Shopping: 5 Dubai-tips

Jeg var «bare» 3 dager i Dubai, men fikk uansett med meg nok til å innse at utvalget er enormt her nede, du kan velge fra øverste hylle, du kan gå både ute og inne, og det er noe for alle pengebøker. Her er mine fem tips, som jeg selv tenker å benytte meg enda bedre av neste gang.

1 The Dubai Mall
Skal være et, om ikke verdens største. Slike ting har en tendens til å forandre seg, og snakker en om butikker, omstening eller kvadrameter? Tipper Dubai Mall når ganske høyt opp med sine 1200 eller var det 1300 butikker. Her får du alt fra kamel-melksjokolade til Chanel. Luksus-te fra TWG, enorme ostekaker hos Cheescakefactory, billigmerker som Pomod, gull og glitter. Og selvsagt er alle de kjente kjedene representert, fra franske Lafayette til amerikanske Bloomingdale’s. Til sist har de selvsagt også et gigantisk akvarium og en skøytebane. Ikke rart folk henger her fra tidlig til sent. Praktisk nok ligger de også vegg i vegg med turistattraksjonen Burj Khalifa. Verdenst høyeste menneskeskapte bygning (de er opptatt av dette størt og høyest, nesten litt som kommuner i Finnmark som putter nordligste foran alt)
Handletid: fra 10 til 22, torsdag og fredag til midnatt.

 

 

2 Mall of Emirates
Her fikk jeg ikke stukket snuten inn. De har 560 butikker som Harvey Nichols’s, Debenhams Mark’s and Spencer. Sheraton ligger også her om du trenger hotell nær shopping. Og så har de 6000 tonn snø og 5 skiløyper. Her skal det også være mulig å møte pingviner.
Handletid: 10-midnatt, torsdag og fredag til 01.

3 Souk Madinat Jumeriah
Butikkene her er en moderne versjon av en arabisk markedsplass. Her finner du butikker både inne og ute i de små passasjene mellom. Det er elegant laget, med mange små butikker, med en blanding av ok og mer enn ok turist-ting, og «skikkelige» saker i alt fra tebutikker til interiørsteder. Og det beste av alt? Innehaverne er mer opptatt av mac-en og mobilen, enn å rope deg inn. Så her kan alle de av oss som trives med å tusle rundt for oss selv, ha greie timer. Du kan greit bruke noen timer her, og setter du av en halv dag kan du avslutte på en kafé med utsikt mot 7-stjerners hotellet Burj Al Arab, eller spise på noen av de flotte restaurantene eller ta en sightseeingbåt. Madinat-området har også flere hoteller. På lørdagene er det et organisk bondens marked, sikkert ekstra stas om du er matinteressert. Jeg var der dessverre på en ukedag.
Handletid: 10-23.


4 The Walk JBR

I Dubai kjører du til alt. Nesten. For på The Walk Jumeirah Beach Residence kan du tusle i nesten to kilometer på brede fortau. Dette ligger ved stranda, så hotellene i området heter både Ritz og Hilton. Det avspeiles noe i butikkene også. Det er ganske mange i den høyere prisklasse, men også flere normalprisede, som Zara home. Så ikke vær redd for å stikke nesen inn. Det hender også at det er salg på gang. Januar er den store salgsmåneden, med opptil 80 prosent avslag. Men i februar var nå salgsskiltene fremdeles oppe. På The Walk lønner det seg å ta små avstikkere også. Det ligger butikker overalt, og flere popper opp for hver måned som går. Laduree, Magnolia Bakery og andre fristelser ligger også tett i tett her.
PS: Dette er også stripa folk liker å vise frem bilen sin på. Ferrarier og Rollser er et vanlig syn også på dagtid.
Handletid: De fleste har åpent fra 10 til 23.

 

 

 

Kleskodene kan være forvirrende. Vi opplevde at mange gikk med bare skuldre og skjørt like over knærne uten at det var et åpenbart problem. Så lenge du kler deg innen for rimelighetens grenser, går det meste bra. Noen steder, som i souk madinat, er det skilt som sier at uanstendig klesdrakt er forbudt, men da er det også en badredrakt på skiltet….

Så lenge du dropper den korteste toppen og shortsen, går det fint. På nattklubb kan du forresten kle deg i akkurat det du vil. Mer om det i restaurantinnlegget (som kommer snart). Tilbake til shoppingen! Mye lekkert på The Walk.

Magnolia Bakery
Laduree

5 Loppemarked
Neste gang skal jeg få med meg Dubais loppemarked. Så langt jeg kan se, arrangeres det ganske så ofte. Nå i februar er det ved Jumeriah Lake Towers, og jeg tror det er et fast sted. Det er bare å følge med på nettsiden.  Med så mange nasjoner samlet på et sted, tror det er rundt 200, må det være mye spennende som selges her. Ingen adgangspenger, står det også. Helt perfekt. Det ser ut til å vare fra 13 til 17.

Du kan helt sikkert vært i Dubai ett år uten å ha kontroll på byen. De har mange flere malls, som alle har sin stil. De har små og unike butikker som du kan drømme deg bort i. Flere souker å miste retningen i. Den pakistanske og indiske bydelen skal også være spennende. Lommebok-messig er noe likt som i Norge, annet kan være billigere. Kursutvikling har jo også noe å si. Det er uansett mulig å finne noe kjekt å ta med hjem, uansett budsjett. Og er du på designer-klær-veske-sko-jakt, bør du legge turen hit i januar når shoppingsfestivalen er igang. Det er kuppenes tid.

Har du flere tips til shopping i Dubai, del dem gjerne!

Mer om Dubais restauranter og hoteller på bloggen. 

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden
Alta (Finnmark)
Today
Partly sunny
Wind : 2 km/h
Humidity : 100%
-6°C
  • Monday Tomorrow 2 °C
  • Tuesday   -13 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr