Spise: Langhoff Juul i Århus

Økologisk for alle pengene. Det er overskriften hos Langhoff Juul i Guldsmedgade i Århus. Like ved ligger både Hotel Guldsmeden og bakeriet Emmerys, begge kjent for å være tidlig ute med økologi over det hele. Alle tre gode steder å tilbringe tid.

Uansett alder vil du trives på Langhoff Juul

Uansett alder vil du trives på Langhoff Juul

Kaffe eller full middag

Langhoff Juul ser allerede fra utsiden koselig ut. Den beste nyheten er at det er like hyggelig på innsiden. Er du interessert i interiør, vil du finne mye kjekt her. Du trenger ikke spise for å nyte det. Frem til 17 kan du fint komme innom bare for en kopp kaffe. Vi var der for lunsj, som varer frem til 17. Da stenger kjøkkenet en time, og gjør seg klar til aftenserveringen.

Langhoff Juul har vært åpent siden 2012, og har vært fulgt av mye negativ omtale. Ulovlig drift, et støyende ventilasjonsanlegg, servering i bakgården og jeg vet ikke hva. De holder nå fortsatt på, er i dialog med både naboer og kommune – og maten er det så langt jeg har lest ingen som har klagd på. Etter å ha vært der flere ganger, sist i 2017, ser dette ut til å ha roet seg. De har fremdeles uteservering.

Liten og god meny

 

Det kan jeg godt forstå. Menyen er ikke stor, igjen et bra tegn. De har flere salater, smørrebrød og to varme retter. Jeg og medspiser falt begge for byggsotto med sopp og kylling. Helt fantastiske smaker. Blodappelsin som tilbehør vakte barndomsminner, og jeg nøt hver dråpe. Helt til medspiseren leste bakpå: Blodappelsin og hylleblomst. Som jeg reagerer på. Heldigvis var det bare 1 prosent i, men likevel. Maten kom i en stor skål, og porsjonen hadde mettet selv en kjempe. Jeg måtte la litt ligge igjen. Suverent godt, og prisen til 120 kroner var det ikke noe å si på. Det koster å drive økologisk, så litt mer må en være forberedt på å betale. For nordmenn er det jo ikke dyrt, men danskene kan nok være vant til lavere priser på lunsj. Her er jo en 3-retter til 199 ikke uvanlig….

Langhoff Juul tiltrekker seg visstnok den hippe delen av byen, og da særlig alle som må bli sett med det siste Apple-produktet. Ikke vet jeg, men da vi var der var det to av den sorten. Og oss to da, som selvsagt måtte logge oss på det trådløse nettverket som tilbys….

Langhoff Juul og støy

Skal det være noe å utsette på stedet, må det være at støynivået til tider kan bli ganske så frenetisk.

Vi kom ganske langt bak i lokalet, men ved et bord med 7 venninner. Det var fredag, og de var nok lykkelige for det. Da de gikk, kunne vi derimot endelig høre tydelig hva den andre sa over bordet. Kanskje er det litt bedre på kvelden? Menyen da er også kjekk. Opptil 9 retter, så langt jeg kan se, og så kan du selv velge hvor mange du vil ha. Og du kan velge mellom langbord, midt i lokalet eller et bord for to helt alene – ved vinduet.

Jeg vil uansett absolutt anbefale stedet. Kakene de hadde så bare helt himmelske ut. Men det får bli neste gang, for jeg kommer definitivt tilbake. Det er bare noe med holdningen til de som driver stedet, mye humor og hodet på rett sted.

TIPS: Bestill bord dersom du gjerne vil hit. Enten før du starter shoppingen, eller bare om du elsker å planlegge. For her er det ofte fullt i de typiske lunsj-tidene…
Langhoff & Juul
Guldsmedgade 30
8000 Aarhus
Mail: kontakt@langhoffogjuul.dk
Åbningstider:
Mandag-lørdag: 9.00-22.00 (fredag og lørdag er vi altid lidt længere oppe)
Søndag: 10.00-20.00
Flere spisetips til Århus finner du her, fra prisgunstige Restaurant Latin til Kähler-kafeen. Yes, det er de med vasene. 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden