Sove: Hotel Hanza Gdansk

Det er mange gode hoteller i Gdansk, og mange av de store kjedene er på plass. Lokale hoteller finnes det heldigvis også. Hotel Hanza er en liten perle rett ved Motlawa-elven, restauranter og shopping. Hyggelige priser er det også, sett med norske øyne. *Sponset

Hotel Hanza Gdansk sett fra utsiden.

Hotel Hanza Gdansk er både ny og klassisk på samme tid.

Beliggenhet

Som meglerne sier, beliggenhet er alt. Det betyr i alle fall en god del. Hotel Hanza har en stille gate på en side og havna på den andre. Det ligger noen få minutter unna koselige gågater som på bildet, restauranter og shopping i gamlebyen.

IMG_2600

Jeg fikk dessverre ikke tid til å sjekke ut shoppingen, men prisene særlig på polske merker er lave.

Midt i smørøyet for båtfolket

Rommene som vender ut mot havna har naturlig nok den beste utsikten, men det kan jo også være litt mer folkeliv, eller støy som noen kaller det, på sommeren fra de mange koselige restaurantene.  Du kan også starte dagen rett utenfor frokostsalen, og se på mennesker som går langs promenaden eller nyte båttrafikken. Ferga til den andre siden, der det finnes et champagnebar, går rett utenfor, og koster 4 kroner én vei om du ikke orker gå rundt. Hotellet ligger akkurat der du ser play-knappen. Videoen viser turen som tar ett minutt fra den ene siden og rett over Motlawa-elven.

Rommene

Når en er på en kampanjetur som heter #LifestylePolen er det kjekt å bo litt fint. Jeg var inne på flere rom, og de hadde alle en ganske bra størrelse. To enkeltsenger på ett rom, stor dobbelseng på andre. God skapplass, med ekstra puter, velkomstkjeks, flere gratis flasker med vann, vannkoker og den sedvanlige kjipe pose-teen. Det er langt mellom hoteller som setter pris på tefolket. Just sayin’. Gode senger, og til min store glede hadde alle rom badekar. Ikke så veldig bredt for oss tettbygde, men jeg kom da nedi og mine 1.71 cm fikk nok lengdeplass. Produktene var helt hotell-standard. Grei skrivebordstol og plass til å ha en pc og ting på bordet. Nok med kontakter var det også. Stoler til to, og et behagelig interiør og fargevalg. Nå liker jeg også turkis ekstra godt.

Uansett. Rommene var mer enn fine, og prisene starter på 290 zloty – som våren 2016 er 600 norske kroner. Bor du på et businessrom, i en juniorsuite eller presidentsuiten må du ut med opptil 1500 kroner. Fremdeles nært en standardnatt på mange norske hoteller….Hotellet har også et spa, men det ble det dessverre ikke tid til å sjekke ut.

rom2

Det historiske møter det moderne, som Gdansk selv

bad

Bad med badekar. Skal ikke mer til for å gjøre meg happy.

Frokosten på Hotel Hanza

Beliggenheten er altså bra, rommene mer enn godkjent og frokosten gjorde heller ikke skam på hotellet. Det var et fint og variert utvalg, uten at det var overveldende. Pluss for lekre wraps, delikate salater og mye søtt å velge mellom. Egg i flere varianter, bacon, pølser og dets like var det også. Teen var lik den på rommet, papirposer fra Deliah, dog servert i en kanne. Det er like deprimerende nesten uansett hotell. Men: Utsikten er slående, vakre bygninger og flotte båter. Er været ekstra fint, kan du sikre deg en plass på terrassen utenfor.

utsikt

Ute eller inne, utsikten er like fin.

frokostutvalg

Lekker buffet med friske salater, wraps og egg.

frokostsal

Små ting som friske blomster vitner om at her er det noen som bryr seg.

gaten

Hotellets terrasse til venstre.

Oppsummert

Vår guide fortalte at veldig mange nordmenn bodde på Hilton. Det kan jeg forstå, det er et navn som er assosiert med luksus og her kan en få det billigere. Jeg tok et glass bobler på takterrassen som ligger få minutter fra Hotel Hanza, og hørte norsk med én gang. Prisene på barkartet var i enkelte tilfeller også ganske norske. Så se etter mer lokale plasser om pris betyr noe. Hotel Hanza er et kvalitetshotell, med super beliggenhet, gode rom og en fin frokostsal. Og rett ved ligger altså ferga som tar deg direkte til  Szafarnia 10s champagnebar. Der kommer du også til helt til topps, og barmenyen ligner ikke like mye på en norsk. Håper jeg. For da vi var der, holdt de på med oppussing. Får håpe det bare gjaldt interiør og ikke menypriser.

selfie

Gdansks mest idylliske gate, tror jeg, selv i regnvær. Ul Mariaca, også kalt ravgaten.

Gdansk er en herlig by, og jeg fikk altfor liten tid der. Jeg skimtet at Radisson lå i den mest turistifiserte gata og Hilton virket noe stivt, så er det ledig bor jeg gjerne Hotel Hanza også neste gang. For jeg må tilbake, og da blir det også helt garantert gjensyn med restauranten Piwna 47.

PS: De som eier Hotel Hanza også har et stort og vakkert hotell én time utenfor Gdansk, Hanza Palace, som i tillegg til herskapelige omgivelser også byr på en stor spaavdeling og vakker natur. 

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden