NEDLAGT:HTL Grensen Oslo

Hos HTL Grensen bor du billig og stilig midt i Oslo sentrum. Trenger du ikke hotell, vil jeg anbefale frokosten her. Den må være byens beste til prisen på 95 kroner. Et lite, men smakfullt og elegant utvalg.

 

eksteriør

HTL Grensen ligger fint plassert

Plasseringen til HTL Grensen

HTL har et hotell på Karl Johan og et i Grensen. Det ligger 6 minutter å gå fra Oslo S og Flytoget, og rett ved Egertorvet t-banestasjon. Trikk går også rett utenfor. Kommunikasjonsmessig er det derfor veldig bra, og du har gode spisesteder og butikker rett utenfor døra. Vålerengas pub Bohemen ligger for øvrig vegg i vegg om du vil ha med deg fotballkamper på tv. Plasseringen er altså mer en godkjent.

 

innsjekk

Innsjekk i underetasjen

Hyggelig innsjekk

Wayne’s Coffee ligger i første etasje. Innsjekk foregår derfor i underetasjen. Du kan gjøre det selv ved koden du fikk ved bestilling, eller så møter du en eller to hyggelige verter som fikser det for deg. Jeg hadde opprinnelig fått rom 518, og rommet var fint det. Med store vinduer rett mot gata og Domkirken. Trikken laget litt for mye støy for meg, som ikke skulle ut på nattelivet og sove tungt. Jeg liker heller ikke å sove med ørepropper om jeg kan unngå det.

Rom 518 mot gata

 

518 seng

Fin seng som kan justeres

utsikt

Utsikt fra senga over Grensen, med Domkirken i enden

Rom 703 mot bakgård

Rommet i sjuende etasje inneholdt det samme som det i femte. To enkeltsenger på 1.60, som kunne justeres med en fjernkontroll, et smart-tv som du kan koble dingsene dine til og knagger og hengere til å henge fra seg klær på. Ingen stoler, ingen skrivepult, skap eller vann/kaffekoker. Priser fra 600 kroner gjør at det skal være enkelt på rommet. Det er også lagt opp til at du skal tilbringe tid i deres ganske så ok lounge, til å være i en underetasje. Gratis nett uten påloggingskode.

Den store fordelen med 703, foruten at det vender ut mot bakgården, er at det er dobbelt så stort da det er tilrettelagt for bevegelseshemmede. Det gjør at badet også er stort. Varme i gulvet og god plass på benken er også et stort pluss. TV-kanalutvalget var ok, men ikke TV3 eller Viasat. Fint nok med NRK, TV2, TV2 sport, SVT, CNN, BBC, SKY, Discovery og Travel.

seng 703

God seng, mange kontakter rett ved.

703

Ikke så stort vindu som på 518, men pyttpytt

703 bad

Stort bad med varme i gulvet

bad 7

Regnskogdusj og vanlig dusj med godt trykk

Rommet har også god plass til kofferten/rullestol og har et gigantisk rundt speil som dekker halve veggen. Det er bare et lite vindu på rommet, men det kan åpnes slik at du får frisk luft. Det er ikke helt stille, du har tross alt et hotellrom midt i en hovedstad – men stille nok. Er du følsom for lyd, ta med ørepropper.

knagg

Grei knaggrekke å henge ting på

Frokosten er en vinner på alle måter

Jeg har lest anmeldelser der gjester var misfornøyd med frokosten, blant annet at det ikke var kokte egg der. Det er det i alle fall nå. Selve frokosten er ikke stor, men den hadde alt som jeg selv ville valgt. Det er ikke en stor buffet, men mett ble jeg. De hadde fire typer brød, to typer yoghurt, müsli i små glasskrukker, juice og smoothie med sugerør i små flasker, ost, skinke, syltetøy, paprika, agurk samt pain au chocolat som søt avslutning. Speilegg og bacon får du altså ikke her.

 

Frokost2 Frokost

Kaffen fra automaten kan jeg ikke uttale meg om, men teen var i pyramideposer og av god kvalitet. Så setter du alt på et brett og finner deg et bord eller en sofa i loungen. Musikken var behagelig på morgenkvisten, og stikkontakter over det hele slik at du kunne jobbe hele frokosten fra 7 til 11 i helgene, og og 6 til 10 i ukedagene. Jeg hadde en venninne som kom innom på mandagen, og hun kjøpte frokost til 95 kroner. Det må da være byens beste tilbud til denne kvaliteten? Et godt tips om du trenger et sted for å jobbe og spise. Verten sa at de også snart (dette var i april 2016) skulle begynne med lunsj. På kveldene gjøres for øvrig loungen om til en bar med vin og øl.

spisebord

Varme farger i loungen

interiør1

Hyggelig frokostsal, selv om den ligger i en underetasje

HTL Grensen oppsummering

Hotellet vil være et boutiquehotell på budsjett, og det synes jeg de klarer godt. De har gode senger, lyse rom og en nydelig liten frokost. Vertene er hyggelige og gir god service, og du kan få drikke og kioskvarer hele døgnet. Nettet er selvsagt gratis, og i loungen er det kontakter overalt som gjør at du kan jobbe lenge her også om du ikke er gjest på hotelelt.

Ekstra kjekt er det at de også tilbyr sykler, slik at du lett kan utforske Oslo sentrum som ikke har for mange krevende bakker. Jeg visste at de ikke hadde vannkoker på rommet, så jeg hadde med både det og te. At det ikke er så mye som en stol på rommet, kan virke litt stusselig for noen. Ikke alle rommene er så veldig store heller. Frokostsalen ligger også i en underetasje, så det kan virke litt lukket. Kunst og interiør som ikke er sterilt veier opp. HTL har også hoteller i Stockholm, så det kan jo være verdt å sjekke ut om en ønsker design-budsjetthotell i en ellers dyr hotellby. 

sykler

Spreke farger på utlånsyklene, som er gratis for gjester hos HTL Grensen

Så det kommer an på hva du er ute etter. Med tanke på pris og beliggenhet, så synes jeg du får mye for pengene. Og fremfor å klage i etterkant over støy og rom ut mot gata, så kan en jo be om et mer stille rom enten ved bestilling, som er det smarteste – eller når du sjekker inn. Er det noe du savner på frokostbordet, kan du også spørre verten om det er mulig å få dette. For som mandagens vert sa til meg «Vi lytter til gjestenes ønsker». God holdning! 

Vil du lese mer om hovedstadens hoteller og restauranter, finner du mange tips i Oslo-kategorien. Jeg vil spesielt anbefale å spise hos Pascal i Tollbugata eller i Den franske sal på Nasjonalgalleriet. 

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden