Sove: Bo gratis – Sofasurfing – Couchsurfing

Jeg sier det med en gang. Dette passer selvsagt ikke for alle. Men vil du eller dere leve tett på andre, få et skattkiste av opplevelser og bli godt kjent med kulturen i landet du er i og har større eventyrlyst enn pengebok, er sofalåning verdt å sjekke ut. Du kan også tilby en sofa til andre.

Bildet er fra normanncopenhagen.com

Som navnet sier, du registrerer deg på en side, enten du har en sofa til låns eller vil låne en og så er det bare å finne en passende dato. Sidene som står bak couchsurfing gjør ikke dette for å tjene penger, naturlig nok. Det er for at folk fra ulike land og kulturer skal kunne møtes. Her er det selvsagt viktig å lese seg opp på medlemmene først, og generelt bruke magefølelsen og sunn fornuft.
Hvor finnes sofaene? Couchsurfing.org-siden er for eksempel registrert med sofaer i 245 land, så her er sjansen stor for å reise verden rundt uten å bruke en krone på overnatting.

PÅ NETT:
couchsurfing.org
globalfreeloaders.com
place2stay.net
GODE RÅD: 

* Skriv en personlig søknad til den du vil bo hos, ikke skriv standardbrev til alle

* Bruk google street view til å sjekke ut nøyaktig i hvilket område sofaen, B&B eller huset du skal bo i er.

* Fortell de der hjemme hvor du til enhver tid er, med oppdatert info

* Vis respekt for de du bor hos, så kan du oppleve deres kultur på en helt annen måte enn som vanlig turist

* Les bloggeren SuperMaries erfaringer med dette. Hun reiser jorda rundt i 2012/13 der hun bruker sofasurfing en god del av tiden. Hun har mange gode råd i flere innlegg, som dette.
Send gjerne artikkelen videre ut i verden