Sove: Radisson Blu Scandinavia Århus

Jeg har sagt det før. På venninnetur eller om sommeren, har jeg så lyst til å bo på Villa Provence. De har skjønne rom og et nydelig uteområde, og ligger midt i byen. Rom her koster som regel over 1500, og parkeringen er også kostbar. På jobb over mange dager med bil, er det bare ett hotell som virkelig duger.

Ikke overraskende er det Radisson Blu Scandinavia Århus. Rommene fås fra 879 danske kroner i 2014. Parkering for drøyt en hundrelapp om dagen om du blir lenge.

Ok plassering

For feriefolk finnes det langt mer sjarmerende hotell altså, men er du på bilferie eller jobb med bil – og betaler alt selv – er det mye penger å spare. Parkeringsplassen er stor, så du er nesten garantert plass. Nå er ikke plasseringen til hotellet så gal heller. Den ligger ikke midt i sentrum som mange andre, men du er 5 minutters rask gange unna Fredens torv. Og på veien dit er det mange kjekke restauranter. For takeaway eller et enkelt måltid uten hvite duker, anbefales sterkt Kowloon. Vi fikk det anbefalt av en kelner, og her får du mye og ekte asiatisk mat til under 100 kroner. Rett over den ligger et fantastisk sushi-sted som jeg har glemt hva heter. Det ser dyrt  ut, men gå inn. Det er ikke verre enn i Norge. Eller ta det med som takeaway.

Vegg i vegg med Radisson Blu Scandinavia ligger også byens populære kunstmuseet AROS.

Vegg i vegg med Radisson Blu Scandinavia ligger også byens populære kunstmuseet AROS.

Kjedelig hotell

Selve hotellet er ganske så upersonlig og kjedelig ved ankomst. 80-tallslobby, restaurant som ikke ligger smukt til og en frokostsal som heller ikke appellerte. Vi spiste faktisk ikke der, valgte rom uten frokost. Med frokost ble det 175 kroner per pers per dag. Nei takk.

 

Men rommene er nyoppusset! Vi har valgt bort dette hotellet tidligere, da det fikk mye dårlige anmeldelser. Nå i 2013 fremstår rommene i ny drakt, mange med kunstinspirasjon. Standardrom er 22 m2, har badekar, vannkoker, kaffe, te, kakao og kjøleskap. Ok skrivebord med grei stol, og ett bord med en stol. Vi fikk rom høyt opp, og hadde en fin utsikt over byen. Gardiner som holder sola ute, aircon og ingen støy gjør at du sover veldig godt. Sammen med den nå mye omtalte parkeringen gjør hotellet til et klart førstevalg også på neste jobbtur.


NB! Århus har ikke altfor mange store hoteller, så er det en eller to konferanser i byen fylles alt opp helt til Randers! Vi var på jakt en kveld i mai, og opplevde nettopp det. Vi fikk ved flaks et rom på Nilles kro i Sabro 18 km fra Århus – og det viste seg heldigvis å bli en kjekk opplevelse! 

 

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden