Sove: Hoteller og bonuskort

Bonuskort hos hoteller synes jeg kan være en god ting. Mange har jo tilsynelatende mange fordeler, og kortene jeg har hos Radisson, Choice, Thon, First og Shangri-La koster iallefall ikke noe å ha. Men etter å ha forsøkt å bruke poengene hos noen, kjenner jeg at pulsen stiger faretruende og forkorter levetiden min.

Jeg har alltid likt meg på Chocie-kjedens hoteller. Særlig Clarion-hotellene har mye bra å by på. Særlig ettermiddagssnacks og kveldsmat er suverent på jobbturer. Så jeg har klart å karre til meg en gratisnatt. Det er egentlig det jeg bryr meg mest om. Gratis aviser samt tilbud på ditt og datt er egentlig likegyldig.
Nå vet jeg ikke hvor mange ganger jeg har forsøkt å booke rom i København på de, rett nok, få hotellene som finnes der. Alt jeg får opp som er ledig, er hoteller i Malmø. Ja, jeg vet at det bare er en kort tog-tur unna, men jeg vil nå likevel bo i Danmark og ikke Sverige. Det har aldri, og da mener jeg aldri, vært en problem å få bruke bonuspoeng på Radisson-hotellene, særlig i København, så jeg syntes det var rart at jeg aldri skulle lykkes. Her snakker vi også utenfor sommersesong, og jeg varierte både mellom helg og dager når jeg søkte. Så jeg sendte mail og fikk et veldig oppklarende svar fra kundeservice.
Hej Ann-Mari,
Tack för ditt mail. Det är väldigt tråkigt att du känner att det inte går att boka rum med bonuspoäng hos oss. Varje hotell släpper att visst antal rum ett år i förväg och populära datum, särskillt sommartid, fylls kvoten för vissa hotell extra fort. Vänligen ring till oss om du vill ha hjälp att kolla lite olika datum så hoppas jag att vi kan finna dig ett rum. Ha en fortsatt fin dag!
Så de har altså bare et visst antall rom satt av til bonusovernattinger. Det funker ikke slik at er det et ledig rom, så kan det brukes til bonus. Det må være satt av til bonus. Javel, farvel Choice, kjenner jeg.
Scandic Horsens
Farvel blir det nok også til Thon. Der var reglene sist jeg sjekket for oss med akkurat nok poeng, kun uttak av bonusrom i helgene. Veldig irriterende.
Utsikt fra rommet hos Køben-favoritten: Radisson Blu Royal
Dermed blir det å fortsette å fylle opp Radisson-kortet. Der kan en bruke poeng til å delbetale for rom (som nok lønner seg mest), eller bruke de på ren bonusnatt. Scandics friends-kort virker også lovende, da det ikke ser ut til å være begrensinger på uttak. I tillegg har de også rabatt, opptil 25 prosent på mat i restauranten. Det er jo jo fornuftig. Gratis aviser lover de også, og alt dette i sum gjør at de blir Radisson og Scandics-hoteller jeg kommer til å se etter på mine neste reiser.
Send gjerne artikkelen videre ut i verden

6 thoughts on “Sove: Hoteller og bonuskort

 1. Ann-Mari -

  Ja, tenkte det kan være ok innimellom denne kategori-baserte bloggen min og av og til avvike fra malen 🙂
  Jeg kommer nok til å lage flere slike innlegg, så kjekt at du likte det!

 2. Renates Reiser

  Bra innlegg! Jeg har ingen slike kort selv, så det er jo greit å kunne lese her om hvilke hotellkjeder det faktisk kan lønne seg å ha kort hos. Det er jo ikke så mye vits å samle poeng dersom det skal være så vanskelig å få brukt dem.

 3. Ann-Mari -

  Heia igjen!
  Bare på budget-hotellene altså, ikke hvilke som helst av Thons hoteller. Igjen en ulempe med Thons bonusprogram slik jeg ser det, den hadde jeg glemt…..

  Ha en fin ettermiddag du også.

 4. Anonym

  Hei Ann-Mari

  Vårt minsta belopp för uttak av bonusovernatting är 6000 poeng, då får du en natt i helgen på ett av våra budget hotell.

  Det stämmer att vi har olika priser för bonusovernatting mellan veckodagar och helg. Men det är alltså bara prisen och inga andra betingelser som skiljer dagarna åt.

  Du är som sagt välkommen att kontakta oss om du har ytterligare frågor.
  Ha en fin ettermiddag.

  Pernilla Thon Member

 5. Ann-Mari -

  Hei Pernilla og Thon!
  Takk for kommentar og service-innstilling 🙂
  Jeg har litt over 5000 poeng, og slik jeg forstår deg da kan jeg da bare bruke dem i helgene – det er iallefall det jeg har trodd til nå. Og det er det som plager meg, at det ikke kan være likhet med bonusuttak uavhengig om det er en mandag eller en lørdag……
  Så jeg vil nok fortsette å samle poeng hos kjeder som gjør det enkelt, og der det ikke er ulikeheter å huske på.

 6. Anonym

  Hei Ann-Mari

  Som medlem av Thon Member kan du boka rum på bonuspoeng alla dagar i veckan, enda skillnaden är att prisen är lite högre på veckodagar jämfört med helgerna. Du får gärna ringa oss på, 815 555 66 om du har ytterligare frågor eller vill bruke dine bonuspoeng till en overnattning.

  Med vennlig hilsen
  Pernilla Thon Member