Hotelltest: Hotel Føroyar Torshavn

Hotel Føroyar Torshavn er Færøyenes eneste 4-stjerners hotell. De viser høy klasse fra mat til dyne, men de kan øke servicen under frokostserveringen. Har du leiebil, er på jobb og skal være mye på farten, kan dette hotellet passe godt. Vil du nyte bylivet hver dag, må du forberede deg på en god gåtur eller drosje.

 

Sau foran hotell på Færøyene

Hotellet ligger vakkert til med utsikt over Torshavn. Du har naturen og sauene rett utenfor.

Beliggenheten til Hotel Føroyar Torshavn
Hotellet er bygd slik at det skal gå i ett med naturen.

Hotellet ligger i ett med naturen.

Foruten pris, betyr det ofte mye hvor hotellet ligger. I dette tilfellet ligger Hotel Føroyar Torshavn en god 20-minutters gåtur fra det lille bysentrumet. Som du for øvrig ser godt fra alle hotellvinduene. En drosje koster rundt 100 kroner hver vei, ble vi fortalt. For vi visste dette, men ville likevel bo her av den enkle grunn at vi skulle ut på jobb for norske magasiner hver dag. Så det ville ikke bli så mye tid til å utforske natte- og byliv uansett. Hotellet hadde også god parkeringsplass til leiebilen vår. Så har du tenkt å dra på guidete sightseeing-turer der du hentes av busser og lignende hver dag, bo i sentrum. For det skjer ikke mye rundt hotellet, eller på hotellet for den saks skyld.

Utsikt fra hotellet til havet på Færøyene.

Det går en sti fra hotellet og ned til sentrum

Lobby og bar

Hotel Føroyar Torshavn har over 200 sengeplasser. Lobbyen med bar er ikke så stor, og ligger rett ved resepsjonen. Den er kult nok innredet, med to store hvite stoler foran tv og noen bord rett ved baren. Helt i enden er det et mørkt rom med stilig lokal fotokunst og en lysekrone.

Fotokunst på veggene, lysekroner og skinnsofaer

Kult rom, men du kommer ikke til Færøyene for å se inn i en svart vegg. Tror jeg.

Lobbyen på Hotel Føroyar Torshavn

Kule stoler å se på tv eller peis i.

Det er ikke her du har lyst til å bli sittende. For du ser enten inn i en vegg, eller rett ut mot parkeringsplassen. Og det grønne lyset blir noe enerverende etter hvert. De fire dagene vi var der, gjorde de fleste som oss. Tok én øl og det var det. Synd de ikke har utnyttet muligheten til å lage bar med utsikt over hav og fjell.

Frokosten

Alltid en vinner når frokosten er med i hotellprisen. Da vi var der i mai, ble den servert på samme sted som restauranten holder til. Jeg er usikker på om Hotel Føroyar Torshavn har flere rom når høysesongen setter inn. Får håpe det. For det var ofte fullt her, rommet er ikke stort. Det er nå slik det kan være på alle hoteller.

Frokost i alle varianter i fine skåler

Fin presentert morgenmat

Frokosten

Laksen er den beste jeg noen gang har smakt, og jeg har spist min del av laks både i Norge og Japan.

Matutvalget var ikke gigantisk, men alt de hadde var godt. Fra frokostblandinger og smoothier til lokalt fårepålegg og laks. For øvrig den beste laksen jeg noen gang har smakt, og jeg har spist endel. Faktisk kjøpte jeg med meg hjem et stykke, og det var like godt da.

Frokostturist på hotellet ser på naturen

Ikke noe å si på utsikten under frokosten på Hotel Føroyar Torshavn.

Det som var det store problemet, var servicen på Hotel Føroyar Torshavn. Eller det største problemet er vel at de stakkars unge folkene ikke hadde fått nok eller god nok opplæring. Frokostsalen er ikke stor, matutvalget er ikke stort. Da må de kunne klare å rydde av bord raskt nok (tips: bruk brett), fylle opp bestikk og sørge for at det er kokte egg og pålegg. Du kan tenke at jeg er kresen nå, men dette er et firestjerners hotell og dette skjedde ikke bare én dag. Toppen av kransekaka var da jeg spiste frokost sent, for å få bord. Det samme gjorde en annen familie. Da var det tomt for brød. For nå var det bare en halvtime til de stengte, var svaret. Så da kom det ikke mer! Så her har lederen for frokosten noe å jobbe med.

Frokostutvalget på hotellet på Færøyene.

Dette er frokostutvalget. Ikke stort, men alt var veldig godt.

Rommet

Det er ikke noe gøy å skrive negativt om frokosten, men fakta er at dette ikke holder mål. Gledelig derfor er det at rommet vi fikk var veldig deilig, vakkert og rent. Det var gode senger, ikke for myke, ikke for harde, nok puter å velge mellom, fint leselys, god arbeidspult med kontakter og en behagelig stol. Pluss også for vannkoker, kaffe og te.

Rom med to senger, stol og skrivepult

Fint og passe stort rom, med vindu som kunne åpnes.

Bad med fliser og varmekabler og badekar

Bad med varmekabler, badekar og nok plass til å sette fra seg ting.

Fin lesestol med nok et godt leselys, store vinduer som kunne åpnes, vakker utsikt, nok plass i klesskap og ekstra skuffer under en benk. Mange internasjonale tv-kanaler, også norske. Badet var lekkert med fliser, god plass på benken ved vasken og godt trykk i dusjen. Alltid herlig med badekar og varmekabler på gulvet.

Oppsummering Hotel Føroyar Torshavn

Svarte sauer foran hotellet

Sauene er alltid tilstede, overalt.

Gjenomgående lekker design og arkitektur, fra lysestaker og lamper i frokostsalen til kunst på veggene i lobbyen. Rommet var av høy standard, frokosten med lokale råvarer var veldig god, beliggenheten fin om du vil ha ro rundt deg og naturen med en hestegård rett utenfor, gratis parkering og nett. Litt kjedelig lobbybar og dårlig service på frokosten. Lang vei til sentrum er det også, så får du selv vurdere om det er bra eller ei. Dette visste vi om. Prisen er pluss minus 2000 kroner rommet, avhengig av valutakurs og nett-tilbud. Du kan sjekke priser på Hotels.com, der du kan få store rabatter (adlink). Kommer jeg som vanlig turist, vil jeg nok foretrekke å bo litt biligere i sentrum. Er du på jobbtur, og vil ha en fantastisk utsikt både fra rom og frokost eller middag, er Hotal Føroyar Torshavn et godt valg.

PS: Backpackerne kan for øvrig merke seg at nærmeste nabo til luksushotellet er hostellet Kerjalon. 

Trenger du tips til hva som kan være verdt å se på Færøyene, har jeg her laget en liste med mine favoritter. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Hotelltest: Hotel Føroyar Torshavn

 1. Katarina

  Bodde du där uppe på toppen? Härligt. Tror jag såg det där hotellet från Torshavn när vi åkte ut ur byn. 🙂 Hoppas du har det fint! Har du planer på att åka tillbaka till Färöarna?

  1. Alltid reiseklar

   Ja, fint hotell – men litt upraktisk da det er et lite stykke å gå til sentrum.
   Så jeg vil nok bo i selve Torshavn dersom jeg skal en ny tur.
   Vi bodde forresten også på hotellet ved flyplassen, det var ikke så sjarmerende 😉
   Færøyene minnet meg mye om Finnmark i Norge, så tror ikke det blir en tur dit i nær fremtid.
   Det blir nok flere turer i Norge, Nord-Sverige og Finland.
   Du får besøke meg i Finnmark når jeg en gang flytter 🙂

   Skal du til Færøyene igjen?