Qbara og 4 andre Dubai-restauranter

Qbara tok pusten fra meg. Luksusrestauranter har Dubai mange av, dog ingen Michelin-restauranter. Du kan fint blakke deg likevel og få utrolige opplevelser. Og selvsagt også spise mat fra både India og Italia fra 100 kroner.

Her kommer fem tips til steder der du ikke vil komme for hverdagslig kledd, og hvor pengeboka nok kan merke at du var ute på byen. Mer enn i Norge? Noen steder. Andre steder som en helaften i Stavanger. Altså ikke billig det heller.  Til gjengjeld vil du nok huske disse stedene for alltid. Det vil i alle fall jeg. Bildet over er fra fantastiske Qbara.

Sass café

1 SASS CAFÉ
Aldri har vel ordet café vært mer feil. For dette er en av mange luksusrestauranter i Dubai. Pianobar reklamerer de også med. Aldri har det vært stiligere å høre på sangere, både på engelsk og arabisk, og cafebesøket er ultra-luksuriøst. Sass café ble startet i Monaco, og interiør og sangere er det samme i Dubai. De er to uker her, og to uker der. Sangerne altså, ikke interiøret. De liker rødt og svart i Dubai, og det gjør også jeg. Supersexyluxusdeluxe.

Sass ligger opp en rulletrapp i et kjedelig bygg, og videre inn i et ganske intimt lokale. Så tror du at du har gått feil, har du ikke det. En liten bar, med elegante drinker. Fra 140 kroner til 400 kroner. Sass royal (som hotellet nesten) er med Laurent Perrier og gull, koster mest og smakte himmelsk godt. Vodka med safran var også overraskende velsmakende. Middagen fortsatte i samme spor. Vi hadde et utvalg av forretter og desserter, og så valgte vi hovedretten selv. Prisene er var som på en middels priset norsk by-restaurant. Vinprisene endel mer. Tror den billigste vi så var på normale 600 kroner, men stort sett lå det på 1000 kroner og vel så det for en flaske. Champagnen var hysterisk dyr, mer enn i Norge. 600 kroner for et glass Laurent Perrier, som er standard-champagnen til huset. Prisene du ser på bildet over, kan du gange med to, så får du norsk pris. Mat og drikke var uansett veldig smakfullt og lekkert presentert. Ostekaken til dessert en klar favoritt, og når har hummer smakt dårlig. (blir det mer dekadent nå……) Sass café kan anbefales. Stemningen var suveren hele kvelden, og det er lov å danse ved bordene mens du spiser. Merk for allergikere at det er lov å røyke både inne og ute. Kleskodemessig kan du tydeligvis gå i det meste. Her var det lårkort, utringninger og paljetter og drapsvåpen-høyehæler. De har også en fin uteplass, med utsikt til Burj Khalifa.

2 QBARA
Wow! Og trippelwow! Så fantastisk å gå på et sted for voksne mennesker, altså 35+, som likevel er fantastisk dekorert, har kul musikk og suveren mat. Qbara åpnet i 2014, men har allerede fått flere utmerkelser. Skjønner jeg godt. To etasjer, mørk og deilig stil, store sofaer, behagelige stoler og en bardisk med en vanvittig vegg der nydelige filmer fikk utspille seg. Skulle gjerne vist bilder av maten hos Qbara, men iphonen likte ikke så godt mørket og stearinlysene. Klientellet var både venninnegjenger, herregjenger, par og en stor blogg-gruppe som oss på 9. Qbara skal også åpne i London i år. Kan vel være verdt en kikk. Prisnivå? Billigere enn Sass. Drinker fra drøyt 100-lappen, både med og uten alkohol, samt en variert meny med alt fra vestlig til østlig mat. Qbara var så kjekk at jeg gjerne drar dit igjen.

3 BUDDHA BAR
Luksusrestauranter kan være så mangt. Buddah Bar har et stort snev av glamour og luksus. Til min store glede fikk jeg endelig kommet meg på en Buddhabar. Vi kom for sent til matservering, kom etter midnatt. Noen fikk mat, men vi nøyde oss med drinker før stengetid 02.00. Åpent til 03.00 i helgene, som for øvrig er fredag og lørdag i Dubai. Nok et fantastisk sted. Høyt under taket, sikkert plass til altfor mange mennesker. Men du kan velge mellom mer loungeaktige private soner i første etasje, eller være ved baren eller bordene i første, eller søke ly i andre etasje. Rødt og svart igjen i interiør, og selvsagt en gedigen Buddha. Maten så fantastisk ut, det lille jeg kunne smugtitte og drinkene var flotte og morsomme. Fra en drøyt 120 kroner og oppover. Alt lekkert, fra inngangsdør og trapper til toalettet. Verdt en titt innom, også om du ikke er sulten.

4 RITZ CARLTON
Ritz Carlton på The Walk JBR har flere restauranter. Brunsjen, som per nå har temaet karavan, gjør at du kan spise deg gjennom de gamle krydderrutene. Brunsj på fredager er alltid en stor ting i Dubai, så det vil jeg gjerne ha med meg. Jeg fikk ikke spist på brunsjen her, men fikk et velsmakende grillmåltid med blekksprut, reker og kjøtt på uformelle Palm Grill. Neste gang i Dubai har jeg lyst til å prøve Blue Jade, RCs asiatiske restaurant.

5 OSSIANO, ATLANTIS THE PALM
Nei, jeg var ikke her. Og normalt skriver jeg om steder jeg har vært. Men alle regler trenger å brytes i ny og ne. Hvor kult hadde det ikke vært å spise en tapasmeny mens en ser fiskene svømme forbi? Det kan du gjøre på Ossiano Atlantis The Palm. Jeg fikk ikke vært ute på palmeøya, og det må jeg nok neste gang. Det er jo helt klart Disneyland for voksne. Dette er fine dining, og en 14-rettersmeny serveres for rundt 1000 kroner. Igjen, ikke billig. Men så får du jo svømmende underholdning hele kvelden :0) I linken over kan du lese om Time Outs opplevelse.

 

PS: Er du i byen i februar, få med deg Dubai Food Festival. Det er alt fra arrangementer på strender til foodtrucks som suser rundt i byen. Kjøpesentrene og andre hiver seg også på. Vi skulle vært med på festivalen, men gikk dessverre glipp av den. Det lille vi fikk se og høre, virket iallefall svært lovende. Jeg rakk bare å smake på en shwarma, men den var til gjengjeld hysterisk god. Det er uansett mange luksusrestauranter du kan få med deg om du går glipp av festivalen.

Det er ellers masse å ta seg til i Dubai. Mine 5 favoritter finner du her, som blant annet inkluderer en ørkentur for pyser.

Turen til Dubai var sponset av Emirates og Dubai tourism. Som alltid er meningene mine egne, og ingen føringer er lagt på tema og innhold. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Qbara og 4 andre Dubai-restauranter

  1. Ann-Mari -

    Kremt, ja det var ganske så eksklusive steder. Men en kan jo ta en drink og en forrett :0)
    På Sass var det ikke helt fullt når vi var der, men så var det også en ukedag. Det er mer stappa i helgene, så da er det nok smart å bestille. Vil anta at det kan variere, uten at jeg er sikker. Vet at fredagen (som er deres lørdag) er ekstra populær. Men det var liv nok da vi var der på en onsdag!

  2. Renates Reiser

    Wow, for noen steder! Kjenner bare lommeboka skrike bare ved å se på bildene, haha. De både ser og høres ut som skikkelig kule serveringssteder. Er det vanskelig å få bord på steder som dette? Ser for meg at det kanskje må bestilles lang tid i forveien. Buddha Bar har jeg også lenge hatt lyst å besøke…