Sove: Hotel Dubrovnik Zagreb

Hotel Dubrovnik Zagreb har mange fordeler. Den mest åpenbare er at 4-stjerners hotellet ligger midt i smørøyet rett ved byens torg, med kort vei til uteliv, butikker, restauranter og transport. Det betyr også natteliv og støy. Frokosten er også bra, men middagen spiser du et annet sted. *Sponset

Hotel Dubrovnik Zagreb har både en ny og gammel del.

Hotel Dubrovnik Zagreb har både en ny og gammel del, og inngang fra flere sider.

Beliggenheten

Du er i byens hjerte. Jeg var der på julemarkedet, og det er fordelt over store deler av byen. Fra byens torg har du markedet rett foran, rett utenfor og ca 1 kilometer bak deg. Så det kan ikke bli bedre. Byens lange og koselige gågater fulle av restauranter og puber er også rett ved. Trikkestoppet som tar deg 3 kilometer i til alle ytterkantene av sentrum går også rett utenfor. Det betyr at får du et rom med utsikten som vi fikk, så får du også endel støy på kjøpet. Dette var i november, og jeg kan bare forestille meg hvordan det er på lyse sommernetter. Så ha dette i bakhodet når du booker rom eller sjekker inn på Hotel Dubrovnik Zagreb.

Utsikten fra rom i tredje etasje ut mot byens torg. Og dermed får du også litt byliv med på kjøpet.

Utsikten fra rom i tredje etasje ut mot byens torg. Og dermed får du også litt byliv med på kjøpet på godt og vondt.

Zagrebs store og koselige marked ligger rett bak torget. Her får du alt fra frukt og grønt til sjømat.

Rommene på Hotel Zagreb Dubrovnik

Hotellet er fra 1929, og er blitt påbygd siden den gang. Jeg fikk først rommet med den fine utsikten, men på grunn av støy både fra et band som spilte på et privat arrangement på hotellet og støyen fra folk og trikk fikk jeg byttet dagen etterpå. Jeg kom til samme type rom i den gamle delen av hotellet.

Den nye er litt finere og mer moderne, og legger du litt mer penger i kan du oppgradere deg selv fra standard som jeg hadde eller deluxe til en av de tre suite-typene. Standardrom koster rundt 80 euro plussminus sesong og tilbud, mens suitene som heter junior, executive og crown koster fra 140 euro. Da får du egen stue og mye finere bad. Den fineste har takterrasse! Mitt rom var veldig 90-talls, brunt og kjedelig. Men det hadde vannkoker, minikjøleskap og en ok seng. Og utsikten var vakker.

Bad på executive suite (foto fra hotellet)

Bad på executive suite (foto fra hotellet)

Soverom på executive suite, som også har egen stue (foto fra hotellet)

Soverom på executive suite, som også har egen stue (foto fra hotellet)

Frokost og middag på hotellet

Frokosten serveres i første etasje fra 6.30 til 10.00, og vindusbordene ble først tatt. Vår guide sa at kroatene elsker å se og bli sett, med vekt på det siste. Vi fikk kapret et vindusbord likevel, og det var kjekt å se byen våkne til liv.

Utvalget av mat var også veldig bra. Fra alt det vanlige som egg og bacon til grillede grønnsaker og en veldig god omelett. Fantastiske kaker hadde de også, side om side ved eplene….Så her er det noe for alle. Teutvalget var som normalt under middels, men jeg hadde med egen kopp og te (ja, jeg vet det er sært) og hadde en fin start på dagen.

Frokostsalen på Hotel Dubrovnik Zagreb er også stedet hvor du kan spise middag på kvelden. Ikke forvent noe som helst av kroatisk mat der. Du kan få burgere i alle varianter og internasjonal mat. Det nærmeste vi kom var fisk, men den kom fra fryseren og ikke fersk fra markedet få minutter unna. Zagreb har mange gode restauranter, så ikke kast bort tiden din her dersom du setter pris på god mat. Gå heller på Apetit City eller nesten hvor som helst ellers. Et hotell med fire stjerner synes jeg bør kunne være mer stolt av sitt eget lands kjøkken og by på annet enn en American Steak and Grill.

 

Nyttig informasjon og oppsummering

 

MAT: Lobbyen på Hotel Dubrovnik Zagreb serverer også mat, og har greie pasteretter m.m til rundt 6 euro dersom du er skrubbsulten og ikke orker gå å lete etter mat. Roomservice har de også.

PRAKTISK: Innsjekk klokken 14, utsjekk 12, gratis nett og egen parkeringsplass

GODT TIPS: Sjekk om toppsuiten er ledig, eller gå for en av de andre suitene. Da får du mye for pengene.

STØY: Støysensitiv? Trikk og band på hotellet kan forstyrre. Be om et stille rom og i den nye delen.

ANDRE HOTELL: Byen har blant annet Best Western og Hilton, men jeg synes mellomklassehotellet Jagerhorn fra rundt 50 euro så spennende ut. Midt i byen det også, med uteservering tilbaketrukket fra gata og med kule butikker i nabolaget.

Fra utsiden av Kava Tava, en av byens mange kule spisesteder og kafeer. Ligger 5 minutter fra hotellet.

Fra utsiden av Kava Tava, en av byens mange kule spisesteder og kafeer. Ligger 5 minutter fra hotellet.

Jeg var i Zagreb i november, for å være med på julemarkedet. Det starter siste helg i november og varer til midten av januar. Her kan hele familien more seg for en billig penge, så absolutt noe å tenke på. Her er min guide til julemarkedet. 

*Det står sponset i starten av innlegget, da turen var i samarbeid med Kroatias turistbyrå. Selv om en tur er sponset, har ingen noen innflytelse på det jeg skriver. Du vil alltid få min ekte mening. 

 

Følg meg gjerne på Facebook. Her legger jeg ut tips, svarer på spørsmål og på turer sender jeg av og til live. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden