Sove: Hotel Stureplan Stockholm

2018: PER NÅ STENGT:

Hotel Stureplan ligger ikke overraskende på hippe Stureplan. Det ligger også nært Østermalms kjekke småbutikker samt Biblioteksgatan og flere gode shoppegater. Rommene varierer i størrelse, så velg rom etter hvor mye du tror du kommer til å være der. (Hotel Stureplan er midlertidig stengt, og vil dukke opp et annet sted i Stockholm)

Rommene på Hotel Stureplan

Jeg bodde her i 2011, og mitt rom var fint og sobert innredet med lysekrone. Men jeg tror det var verdens minste dobbeltrom. Det var derimo et nytt, lite og stilig bad, med god regndusj og vanlig dusj. Ingen badekar. Produktene var helt ordinære. God seng, te og vannkoker trekker opp, og det og greit med skap. Pluss også for gratis nett. Pulten var liten, men så var jeg heller ikke her på jobbreise så det plaget meg ikke. Jeg hadde rom mot bakgården, så jeg hørte ikke mye fra nattelivet. Reisefølget hadde oppgradert til stort rom, som var flott og elegant i lyse farger. Store vinduer ut mot Stureplan, så det er plagsomt om du ikke har med ørepropper.

Frokosten

Frokost ble servert i et hyggelig lite og nostalgisk grønt rom, men gudhjelpes for et kjedelig utvalg. Kun ost og kjeks som søt avslutning. Ingen omelett eller annet ekstra. Selve hotellet er et gammelt hus, med mange fine detaljer.  Men kjedelig frokost, samt lite bad og rom trekker ned og gjør at jeg ikke vender tilbake.

Oppsummering

Det finnes mange hoteller i prisklassen 1500 som konkurrerer med dette hotellet.  Jeg vil nok velge et annet ved et nytt besøk til byen, eventuelt booke et stort dobbeltrom vinterstid når støyen fra utelivet ikke er så stort.

PS: Den lille hotellbaren har Ruinart som hus-champagne, så den er verdt et besøk for et glass eller to.

Mitt favoritthotell i Stockholm er Clarion Wellington på Østermalm, med Abba-hotellet Rival på Sødermalm som en god nummer to. Den første vinner, da det er frokost, fika og middag innkludert i prisen samt at du kan få en suite med stue til en ok pris og det blir en ekstra god deal dersom dere er to venninner.

Send gjerne artikkelen videre ut i verden