Se: Guggenheim og blomsterhunden i Bilbao

Skal dere virkelig dra til Bilbao?» spurte våre spanske venner i Pamplona lettere oppgitt. Vi skjønte ikke skepsisen. Byen var jo pusset opp for mange milliarder, hadde vært kulturby og Guggenheim Bilbao og sjarmen fra gamlebyen og all slags.
Bilbao er verdt en dagstur i alle fall, om du er i nærområdet. Museet og hunden er fanstastisk.

Bilbao er verdt en dagstur i alle fall, om du er i nærområdet. Museet og hunden er fanstastisk.

Geniale Guggenheim

Vi dro. Hoppet av bussen. Vi hadde ikke bestilt sovested på forhånd og skulle ta det på sparket. Tabbe. Vi gikk gjennom trange gater med ETA-flagg fra balkongene, triste gater der du kunne få det meste av lyssky ting, ingen hotell i sikte. Til slutt ga vi opp, slo opp i Lonely Planet og beveget oss mot et bra hotell. En ting skal byen ha. Guggenheim Bilbao var fantastisk. Utenpå. Utstillingen var kjedelig.
Men vi gledet oss til å tusle rundt i gamlebyen. Vi fant en flott art deco-kafé og der var det fin stemning, men gamlebyen var innestengt, skitten og lite tiltrekkende. Sjarm og stil-Bilbao fra tallrike reisereportasjer var vanskelig å finne. Det nye t-banesystemet var fint, men hallo! Du skal ha sære interesser før du drar for å se en bys t-banesystem….Våre venner i Pamplona sa ikke mye da vi kom tilbake. Men de hadde et litt irriterende «hva var det vi sa-blikk»
Det er nå mer enn ti år siden jeg var her, og det var åtte år før bloggen så dagens lys. Så derfor har jeg ikke en mer utfyllende post om dette. Heldigvis har min gode venninne og superbloggeren bak Seks og Samliv, Siri Gjelsvik, vært der nå nylig, altså 2016. Hun har skrevet et gjesteinnlegg om sine opplevelser, om akkurat Bilbao, mat og opplevelser i byen generelt.
Hun var langt mer positiv enn meg, så kanskje bør jeg ta turen tilbake? Så langt i min reisekarriere er det bare Reykjavik sentrum og Bilbao som har skuffet meg, så en retur til disse to stedene bør kanskje stå på ønskelisten.  
 
Har du vært her? Hva syntes du?
 
 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden

3 thoughts on “Se: Guggenheim og blomsterhunden i Bilbao

 1. Ann-Mari - alltid reiseklar

  Hei!
  Kjekt å høre – nei, jeg er helt i startfasen med å sjekke ut andre reiseblogger, men skal inn og se senere idag 🙂
  Alltid nyttig å lese andres opplevelser og se "ekte" bilder av hotellrom der det går an.
  Paris! Åh! Misunn misunn! Jeg har vært der tre ganger, og drar gjerne tilbake like mange ganger.
  Jeg likte meg best i Marais, praktisk at de har mange søndagsåpne butikker, bare dumt at de ikke åpner før i 13-14 tiden 😉
  God tur!

 2. Martha

  Hei..
  så kjekt å oppdage reiseblogger..har du sett at jeg har og??
  Skal inn å se på Paris innlegget ditt..vi drar dit neste torsdag!
  Ha en fin dag.

  🙂