Shopping: Design i Tallinn

Design i Tallinn kan være så mangt. For de baltiske byene byr på mer enn rav. Gå på de rette plassene, og finn lekker og vakker design – fra unik denim i gamlebyen til kule ting i hipster-bydelen Telliskivi.

IMG_0510 copy

Telliskivi ligger ikke langt fra Gamlebyen, hvor de fleste turistene nok bor og oppholder seg. Det er det ingen grunn til. For i den nye hipsterdelen oser det av kulhet, kunst og kreativitet.

 

IMG_0502 copy

De har til og med laget en egen hjemmeside som også er på engelsk, med oversikt over alt som skjer her, fra konserter til utstillinger og loppemarkeder.

IMG_0519 copy

Når du kommer til det gamle fabrikkområdet, er det ikke vanskelig å orientere seg. Gamle oljefat er blitt til skilt som viser vei, og det er uansett ikke så stort at du går deg vekk.

IMG_0516 copy

De fleste butikkene er samlet på ett sted, og her finner du både kjente merker fra Skandinavia – estlenderne føler seg som skandinaver – og egenprodusert design. Her er det masse fint både av klær, smykker og interiør. Så ha god plass i kofferten. Her er det garantert noe for nesten alle.

IMG_0524 copy

 

Jeg falt veldig for sovemaskene  som lages av Ööloom og var veldig fornøyd med reven. Du kan bestille de myke og deilige maskene også på nett, og de har alt fra vaskebjørn til ulv.

ooloom-fox-sleeping-mask

 

Jeg var i Tallinn i januar. En måned som jo er kald og gufsete, men la deg ikke skremme av det. Det er mange kjekke plasser å varme seg på, og du går ikke i trengsel akkurat. Når det blir vår og varmere i været, fylles det med mer liv her og flere foodtrucks åpner også. Så ta turen ut hit, uansett tid på året. Nå over til gamlebyen, som forresten også står på Unescos liste.

 

IMG_0448 copy

Alle skal jo selvsagt innom Gamlebyen. Du har vakre utsiktspunkt på høyden, og de trange og små gatene er supersjarmerende å stikke innom. Vinteren gjør byen ekstra vakker!

IMG_0442 copy

Jeg fikk ikke altfor god tid til å se i butikkene, men kunne konstatere at det var et godt utvalg av rav selvsagt – samt at både billige og dyre designbutikker var på plass. Fra Burberry til H&M. Men! Skal du shoppe med deg noe fra Tallinn, så sjekk ut Reval Denim Guild.

IMG_0700

Her får du ekte og unik dongeri. Paret bak har satt sin ære i å bruke skreddere, få tak i denim som ikke er tilsatt alle mulig slags kjemikalier og de ønsker å skape bæredyktig og fin design. De lager eksklusive bukser, skjorter, vester, jakker og skjorter og syr også hatter etter mål. De har en liten butikk i gamlebyen i Toom-Rüütli 10, som er åpen fra 12 til 18.

IMG_0718

Du skulle tro at varene kostet skjorta, men en bukse får du fra 160 euro. Det er selvsagt ikke billig, men buksene holder seg i årevis om du ikke vasker dem i hjel. Dermed blir de egentlig ikke så kostbare likevel. Det må sies at for en fra Estland er dette selvsagt en stor sum, i et land der snittlønna er på 1200 euro. Firmaet har eksistert siden 2013, og her kan du se en av de tidligere kolleksjonene. Det er rett og slett lekre saker.

IMG_0713

Reval Denim Guild har også en stor bygning der de både har skreddere, kreativ utvikling og hvor de legger planer. Målet er nemlig å utvide ut over Baltikum, men du kan altså allerede nå sikre deg unike denimplagg til en ikke ublu pris for et slikt håndverk.

IMG_0483

Og når du har shoppet ferdig, hva er vel bedre enn å hvile baken på et saueskinn og nyte en kopp kakao? Denne søte kafeen ligger rett ved torget i Gamlebyen.

Har du noen gode shoppingtips fra Tallinn?

Turen til Tallinn var en del av programmet under Nordic Bloggers Experience i Finland og turen fra Helsinki til Tallinn gikk med Eckerøline #nbefinland #visitestonia #visittallinn

PS: Ut å spise? Jeg anbefaler uformelle F-hoone og luksus på Mekk på Savoy Hotell. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Shopping: Design i Tallinn

 1. FREEDOMtravel

  Fina och inspirerande bilder! Jag var i Tallinn flera gånger i 20-årsåldern (det var det resmål jag hade råd med ;)) men har inte varit där sen dess. Skulle väldigt gärna åka dit igen!

  1. alltidreiseklar Post author

   Tusen takk for fin kommentar. Det var min første gang, og jeg ble overrasket over hvor fint det var også om vinteren.
   I Norge reiser de fleste dit på sommeren. Jeg drar veldig gjerne tilbake, og skulle også likt å se mer av landet.