Alltid reiseklar

Ann-Maris reiseoase: storbyferie, natur, spa, mat og vin

Sove: Blue Mansion Penang

The Blue Mansion  har fått mange utmerkelser, og det er ikke uten grunn. Det fantastiske blå huset ligger i Georgetown på øya Penang i Malaysia.

Blue Mansion, en fantastisk overnattingssted.
Blue Mansion, en fantastisk overnattingssted.

Blue Mansion var tidligere eid av og oppkalt etter Cheong Fatt Tze.  Asias svar på Rockefeller, og altså en ekstremt rik mann. Det kinesiske huset har nå i mange år vært et hotell med 38 rom, spredt på fem bygninger. Det er også mulig å få omvisning på huset uten at du bor der. Bor du der, vil jeg anbefale å være med på en tur.

IM1M0433

Du får vite mye, som om at flaggermusene i hjørnene (ikke ekte altså) er der for å beskytte mot det onde. Huset er en liten skatt i en by preget av fantastiske templer fra ulike religioner, fine hoteller, kjekke butikker, endel fattigdom og falleferdige hus.
Flere av husene ser du har vært flotte før, de er eid av engelskmenn – fra kolonitiden, og ingen etterkommere holder de i stand. Fascinerende by. Tilbake til hotellet. Et helt spesiell opplevelse. Vi bodde her en hel famile, og hadde tre ulike rom. Alle med navn, ikke nummerRommene på Blue Mansion er forholdsvis store, delikat og smakfullt innredet. Store og gode senger, vifte i taket. Badene var helt ok. Det er begrenset hva de kan gjøre at oppgraderinger når målet er å beholde husets opprinnelige sjarm. Men vannet var både varmt og kaldt, og dusjen hadde bra trykk. 

Fragrant poem-rommet

Jeg vil absolutt anbefale å bo her en natt eller to på Blue Mansion. Prisene vil nok varierer ut fra sesongen, men fra 500 kroner og opp vil det nok ligge på. Hotellet ligger sentralt til, ikke langt fra hovedgaten. Rett ovenfor finnes sykkeltaxier, og en særdeles god indisk restaurant. Frokost var inkludert, servert i et vakkert rom midt i hotellet med frisk luft fra åpne dører. Eggerøre, pølser, frokostblandinger, pålegg og stekt ris blant annet. Du blir god og mett. Det er flere uteområder du kan slappe av i, og på innsiden er det også flere rom – derblant et leserom og et tvrom.  

IM1M0434
Asia er et spennende kontinent, med mange små perler. Bare sjekk ut dette unike stedet i Thailand. Tipset er fra den danske bloggeren Tales from abroad. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden