Sove: Hotel Polski Krakow

Hotel Polski

Krakow er blitt en storby-favoritt hos nordmenn. Ikke rart. God mat, sightseeing og lave priser. Hoteller finnes i alle prisklasser. I en koselig liten gate i gåavstand fra togstasjonen, ligger sjarmerende Hotel Polski.  Sjarmerende er et ord en bruker når hotellet er lite, har gode senger, er innredet på en gammeldags måte med antikke møbler og ser ut som et gammelt herskapshus.

Bilder fra hotellets hjemmeside
Sentralt og billig

Vi kom med tog fra Warszawa, og rotet litt før vi fant den lille gaten. Hotellet ligger rett imot Florians port. Etter det var det lett. Hotellet ligger få meter fra handlegater og restauranter og stortorget. Ikke så altfor langt å gå til den jødiske bydelen heller. 15 minutter å gå til slottet Wawel. Prisen var også relativt billig. Jeg bodde på alene på et stort dobbeltrom, og mener jeg betalte rundt 500 kroner. Kanskje litt mer, men som sagt, jeg var alene. De har også 3 suiter, dyrere dobbeltrom og også trippelrom.

Litt dunkelt – men likevel. Trivelig sted dersom du er på mellombudsjett-ferie. Bilde fra hotellets hjemmeside Hotel Polski.
Grei nok frokost

På rommet var det en liten pult, telefon, minibar og kjøleskap. Veldig greit. Det er noen år siden jeg var der, nå ser det ut som det er gratis trådløst nett. Det er jo også et pluss. Frokostsalen er koselig i gammel stil den også. Helt grei buffet, uten verken det overdådige eller lille ekstra.

Frokostsalen. Bilde fra hotellets hjemmeside Hotel Polski.

Du bor billig, bra og sentralt med dette hotellet. Kan ikke huske at det var noe særlig med støy heller. Vil du ha noe tipp topp moderne, velger du noe annet. Mange store kjeder er til stede i Krakow. Jeg likte sjarmen her, og det faktum at prisen tillot meg å bruke penger i de kjekke butikkene rett i nærheten.

Sightseeing i Krakow er et must. Du har sikkert en plan allerede, men inkluder også en Trabant-tur til Nowa Huta. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden