Shopping: Engelskmannsbrygga Henningsvær

Når du først tar turen til Henningsvær, rekker du det meste på noen timer. Det lille fiskeværet med 500 faste innbyggere, har mye å by på og du kan selvsagt fint bruke langt mer tid her. Ett sted du må få med deg om du vil ha med fine ting hjem, er et besøk hos kunstnerne på Engelskmannsbrygga.

Henningsvær ligger knappe 30 minutters kjøring fra Svolvær, og veien ut er helt magisk. Selvsagt så vi en gedigen ørn på vei ut denne oktoberdagen i 2014. En og annen bobil var det også, men på langt nær den køen det er i sommersesongen.

Jeg vil varmt anbefale et besøk også på høsten. Mindre folk, og de fleste butikkene og gallerier har også åpent. Men sjekk selvsagt dette på forhånd på værets egen hjemmeside og gå i alle fall ikke glipp av Henningsvær lysstøperi og kafé. En særegen oase med glimrende kaker og annet snadder.

Tilbake til Engelskmannsbrygga. Her er det moderne kunsthåndverk og foto som gjelder. Keramikk, porselen, glass og foto som passer både de som har lite å rutte med og de som vil bruke litt mer. Jeg har falt veldig for Cecilie Haalands kunstverk, og kjøpte med meg flere keramikk-kopper.

Neste gang tror jeg at Norgesglasset i porselen blir med. Nå har jeg siklet på det så mange ganger at jeg har mistet tellingen. Det må da passe perfekt både som vase og lyseholder. Eller så kan noen kjøpe det i gave til meg….

Det er ekstra kjekt at kunstnerne også sitter eller står og jobber i lokalene. Det gir en helt unik stemning. Et ekstra pluss er jo at de alle også er veldig hyggelige og gir super service, og forteller gjerne om verkene sine.

 

Engelskmannsbrygga er et must i Henningsvær

Engelskmannsbrygga er et must i Henningsvær

Det er flere butikker som selger interiør i Henningsvær, alle sjarmerende. Det er likevel noe helt spesielt med kunsthåndverk, og koppene jeg kjøpte kostet fra 230 kroner. Det synes jeg ikke er en ublu pris for helt unike ting.
På veien hjem fra Lofoten mot Vesterålen ble vi også belønnet med nydelig vær. Skal du den veien, ikke ta tunnelen. Da går du glipp av vakre solnedganger med ferga fra Fiskebøl til Melbu. Blikkstille hav og vindstille i oktober. Ja, det går visst an!

Trenger du flere tips til ferien i Lofoten og Vesterålen? Besøk second-hand stedene, som Sareptas på Melbu. Her gjorde jeg tidenes bruktkupp.

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

6 thoughts on “Shopping: Engelskmannsbrygga Henningsvær

 1. Ann-Mari -

  Tusen takk for det – og ja, Henningsvær er en veldig spesiell og morsom plass!
  Kjekk blogg du har, og fint organisert. Det liker jeg ekstra godt med blogger.
  Skal legge deg til i leselisten min.

 2. Ann-Mari -

  Reiseblogger er en avslappende måte å reise på
  – og kjekt at du syntes du lærte litt om Henningsvær også 🙂
  Både Lofoten og Vesterålen har mange perler, enten du søker avslapping, kultur eller action!