Sove: Himmelske Hotel Haven Helsinki

Hotellvalg er alltid en glede og en utfordring. I Helsinki hadde jeg tidligere bodd på et av Radissons alltid greie hoteller, og kunne for så vidt tenkt meg det igjen. Men så dukket den lille perlen Hotel Haven rett ved havna og Esplanaden opp.

Sentral plassering

Den passet godt til vinter-planene våre. Hotellet lå rett ved Salutorget for Afternoon tea og ferga ut til Unesco-fortet. Praktisk å slippe å gå så langt når en aldri vet når snøstormene setter inn. Reiser du om sommeren, betyr jo dette bittelitt mindre.

Hotel Haven sett fra utsiden på natten i lys

Hotel Haven i Helsinki by night

Rommene til Hotel Haven

Hotellet har 77 rom, fordelt på comfort, style, lux og suite og regnes som et 5-stjerners hotell. Det er kvalitet i alle ledd, tre restauranter i ulike prisklasser på stedet, samt en avslappende bar som også har matservering.

Standardrom på Hotel Haven

Standardrom på Hotel Haven

Merk at spaet de reklamerer for, ligger en hurtig 5-minuttersgange unna. Vi valgte det billigste rommet, comfort, og var strålende fornøyde med det. Selv vi som hadde enkeltrom, fikk likevel dobbeltrom og ikke lugarer, som en kan få andre steder. Prisen var 149 euro, med frokost. Vil du ha sjøutsikt, må du opp i lux-kategorien.

Stor gang, romslige klesskap, Iittala-glass til vin og på badet, luktepinner på badet, langt badekar, gode senger, fint leselys, mørke gardiner, vannkoker, behagelig interiør, god kontorstol, nok kontakter, sofa, badekåper og gratis vann hver ettermiddag.

Joda, Hotel Haven levde virkelig opp til forventningene jeg har til et godt hotellrom. Eneste at det kan være litt lytt mellom rom og ut mot gata. Som nok ofte er stille, men denne gangen var det renovering på gang som betydde kompressorer og annet lort. Heldigvis var kompressoren borte dagen etterpå….

Bare noe smårusk i maskineriet. Til denne prisen er det merkelig at du må kjøpe en tepakke med te, sukker og honning til 5 euro. Det bør en klare å ha med i prisen. Men dette hadde jeg lest på tripadvisor, og hadde med egen te. Selvsagt. I rommene på prisnivåene over, er det kaffemaskin på rommene.Vet ikke hvordan det står til med teen der. Bagateller selvsagt, men.

Frokosten

Frokosten serveres i restauranten Havis, fordelt på to rom

Litt irriterende ved frokosten var det faktum at ville du ha omelett og smoothie, måtte du betale ekstra for det. Ærlig talt…..Ellers var det godt brød, rundstykker, frokost, juice, alkoholfri cava, te og kaffe i kanner som serveres ved bordet, bacon, kokte egg og både søtt og sundt pålegg og snacks.

Kokker på jobb, men du må betale ekstra for omelett og smoothie

Bar med peis

Baren på Haven besøkes visstnok også ofte av andre enn hotellgjester. De har et stort utvalg av konjakk, whiskey og drinker. Prisnivået er, som på en god del ting i Finland, plussminus norsk. En Jameson 22 år kostet 22 euro, drinker rundt 14 euro, øl på flaske 70 kroner, så langt jeg kan huske. Men det er en koselig bar, avslappende stemning med flinke kelnere. Du kan fint også sitte her og lese en avis, spille sjakk og ta en kaffe uten at noen reagerte synlig på det.

Lobbysofa
Baren er rett ved lobbyen

Oppsummering

Hotel Haven har en beliggenhet ingen kan slå. Går du ut den ene utgangen, er du rett ved Saluhallen med små butikker og kafeer, havna med båter til zoologisk hage og Suomenlinna-fortet. Går du ut hovedinngangen, har du straka vegen til Esplananden, som er hovedshoppe-området. Trikk 3 går også rett utenfor hotellet, og tar deg på en fin sightseeingtur i byen. Her kan du blant annet hoppe av i Design District. Så bestill i god tid, så får du en god pris.

PS: Det var to opplevelser jeg likevel skulle vært foruten. 
Etter bestillingen oppdaget jeg på kredittkortregningen at et rom var trekt en ekstra natt. Dette beklaget de straks, og førte pengene tilbake umiddelbart. 
Den andre opplevelsen var ved utsjekk. Da fikk jeg en regning på to glass Dom Perignon 2003 fra baren på over 500 kroner. Jeg forklarte raskt og sjokkert at underskriften på regningen, som for øvrig var blokkbokstaver, ikke var min – og at jeg på det tidspunktet satt midt i et måltid på en russisk restaurant. Resepsjonisten ga seg med en gang, nesten litt raskt, egentlig. 
Noe som fikk meg til å undre om de har dette problemet ofte? Mange muligheter til at noen fikk mitt navn og romnummer. Fra hacking av mobil/mac til utro tjenere på hotellet. Så spar på kvitteringer, betal gjerne kontant eller gjør iallefall opp med en gang i baren.


 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Sove: Himmelske Hotel Haven Helsinki

  1. Ann-Mari -

    Jeg trenger ikke alltid bo midt i smørøyet, men denne gangen var hele familien med og da var det greit å ha hotellet rett ved 🙂

    Håper og tror det var to maks uheldige hendelser, har aldri opplevd noe lignende i hele min reisekarriere – så satser på at det ikke skjer igjen…

  2. Renates Reiser

    Hotellet så lekkert ut, og det er alltid greit å bo sentralt så man slipper bruke så mye tid på å komme seg rundt. Synd med de opplevelsene du nevner til slutt da.. Får håpe det er ting som ikke skjer så ofte, hvis ikke vil det nok bli veldig uheldig for både hotellet og gjestene.