Shopping: Frida Marina Helsinki

Helsinki anbefaler jeg året rundt, men du får nok mest igjen for å en tur når det er litt varmt i været. Da kan du ha piknik på Unesco-fortet en kort fergetur unna, sitte på utekafeer og dets like. Men når det er sagt, vinteren er også stemningsfull. Sist var jeg der i august, nå i desember og en tredje gang i januar 2016. Shopping ble det ikke mye av, pengefokuset lå på gode matopplevelser. Vit at det var mye kjekt å se på likevel. Er du glad i second hand og bruktbutikker av ulike slag, ta turen ut av Esplanaden-området og besøk Frida Marina Helsinki med flere.

Helsinki har mange flotte retro-butikker. Frida Marina Helsinki er min favoritt.

Helsinki har mange flotte retro-butikker. Frida Marina Helsinki er min favoritt.

Vi valset rundt i arbeiderstrøket i Kallio-distriktet, og var innom mange sjarmerende butikker. Noen litt overpriset, andre overhodet ikke. Koselige kafeer ligger det også her. Når det er sagt, forvent også en og annen massasjebule og lignende. Skal jeg anbefale én butikk, blir det Frida Marina Helsinki. Bildene forteller det meste. En drøm av et sted på 138 m2. En liten kafé har de også, for de i følget som er trøtte i beina. Her er prisene også hyggelige sett med norske øyne, og du får både klær, sko og morsomme interiørting. Området rundt her har også mange andre gode butikker, mye brukt og retro. Endel med litt stivere priser, men flotte ting.

 

 

 

 

 

 

 

 Et annet kjekt område er det som kalles Design District. Navnet forteller det meste, så bare legg turen litt utenom hovedgatene dersom du er ute etter det helt spesielle. Vil du ha de kjente finske varene, fra Marimekk og IIttala er det bare å ta turen til shoppingsentret Stockman og i hovedgaten. Stockman er for øvrig er fint sted å handle når kulda biter. Mange flotte butikker på kjøpesentret, og de har en bra skoavdeling med alt fra Ecco til Dior.
For flere Helsinki-tips, les mine andre innleg om hoteller, restauranter og sightseeing her.
Frida Marina
Kaarlenkatu 10
Mandag: Stengt
Tirsdag-fredag: 11-19
Lørdag: 11-18
Send gjerne artikkelen videre ut i verden