Sove: Hotel Deutsches Haus Braunschweig

(sponset) Skal jeg på storbyferie, er et godt og sentralt hotell viktig for meg. Det er jo også fint om det ikke koster all verden. Hotel Deutsches Haus har gode rom til fornuftige priser, med flott nærhet til det meste av attraksjoner, shopping og restauranter.

eksteriør Hotel Deutsches Haus

Hotel Deutsches Haus ligger ved et torg, så her kan du nyte frokosten ute uten trafikk.

Plasseringen til Hotel Deutsches Haus

Braunschweig er en by med 250.000 innbyggere, og har ikke et typisk sentrum. Bak hotellet ligger det gågate på gågate, med utallige butikker, shoppingsenter og restauranter. Går du andre veien, kommer du egentlig til akkurat det samme. Pluss at du kommer ned til elva Oker og parker, der du finner byens svar på Copacabana og sightseeingbåter. Trikkestopp er også to minutter unna. Det finnes andre og finere hoteller, som Steigenberger. Ulempen da er at du er helt i den ene enden av byen. På den andre siden er du rett ved Oker. Jeg skulle både på båttur, shopping og bruke trikken for å komme meg til togstasjonen, så Hotel Deutsches Haus hadde en super beliggenhet for meg.

oker

En tur på elva Oker er en flott opplevelse. Eller du kan komme deg frem selv, og stoppe på byens svar på Copacabana

shopping

Dette er et shoppingsenter, som lå fem minutter unna Hotel Desutsches Haus. Åpent alle ukens dager, og har alt fra luksusmerker til lavpris.

Rommene på Hotel Deutsches Haus

Jeg fikk tilbud om et rom i tredje etasje som hadde en fin utsikt, mente resepsjonisten. Det hadde derimot dusj og jeg ønsket et med badekar. Løsningen, som alltid er god, er at jeg fikk lov til å se begge rommene før jeg valgte. Rom 54 hadde korrekt nok en liten utsikt, men var mye mindre enn rom 29. Både selve rommet og badet. At utsikten på nummer 29 gikk rett i bakgården plaget ikke meg.

rom

Foruten TV-ens plassering, var rommet godt utnyttet. Stort skap er utenfor bildet.

seng

Passe myk seng, og ekstra pute lå i skapet. Herlig med tregulv på Hotel Deutsches Haus

skrivebord

Stor nok skrivepult, med kontakter i nærheten. Minus for mangel av vannkoker.

Rommet på Hotel Deutsches Haus var i beige toner, og var stort nok til at en kan puste greit. Minibar som kan brukes som kjøleskap, men ingen kaffe eller te på rommet. Ei heller vannkoker. Det er et minus. Du kunne hente kaffe nede i resepsjonen, men med morgenhår og nyfødt kattunge-øyne er det ingen som vil starte dagens første minutter der nede.

Badet var rommets største fordel. Langt badekar, for meg på 1.71. Gode fair trade-produkter, vindu som kunne åpnes og toalett i eget rom.

bad

Herlig med eget sminkespeil, og vindu som kan slippe inn frisk luft.

badekar

Rommets store stjerne.

Frokosten på Hotel Deutsches Haus

Frokosten serveres på bakkenivå, med vinduer ut til et vakkert torg. Akkurat da vi var der, demonterte de en scene. Det er alltid mange kulturbegivenheter som sommeren. Derfor ikke bilde av torget. Er det varmt nok, kan du sitte ute. Det er også et stort pluss ved Hotel Deutsches Haus. Innendørs var det en gammeldags stil, og helt greit. Det samme var frokostutvalget. Sunt og usunt, kaffe og te, ulike brød og rundstykker og pålegg fra fisk til kjøtt og ost.

frokostbord

God mat på frokosten. Te i pose smaker stort sett ikke godt, men slik er det. En kanne er i alle fall et pluss.

frokostsal

Frokostsalen er på kvelden restaurant. Du kan også sitte ute og spise.

Service og WIFI

Ja, det er gratis wifi. Den funker ok, men du må logge inn hver gang du har vært fraværende en stund. Servicen var utmerket fra rengjøring til resepsjonist og frokostansvarlig. Det finnes også parkering rett utenfor om du kommer med bil. Du kan også ta trikken fra togstasjonen og gå fire små minutter til hotellet. Hotellet har en bra standard, og prisene er fine sett med norske øyne. Akkurat nå høsten 2016 ser jeg at alt etter dag og romtype, ligger det fra 55 til 144 euro.

statue

Denne karen møter deg når du forlater resepsjonen og går opp til rommene….

Braunschweig og nærområdene

Byen ligger 20 mil sør for Hamburg og 20 mil vest for Berlin. Du kan ta fly til en av disse byene og så tog, eventuelt fly til Hannover som ligger enda nærmere og så tog videre. Sjekk reiseplanleggeren til det tyske turistkontoret dersom du kjører med bil eller motorsykkel. 

 

tyskland_kart

Braunschweig ligger 6 mil øst for Hannover.

Braunschweig er en by som byr på mye fra kultur til god shopping. De har både sjarmerende gågater med vakre gamle hus, spennende 60-talls arkitektur og helt moderne og merkelige bygninger.

gatebilde

Gammelt og nytt side om side

Restauranter har de også mange av, og jeg likte veldig godt vinbrasseriet Monkey Rosé. Området rundt byen har også mye å by. Drøye fire mil sør i Wolfsburg ligger Volkswagens stolthet Autostadt. Et Disneyland for bilelskere. Her kan du også spise på en 3-stjerners Michelin-restaurant, bo på Ritz-carltons 5-stjerners hotell eller handle på designer-outlets like ved parken. All info finner du i blogginnlegget fra Autostadt. Har du tid til en tredje by, er lille Wolfenbüttel med sine 1700 verneverdige hus og Jägermeister-fabrikken også en fin dagstur. 

Turen til Braunschweig er en del av kampanjen #citybreakGermany. Et samarbeid mellom NordicTB, Germany national turist office, Ferielandet Tyskland samt turiskontorene i Braunschweig, Wolfsburg og Wolfenbüttel. Det legges aldri føringer på innhold, så alle meninger og bilder er som vanlig mine egne. Flere tips fra Tyskland finner du på bloggen. NordicTBs andre bloggere skal i hele høst dra til ulike storbyer, så se etter hashtaggen citybreakGermany eller sjekk ut bloggen til alle deltakerne her. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden