Hotelltest: Scandic Alta Finnmark

Vanligvis starter jeg alltid hotellvurderinger med beliggenhet, deretter rom og så frokost og pris. Når det gjelder Scandic Alta i Finnmark, går vi rett på kronen i juvelen, som er frokosten. Her kan du fint sette av en time og vel så det.

Frokost Scandic Alta

Scandic Alta har mange kjekke ting, fra papiravis til tekanner.

Scandic Alta har mange kjekke ting, fra papiravis til tekanner.

Som papiravis-elsker blir jeg lykkelig av å se at de har lokale aviser ved inngangen. Joda, de har også mange hundre du gratis kan laste ned. Jeg liker fremdeles å bla i papir, sånn er det. Frokosten serveres fra 7 til 10. Jeg var der rundt 7.30 en august-dag, og da var det godt med plass. Det vil nok variere alt etter sesongen og tid på morgenen. God plass til å studere det deilige utvalget var det i alle fall. Jeg startet med gode små smoothier/shoter og meloner. Løsvekt-te, fine kopper og en tekanne var nok til at jeg smilte.

 

De har også egg i alle varianter, frokostbladninger, frukt og grønt, kjøtt- og fiskepålegg og søtt som pain au chocolat og stek dine egne-vafler. Her kan du sitte lenge, og selv om det ikke er ekte flammer på peisen er det stemning så det holder likevel.

Rent og pent var det også, og ryddingen foregikk raskt og greit. Scandic Alta gjør også sitt for å forhindre matsvinn, og har passelig store tallerkener. Som skiltet sier, spis alt du vil men forsyn deg heller flere ganger.

Innsjekk

Det gikk raskt å få sjekket inn. Resepsjonisten var hyggelig og informerte at alle dobbeltrommene var nokså like i størrelsen, men at innredningen kunne variere. Da jeg lett smiskende sa at reisebloggere liker rom med utsikt, fikk jeg 556 i femte etasje med utsikt mot Nordlyskatedralen.

Et bygg som noen liker og andre har en litt annen mening om. Jeg synes den er vakker, se selv!

Rommene

Rommet var helt greit interiørmessig. Scandic har imponert meg noen ganger, som på Thon Hotel Vica i Alta, Scandic Bygholm Park i Horsens i Danmark og Scandic Vulkan Oslo. Sengene passelig gode, og som ofte på hoteller var det én stol selv om du er på et dobbeltrom. Et stort pluss var at selv om alt innhold i minikjøleskapet er tatt ut og nå kan kjøpes i resepsjonen, har de valgt å beholde kjøleskapet slik at du kan ha egen drikke og mat her. Badet var også greit, med ok plass til toalettsaker og knagger. Varme i gulvet var deilig, og de vegghengte produktene fra Face greie.

Et lite minus var at det ikke var vannkoker på rommet, så ta med om du vil ha te rett etter oppstandelsen. Jeg vet en kan få te og kaffe dersom en sleper seg ned til frokostsalen, men med morgenhår og nyfødt-katteøyne er det særdeles uaktuelt for meg. Så vannkokeren er alltid med på tur. Nett? Gratis selvsagt.

Beliggenhet og pris

Scandic Alta ligger perfekt til rett ved E6 og i sentrum, ved kjøpesentret Amfi og Nordlysbadet. Det ene av to Thon-hotell i Alta ligger også her. God plass til parkering er det også. Vi betalte 1395 kroner. Book på nettet og spar 49 kroner. Bli også medlem i fordelsprogrammet Scandic Friends og få mange fordeler etter hvert. Særlig på hoteller i Nord-Sverige kreves det ikke mange poeng for å få en bonusnatt. Perfekt dersom du skal være litt i nord. Scandic har også ofte gode sommerpriser. Beliggenhet i forhold til resten av verden opplyses det ellers om ved inngangen.

Oppsummering

Helt greie rom, spør om å få rom med utsikt dersom du vil ha det. Lite støy selv om det er nært hovedvei. Særdeles god frokost, og beliggenheten er mer enn godkjent. Stort pluss for lite kjøleskap, minus for manglende vannkoker. Og ja, veldig kult at de selger lokale varer som kopper og mat i butikken. En smak av Sapmi bør du unne deg!

Adresse: Scandic Alta, Løkkeveien 61, 9509 Alta

Telefon: + 47 78 48 27 00

Nett: Scandichotels

PS: Merk at det er betalt parkering utenfor hotellet, maks 80 kroner døgnet. Dersom du ikke får til å betale, trenger det ikke være kortet ditt det er noe galt med. Det hender nemlig, som da vi var der, at den ikke virker og da ordner du opp i resepsjonen. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Hotelltest: Scandic Alta Finnmark

Alta (Finnmark)
Today
Rainy
Wind : 5.3 km/h
Humidity : 97%
5°C
  • Monday Tomorrow 4 °C
  • Tuesday   2 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr