Spise: Matkurs i Marrakesh

En av de beste måtene å bli kjent med Marokkos kultur på, er å bli med på et matkurs i Marrakesh. Du får innsikt i hva bøndene produserer. Du får ofte bli med på handling på grønnsak- og kjøttmarkedet. Du får se hva vanlige folk spiser, og ikke minst får du gjøre noe kjekt fremfor å bare være passiv mottaker av informasjon. sponset

Du får rikelig med påfyll av bpde mat og kunnskap på et matkurs i Marrakesh

Du får rikelig med påfyll av bpde mat og kunnskap på et matkurs i Marrakesh

Matkurs i Marrakesh

I Marrakesh er det mange kurs å velge mellom. Våre arrangører Sahara Experience og Visit Morocco la kokekurset til det koselige overnattingsstedet Riad Chorfa. Det ble en vennlig, humørfylt og fin oppvisning i tradisjonell marokkansk matlaging.

Fint for ferskinger

Vårt matkurs var ganske enkelt lagt opp, så det krevde ingen store forkunnskaper å være med. Det er jo praktisk om du har sett et rivjern (annet enn din kone), en potetskreller og en kniv før. Vi fikk en innføring i ulike krydder som skulle brukes til kjøtt, tilbehør og dessert. Kjøttet var skåret opp på forhånd, så vi ble satt til å rive gulrot, skrelle auberginer, kutte tomater og agurk. Vi laget gulrotsalat med persille, koriander, salt, spisskummen, sitron, hvitløk og paprika. Zaalouk, som er auberginesalat, med samme krydder som gulrotsalaten. Den tradisjonelle agurk- og tomatsalaten var også på menyen. Til dessert ble det skåret opp appelsinskiver, som så fikk dryss av kanel og melis. Den kvinnelige kokken hadde oversikten og tok seg myndig av det meste, uten å si så mye. Innføring i salatdressing, samt tomat-og agurk-kutting tok den mannlige representanten seg av. Guiden vår hadde over-ryddeoppsynet.

 

Moro og sosialt

Et matkurs kan virkelig anbefales. Du lager din egen lunsj, samtidig som du har det moro og sosialt. Du plukker opp kunnskap som du aldri får tak i dersom du går i hælene på en guide hele dagen, eller bare surrer rundt på egen hånd i medinaen. Egentlig burde det vært obligatorisk. Så meld deg på neste gang du skal til en by. Du vil ikke angre.

Bil-hanā’ wa ash-shifā’ – !

Bloggere på tur!
Marrakesh byr på mye kjekt, fra ørkentur nær byen til flotte restauranter og natteliv. Få med deg alt fra turen min i disse innleggene. 
Bloggturen var i regi av Visit Morocco og Sahara Experience. De har imidlertid ikke regi eller føringer på innholdet i innleggene som følger av turen. Hva jeg skriver, er kun basert på egne valg og meninger. Jeg vil aldri la noen bestemme hva jeg skal skrive.
Send gjerne artikkelen videre ut i verden

9 thoughts on “Spise: Matkurs i Marrakesh

 1. Maliva`s verden

  Hei! Så flotte innlegg du har lagd fra vår fantastiske reise. Jeg kjenner også at jeg får vann i munnen når jeg ser de flotte bildene dine her. Takk for tipsene til målene også, har jo veldig lyst til å prøve meg på oppskriftene når magen er i form igjen. Ps! Takk for hyggelig hilsen inne hos meg, jeg skrev noen ord til deg der også. Ha en fortsatt god helg. Klem fra meg

 2. Miss Ronate

  (Dette er altså Renate/Randombloggen. Fikk ikke til å legge igjen bare navn og nettadresse, så det ser ut som profilen til en gammel blogg dukket opp, haha)

 3. Miss Ronate

  Det er sant det du skriver at man får et helt annet innblikk i kulturen når man har muligeten til å være med på et slik kokkekurs 🙂 Har bare vært med på et slik en gang tidligere (I India), men det er definitivt noe jeg vil prøve igjen!

  Når typen kommer hjem skal jeg lage han en marokkansk aften og prøve meg på alle oppskriftene 😀

 4. Ann-Mari -

  Takk 🙂
  Lagde gulrotsalaten i går. Pass på med sitronen, og ikke mål opp i store norske glass. Jeg hadde et lite, tok mindre sitron enn de sa – men måtte justere med sukker etterpå.
  Et lite glass i marokkansk verden er gjerne et mint-te-glass…

  Marinaden til kyllingen var ellers kjempegod, og agurk-og tomatsalaten fikk seg en ekstra piff med nøtter og koriander.

 5. Satu VW

  Lovely pictures and it was such a good course! I'm looking forward to giving Moroccan food a go at home now too…