Gode råd om shopping i Marrakesh

Er shoppingen bra i Marrakesh? Svaret er enkelt og skrives med store bokstaver. JA!

Funn fra Rue Majorelle 33-butikken

Det er mange måter å få med seg hjem godbiter fra Marokko på. Jeg var innom tre av variantene. Jeg er for øvrig glad programmet fra Visit Morocco, Norske reiseblogger og Sahara Experience var så travelt at det ikke var satt av en halv dag til shopping, for da hadde jeg vel virkelig blakket meg. Vel, erfarenhet gjør at man klarer å svi av litt med et godt blikk og beslutningsevne. Her er mine tips.

Markedet i Marrakesh

1. Souken
Det er vel her de aller fleste handler. Mindre mas jo lengre inn du går. Synesegentlig ikke det var så masete, sammenlignet med Egypt og Tunisia. Prisen avhenger av hvor god du er til å prute. Når det er sagt, er det ingenting som er sykt dyrt her i forhold til Norge selvsagt. Månedslønna er på 3000, så det er ikke prisen det handler om sånn sett. Men det skal prutes, og det forventes. Slik jeg har forstått det, skal du begynne på 70 prosent av foreslått pris. Jeg gikk vel ned til 50. Som nordmenn flest, finner jeg det ukomfortabelt. Men jaggu meg kom jeg ikke fort inni det. Souken byr på flotte fat. Noen ligner mistenkelig på de som danske Tine K selger under eget navn. Men her koster de største fatene 75 kroner etter pruting. Boller får du får 50 kroner eller mindre. Et moderat stort berberbrudeteppe startet på 1400 kroner før pruting. Hjemme koster de vel fra 4000 og opp mot 6000 mener jeg.

Fatene får du får rundt 75 kroner

Jeg prutet noen ganger, og det går lettere etter hvert. Trikset var å bestemme seg for en pris, og får du ikke den, setter du bare varen tilbake. Da skal du se at det går greit. Jeg fant håndlagede flaskeskjulere, og fikk dem til slutt for 75 kroner per stykk. Det var sikkert i overkant, men jeg var happy og tiden var ikke på min side. Jeg kjøpte to, og gleder meg til de skal pryde sommerbordet!

Flaskeskjuler kjøpt i souken for rundt 75 kroner

2. Faste priser-butikker
De finnes. Og det må sies at prisene er høye og faste. Men vil du av ulike grunner ikke prute, så finnes det altså alternativer. Noen sa at det finnes mange slike butikker i den nye delen av byen. Det fikk jeg ikke sjekket ut, men jeg rakk en tasmansk runde innom fastpris-butikkene ved Majorelle Gardens (YSL-hagen). Der var det mye lekkert gitt, fra sko, klær, kjøkkenutstyr, smykker, lamper, vesker og oljer. Jeg kjøpte både smykke, armbånd, plakat og oljer der. Prisen ble nok høyere enn den kunne vært ellers, men det var veldig fine ting. Anbefaler spesielt butikken 33 Rue Majorelle. Bare lekre ting.

SAFRAN: Vi handlet også hos en herbalist. Her har de hvite frakker, og ser ut som et slags apotek. Etter en kjapp innføring i både te, kremer, oljer og krydder solgte mannen oss produkter i store mengder. Jeg fikk safran (en pose ca 60 kroner), marokansk olje både til hår og matlaging ( fra 60 til 90 kroner), såpe (60 kroner) og te. Prismessig helt ok. Klart du kan få krydder og olje noe billigere i souken, men da må du ta i betraktning at de står ute i varme og sollys. Det er ikke alltid en fordel for oljer for eksempel, og krydderet kan ha blitt utsatt for forurensing. Dessuten: mange sier de selger safran, men så får du gurkemeie eller noe annet. Safran har røde tråder, og blir først gult i kontakt med vann.

Flyplass-lykta!

3. Flyplassen shopping marrakesh
Har du ikke fått handlet så mye, eller angrer du på at du ikke kjøpte en skål eller annet? Fortvil ikke. Flyplassen har faste priser (iallefall tilsynelatende), og et ganske så godt utvalg både utenfor passkontrollen og i taxfree-området. Jeg kjøpte noen fine boller utenfor området. De skulle koste under 50 kroner, men da jeg skulle betale var prisen steget med 40 prosent. Etter mye mas og påtrykk, endret han prisen igjen. Stress. De hadde de samme bollene etter passkontrollen, så jeg vil egentlig anbefale å handle der. Der fikk jeg nemlig tak i en flott lykt! Til den nette sum av 39 euro. Mange av varene er priset i euro, men du kan betale i hvilken valuta du vil. Du får alt fra te og sjokolade, til klær og interiørting.

Marrakesh byr selvsagt på mer enn shopping. Flotte restauranter og en ørkentur ble det også plass til på programmet vårt.
 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden

4 thoughts on “Gode råd om shopping i Marrakesh

 1. Ann-Mari -

  Astrid: Puff er en kjekk ting! Neste gang håper jeg å få med meg flere lykter…Får aldri nok.

  Ingerborg: Kremt. Ja, det ble lett. Fant også en flott plakat. Både lykt og plakat planlegger jeg å ha på det nye kontoret mitt. Må bare finne det først. Ikke sikkert du trenger så stor plass. Lyktene kan henge i taket 🙂

  Satu: Kjenner til det. Alltid stress når en føler at en MÅ ha noe med hjem. Denne gangen visste jeg at lykter og arganolje var det jeg ville ha med, samt at vi trengte dessertskåler. Men det ble jo noe ekstra også, gitt…..

 2. Satu VW

  I wrote today my failed shopping experience at the Marrakech airport, although I have to say, I'd love to go back with a plan of what we need, rather than try to do some last minute "desperation shopping"…. 😉

 3. Ingeborg Lindseth

  Flott shoppingguide du har laget! Synes jammen du fikk shoppet mye på de få anledningene vi hadde jeg!
  Ser ut som de fleste vil tilbake til Marokko i fremtiden og shoppe mer.. Overraskende mye fint der! Jeg for min del må bare skaffe meg en litt større leilighet først;)

 4. astridhjerte

  Ja, du fikk virkelig kjøpt deg masse fint! Her ble det kun puff og lykt. Neste gang skal bli noen fat og skåler:) for jeg skal tilbake ja 😉