Sove og spise: Nilles kro Jylland

Heldigvis er det fremdeles mange kjekke kroer igjen i Danmark, men mange som Nilles Kro ligger ikke akkurat rett ved motorveien. Etter å ha googlet kro Jylland fikk vi til slutt napp, men veien fram var krokete. 
Nilles kro ser ikke så spennende ut, men maten er god.

Nilles kro ser ikke så spennende ut, men maten er god.

Book i grei tid

Etter en lang dag nord for Aalborg, satte vi kursen mot Århus. En tirsdag i mai kunne det ikke være vanskelig å finne hotell, men vi ringte nå likevel. «Fullt», sa både det første, andre og tredje hotellet. Kort historie: Alle hotell fra Randers til Århus var helt fulle. Så kommer det noen turistbusser og endel konferanser, kan altså det skje på en vanlig dag i mai. Vi fant ett rom på en kro 1 mil sør for Århus, men da vi dukket opp på Nilles kro var også det tatt.  

Når sulten river

Men Nilles kros personale viste seg fra den beste side, og ga oss et lite hus i stedet. Det ligger til venstre for kroen, og brukes egentlig til langstidsleie. Nå skal de derimot også leie ut værelser separat, og vi fikk rom i herberget. Mat var det også, og det viste seg at Nilles nesten var rene gourmetkroen. Men i et rustikt miljø, og ingen kelnere som legger servietten i fanget på deg altså. Vi var sultne og utslitte, så vi gikk for fem retter (435) med vin. Det angret vi ikke på. Det vil si, jeg angret på at jeg tok osten. Rød Christian ble altfor sterk for meg.


Store porsjoner i 5-retteren

Ost og hjemmelaget knekkebrød med reddik, jomfruhummer med asparges og lam forsvant derimot raskt ned. Desserten var is og marsipan, og det fungerte helt utmerket sammen. Vi fikk viner til hver rett, og det var nydelig satt sammen. 

Gratis vin på Nilles kro

Vi var, ikke overraskende, siste gjester i salongen. Den var ikke så dumt. For den hyggelige daglige lederen ga oss en halv flaske vin med på veien til rommet «Hvis ikke så blir det bare helt ut». Det ville jo vært trist.

Sprek 100-åring

Nilles kro er oppkalt etter mannen som overtok på 1950-tallet, Niels Christian Andersen. Kroen har vært i området under ulike navn i over 100 år, og er et populært sted for mange. De har foruten gourmet-menyen også dagens rett til en billig penge. Både baren og interiøret har et nostalgisk preg, og jeg har ennå ikke mislikt et sted som har chesterfielder en kan sette seg ned i. Nilles kro er nå eid av de samme folkene bak Grand hotell i Århus, som er en skikkelig grand old lady i hotellbransjen. Endel av interiøret derfra er nå på Nilles, og det er bare sjarmerende. Absolutt et sted verdt å komme tilbake til om du trenger en overnatting på en transportetappe.

En kan ikke mislike steder med chesterfield-stoler.

En kan ikke mislike steder med chesterfield-stoler.

NILLES KRO
Tlf.nr.: +45 86 94 88 99
Mail: info@nilleskro.dk

Hadstensvej 209
8471 Sabro
Danmark

PS: Lyst på en kroferie i luksusklassen? Da kan du fremdeles holde deg på Jylland. Ved Ebeltoft og Laurbjerg ligger nemlig henholdsvis Molskroen og Fru Larsen

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Sove og spise: Nilles kro Jylland

  1. Ann-Mari -

    Det er det! Man (jeg) har nok en tendens til å planlegge litt for mye, og da går en jo glipp av akkurat slike plasser.

  2. Hamaca Reiseblogg

    Oi, sånne koselige, fine steder er alltid artig å oppdage ved en tilfeldighet! Maten ser jo riktig så god ut også! Is med marsipan må prøves en gang =)