss utskrift tror jeg. Tok så papirutskriftene med billettene med til msg, der det var vakter som scanna inn strekkoden. StubHub gikk i og for seg greit å bruke, men jeg vil nok vurdere Ticketmaster neste gang med tanke på å ha billetter i hende i forkant. StubHub funka jo ok dog, så fremt en har tilgang til utskrift. Her er offisiell info fra NYR om Stubhub.

Flagg

Å finne frem

Selve Madison Square Garden, eller The Garden som den trives best som, ligger pent plassert ovenpå Pennsylvania station, på 7.avenue og 32. street. «Alle» vet hvor arenaen ligger, som huser både basket, hockey, konserter og messer. Når du kommer frem, følger du bare strømmen mot en av inngangene og du møter straks en sikkerhetskontroll.

Sikkerhetskontroll

Effektivt i sikkerhetskontrollen

Her går det effektivt unna, da folk flest vet at de må ta telefonen ut av lomma og åpne vesken så kontrolløren kan sjekke hva du har med. Mat og drikke utenfra er forbud. Viktig for selfie-folket: selfie-stenger er strengt forbudt!  Les her hva du ikke kan ta med. Så sjekker du billetten en gang til, og bare du nøler i to sekunder kommer en av de mange ansatte bort og geleider deg rett vei.

18 grader på arenaen

En ishockeykamp består av tre perioder, hver på 20 minutters effektiv spilletid og pauser på 15-18 minutter. Mer om regler og alt annet nerderi her. Med stopp i spillet av ulike årsaker og med gaver som drysses over tribunen, er det ikke mulig å si nøyaktig hvor lang tid kampen tar. Jeg kom på arenaen en time før kampstart klokken 18, og gikk derfra rundt 21.30. Kaldt? Temperaturen er på 18 grader, og en passe varm jakke holder lenge. Jeg hadde billetter ganske langt bak, på rad 22 plass 22. Det var likevel nesten midt på, og jeg så helt utmerket. Store skjermer sørger også for at du får med deg alt.

Kamp

God utsikt fra rad 22

Aldri kjedelig

Du kjeder deg aldri lenge på en amerikansk arena, heller ikke på en kamp med New York Rangers. Her er det intervju med spillerne før kampen, i pausen er det underholdning og utdeling av gaver og en kjendis og to på tribunen får en ekstra oppmerksomhet. Kampen i seg selv særdeles kjekk og underholdende, med 10 mål. New York Rangers tapte dessverre, etter en grusom start der de lå under med 3 mål etter 5 minutter. Da var det stille fra store deler av salen. Når de scoret, så var det desto mer liv. Sjekk videoen dersom du vil høre det faste svaret på et mål

 

Mat, drikke og barnevennlighet

Under hele kampen kan du kjøpe mat og noe å bite i. Rett bak meg var det ølsalg, og utenfor var det mulig å få pølser og drikke. Køene var ikke altfor lange. Det var aldri noen ufin oppførsel på min side av tribunen. På storskjermen ble en minnet om at dette var en kamp for hele familien, og at stygg språkbruk ikke var tillatt. En skuffet Rangers-supporter bannet litt ekstra på vei ut, og fikk straks påpakning fra en voksen mann. Så kan en like det eller ei, men familievennlig er det. Like vennlig var ikke prisene i butikken etter kampen. 150 dollar for en Zuccarello-trøye. Nei, da holdt med det billetten og en New York Rangers-pin jeg fikk for å svare på noen spørsmål i en pause.

 

Mat

Logistikken var i orden i matkøen

Konklusjon

Det er enkelt å komme seg til The Garden, effektivt å komme inn og gode seter og utsikt selv fra en rad langt bak. Nok mat og drikke-utsalg, og mye  moro både i pausene og selve kampen. Ja, det var dyrt, men jeg angrer ikke. Mye god underholdning hele kvelden. Ishockey vil jeg påstå er noe de fleste kan like, og ekstra gøy er det jo når en nordmann gjør det så godt. Så sjekk muligheten for å få med deg Zucca og New York Rangers om du planlegger en tur til The Big Apple.

PS: For de fotointeresserte kan jeg fortelle at B&H ligger i tre minutters gåavstand fra arenaen. Søndag er den travleste dagen, så kan du velge andre dager gjør det.

Hvordan kjøpe billetter til New York Rangers? Det er lett, men kan bli dyrt!

Hvordan kjøpe billetter til New York Rangers? Det er lett, men kan bli dyrt!

PS2: Les her dersom du har lyst til å spise eller drikke på Michelin-restauranten The Spotted Pig i The Village. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Hvordan kjøpe billetter til New York Rangers

    1. alltidreiseklar Post author

      Takk for fin kommentar! Hyggelig at du satte pris på innlegget 🙂