Sove: Clarion Tapto Stockholm

Da vi skulle til Stockholm på jobbtur i mange dager, betydde et godt hotell med mat ekstra mye, så valget falt på Tapto – etter å ha lest mange gode anmeldelser. Det ble en suksess, først og fremst på grunn av romvalget. Clarions collection-hotell hadde jeg alltid hatt lyst til å utforske. De er i historiske bygninger, og byr også på både ettermiddagste med kaker samt middag.

Eget soverom

 

Lamper fra Flos

 

Stue med skrivepult

 

Jeg ønsket et rom med badekar, og skrev det i kommentarfeltet ved bestilling. Kort tid etter fikk jeg en epost fra resepsjonen som sa at det fantes kun på to av suitene. Jeg kunne få en oppgradering for 200 kroner per natt. Vi bestilte fra onsdag til søndag, og fikk dermed en variasjon i prisen per dag på flere hundre kroner. Alltid billigere i helgene. Totalt ble det 2100 kroner i snitt per natt. For det fikk vi bo på rom 344, eller översten. For her har suitene militære navn, da bygningen tidligere var til slikt bruk. Det
beste var å få et eget soverom. Stua var kjekk med både stoler og en god sofa. Vannkoker til Nescafé og Lipton-te. Minibar med vann og brus. Greit nok, for du får det meste i resepsjonen eller i Hemkjøp-butikken rett ved. Badet var også helt suverent.

 

Hvilken fryd å strekke sine 171 centimenter i full lengde. Hvilken fryd at det var godt med hylleplass og greit med knagger. Clarion hadde også spandert på små pakker med sjampo og balsam, i tillegg selvsagt til at de hadde sine miljøvennlige vegghengte såper. Og så var det grå håndklær, ikke de evig hvite en er vant med. Vanity-pakken var også kjekk, med øreplugger og hårstrikk som det lille ekstra. Ørepluggene fikk jeg ikke bruk for. Hotellet ligger i et boligområde på borgerlige Østermalm, og det var helt stille på kvelden hverdag som helg. Eneste minus ved badet er at designen gjør at vannet renner over hele gulvet når du dusjer….Men for badenymfer var badekaret perfekt.
Vi valgte hotellet for matens del også. I prisen inngår nemlig også en middag, som serveres mellom 18 og 21 hver dag. Ukesmenyen var oppslått i heisen, og innebar en vegetar-rett, taco, lam og gryte mens vi var der. I tillegg et godt salatuvalg, dagens suppe og dagens dessert. Et varp!

3-retter inkludert i prisen er mer enn ok

 

Is til dessert liker vel alle

 

Bord helt innerst i lokalet

 

Inngang til frokost- og middagssal

Vin og øl kan bestilles fra baren, og er fornuftig priset. En ripasso til rundt 400 norske er akseptabelt, 1/2-liter øl Mariestad 75 kroner. Maten serveres på samme sted som frokosten. Her er det varierte sittemuligheter, både barstoler, stoler og sofa og stoler. Delt inn i seksjoner, så du kan ha litt privatliv. Frokosten var også god, med pannekaker som treat i helgene. Smoothies en av dagene, kunne godt vært det hele uka :0) Ellers det vanlige utvalget av pålegg, egg og bacon, med ekstra pluss for havregrøt. Tapto kan varmt anbefales. Kommer du med bil som oss, finnes parkering i garasje for 160 kroner, eller så kan du parkere gratis rett utenfor etter klokken 17 og i helgene. Det kan være lurt å melde seg inn i bonusprogrammet. Da får du tilbud, og kan haie til deg en enda bedre pris. Jeg synes uansett at vi fikk mye for pengene.

 

Ikke den verste plassen å slappe av

Er du mye på hotellet, kan du også få med deg ettermiddagste- og kaffe samt noe søtt mellom 15 og 18. Den inntok vi gjerne i den vakre lobbyen. Clarion har et lignende hotell enda mer sentralt på Østermalm. Neste gang når jeg ikke er på jobbtur, kan det være at turen legges dit. Det blir jo selvsagt dyrere med en gang, når shoppingen blir rett utenfor døra 🙂

Min medreiser ber meg ellers melde at for første gang på et hotell var også fjernkontrollen vasket. TV var det forøvrig både på soverom og stue, om det betyr noe på tur. Enda viktigere å få med, er at med balkong og vindu på soverom var det mulig å få inn frisk luft. Air-con kan ta knekken på det meste. Balkongen vil jeg også tro er suveren om sommeren. I februar blir det bare et varsel om at det kommer varmere dager!

Send gjerne artikkelen videre ut i verden