Sove: Hotel City Savoy Beograd

City Savoy er et godt, sentralt hotell i Beograd som jeg absolutt vil anbefale. Både på grunn av beliggenhet, pris, størrelse, at det er frokost med på kjøpet samt at hotellet har en hyggelig velvære-avdeling. Kommer du dit på greie tidspunkt, kan du nyte den helt for deg selv uten at det koster en krone. *Sponset

Beliggenhet

Beograd er en stor by, med mange ulike bydeler. Rett rundt hjørnet ligger for øvrig en god pizzarestaurant, med store pizzaer fra 30 kroner! Fra City Savoy har du ellers 3 minutter å gå til den brosteinsbelagte og bohemaktige restaurant- og utelivsdelen kalt Skadarljia. Her samles både turister og lokale, så du trenger ingen drosje hjem dersom du bor på dette hotellet. Går du den andre veien, tar det deg 5 minutter før du er på plass i den store handlegågaten, og derfra har du også kort vei videre til designbutikker, Hotel Moskva eller Supermarket – som ble min favorittbutikk. Over brua til bydelen Zemun tar det deg nok rundt 45 minutter å gå til enden av, i alle fall, så ta heller drosje til den delen av byen.

Rommene

Jeg bodde på et classic double, som hadde en grei skrivepult, en lenestol og god og passe myk seng. Vannkoker er alltid et pluss, teen var sånn passe, som den vel stort sett alltid er. Så langt er det bare Radisson Royal i København som har vartet opp med kvalitetste, den gang fra Perchs. Ellers fint med skapplass, deilig med morgenkåper og tøfler og et lite, men greit nok bad med supre produkter fra Salvatore Ferragamo. Hårtørker var på plass, ikke sminkespeil dessverre.

Å finne et sentralt hotell i Beograd er veldig greit, så slipper du drosje hjem.

Å finne et sentralt hotell i Beograd er veldig greit, så slipper du drosje hjem.

Frokost

Forvent en kraftig start på dagen dersom du bare ser på buffeten. Den hadde alt det som serberne selv spiser, fra paprikabladningen Ajvar til den friterte grisemagen cracklings. Men du kan også få omelett etter ønske, og for oss som liker søte saker var det også rikelig med tilbud på den siden. Hotellet har bare 30 rom, og spisesalen tar ikke riktig så mange. Jeg var der i to netter, og fikk alltid bord. Frokosten serveres fra 7 til 10 alle dager, også i helgene.

Serberne elsker kjøtt og til frokost får du mange lokale retter.

Serberne elsker kjøtt og til frokost får du mange lokale retter.

Alltid fint med noe søtt.

Alltid fint med noe søtt.

Velværeavdeling

Hotellet kaller det for spa, men ikke forvent et stort spasenter. Velværeavdelingen som jeg velger å kalle den, var veldig fin for oss som var tre jenter på tur. Vi var så heldig at når vi var der, var alt ledig. Så både steamrommet, badstuen, fotbadet og boblebadet kunne nytes uforstyrret. Du kan også bestille tid til massasje, de har to rom avsatt for dette.

Hotell i Beograd

Praktisk informasjon om Hotel City Savoy

Adresse: Cetinjska 3, Beograd

Prisnivå: Fra ca 600 til 1500 kroner natten,avhengig av tid på året og romtype. Leter du etter hotell i Beograd, vil du nok finne både billigere og dyrere eksempler. Her er uansett beliggenheten også verdt noe.

Rom: Classic, deluxe og en suite

Booking: Via Booking.com eller e-post til hotellet via hjemmesiden hotelcitysavoy.com 

Parkering: 6 euro per dag, må forhåndsbestilles

Annet: Gratis nett, kjæledyr tillatt uten ekstra kostnad, alle rommene er lydisolerte

Serbias hovedstad er en spennende by, der du både får nytt og nedslitt i en fin blanding. Du må bruke tid, og bli imponert over hva som så åpenbarer seg. Se alle mine favorittsteder, fra gourmetmat til designbutikker i et eget innlegg om Beograd

  • Turen er merket med sponset da den var i samarbeid med Serbia Travel. Som alltid er alle meninger og bilder mine egne. Jeg dro sammen med Sophie’s world og Travellingmunk, så sjekk også ut deres nettsteder for flere gode tips. 

 

 

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden