Sove: Port Benidorm hotel og spa

Port Benidorm hotel og spa har fått nytt navn og nye rom. Hotellet ligger fint til i den ene enden av stranda, og alle rom har balkong. Jeg var så heldig å få et rom med utsikt mot stranda, og kunne nyte solen både morgen og kveld. (sponset).

Port Benidorm hotel og spa har alle balkonger, noen vender mot stranden.

Utsikt fra Port Benidorm hotel og spa i 16.etasje. Alle rom har balkonger, noen mot stranden.

img_5599

Port Benidorm hotel og spa

Beliggenhet Port Benidorm Hotel og spa

Benidorm har en lang strand, og hotellet ligger i den ene enden mens gamlebyen er i den andre. Du bruker kanskje 15 minutter i kjapt ganglag, eller en halvtime i rolig tempo fra ende til ende. Selve stranda ligger rett ved, samt mange butikker og puber.

hotellets-gate

Bildet er tatt på en av de få grå dagene Benidorm har. Hotellet til høyre.

omradet-rundt

Nabolaget rett bak hotellet

strand

Stranda er rett ved, og selv om det regnet første dag var det varmt og godt med over 20 grader selv i oktober.

strand-solnedgang

Dårlig vær kan gi gode bilder

Rommene

Det er tre typer rom, så langt jeg kunne tolke den omfattende listen jeg fikk i resepsjonen. Små rom, mellomstore rom og familierom. Etter hva jeg kunne forstå, fikk jeg det i midten. To enkeltsenger, bad med delvis innsyn, kjøleskap, en enkel stol og lite skrivebord. Det beste var store garderobeskap og utsikten fra 16.etasje. Minus var mangel på vannkoker. Ganske utrolig når en vet at 80 prosent av turistene er fra England. Men mange butikker solgte vannkokere, så det er gjerne noen som har gjort en deal på dette 🙂

rom1

Bad med innsyn. Litt usikker hvor kult det egentlig er.

seng-pa-rommet rom-interior

Endel rom har utsikt mot bassenget og noen litt kjedelige høye bygninger. Har du høydeskrekk som meg, kan første dag i 16.etasje virke litt skummelt men du venner deg raskt til det. Balkongene er også laget slik at du ikke ser inn til de andre, med mindre du beveger deg langt ut.

soloppgang2

Nabobalkongen

bassen2

Noen fikk utsikt mot dette

balkong-sett-innenfra

Balkongen sett fra senga

De minste rommene var virkelig små, med senga nesten klemt inn mot vasken. De største rommene var derimot rene suitene, som du kan se på bildene fra bloggerne Joy og Patrick Krüger som også var med på turen.

Så si fra til hotellet så tidlig som mulig hva du foretrekker, og hvor høyt du vil bo.

Mat

Hotellet tilbyr hel- og halvpensjon, samt med eller uten frokost. Så her er det mange alternativer. Vi hadde bare frokost, men vil du ha alle måltider inkludert kan du få ned ned i 600 kroner natta per person på senhøsten. Jeg snakket med et eldre ektepar som var erfarne Benidorm-turister, og de var ikke veldig imponert over maten på kvelden. Helt greit sa de. Frokosten var fin nok. Drikke var alt fra Cava til juice, teen var elendig. Matmessig mye god frukt, kokken laget omeletter og du kunne få brød i alle varianter.

img_5888

Nok av søtsaker var der også. Ingen havregrøt for de som savnet det, men gode lokale pålegg og passende nok også et stort utvalg av olivenoljer. Selve matsalen, og egentlig hele hotellet, er ganske sterilt. Eller hvitt og enkelt dersom du liker det slik. Det hadde gjort seg med litt flere grønne planter, slik at det ble litt mer hyggelig og inndelt i soner.

frokost-med-olivenolje

 

BAR OG UNDERHOLDNING

Det store oppholdsrommet i første etasje inneholdt det meste av underholdning de dagene vi var der. Danseband, bingo og folk som bare tok en drink. Vi hadde fullt program, så det ble ikke tid til å sjekke baren nærmere ut.

bar-pa-hotellet

Baren på hotellet

innsiden

Rommet rett ved baren, til venstre er det en scene.

img_6334

Resepsjon og barområdet er i samme etasje

Basseng og spa

Dessverre var ikke spa-avdelingen åpnet da vi var der i oktober 2016. Det er den nok nå, og ut fra bildene ser det bra ut. Bassenget ute var ikke veldig stort, men duger for barn. Det var iallfall nok av solsenger, og også en kafé som solgte drikkevarer og is. Det var også bordtennis ute.

basseng

SERVICE OG HEIS

Servicen på hotellet var god. Resepsjonen var bemannet hele døgnet, og de snakket fra middels til utmerket engelsk. Det var også sikkerhetsvakter i resepsjonen. Èn av grunnene til det, kan være heisene på Port Benidorm hotel og spa. For her bruker du ikke kortet ditt. Du trykker én gang på etasjen du skal til, og så kommer en heis beregnet for deg. Genialt system for så vidt. Problemet er bare at det kan ta veldig lang tid før en av de tre heisene kommer. Rundt frokost og sen ettermiddag opplevde jeg å vente i 15 minutter. Så du rekker å bli godt kjent med naboene dine, og det var jo trivelig nok. Men beregn god tid dersom du har en avtale med noen.

heisene

Hallo i heisen! Mye latter etter hvert, for alle var like frustrerte over den til tider lange ventetiden

OMRÅDET RUNDT

Alt føltes veldig trygt og greit i byen. Port Benidorm hotel og spa ligger også fint til rett ved stranda, slik at du kan gå eller jogge på promenaden om morgenen når det er lite folk. Selv vil jeg anbefale deg å stå opp tidlig, og ta turen til utkikkspunktet. Du kan oppleve å ha det for deg selv i det solen går opp, og du får veldig fine bilder eller bare en nydelig start på dagen. Så tar du deg en kopp te eller juice på promenaden, og ser at Benidorm våkner til liv før turistene kommer. En flott opplevelse som vår vert fra Visit Benidorm Carola Valls tok oss med på.

utkikkspunkt1

Soloppgang på andre siden av stranda

utkikkspunkt2

Her er det fullt både dag og kveld. På morgenen kan du ha stedet nesten for deg selv.

te-pa-stranda

Ferskpresset juice og en god kanne te langs promenaden

trim-pa-stranda

Joggingen overlater jeg til andre

norsk-kirke

Er du norsk og vil ha litt selskap på morsmålet, finnes det forresten en turistkirke få minutter fra hotellet.

OPPSUMMERING

Port Benidorm hotel og spa regnes som et av de fineste stedene å bo i Benidorm. På pluss-siden er flott utsikt, rene og nye rom, god garderobeplass og fin beliggenhet. Minussiden er vel egentlig ikke så mye, bare småting som manglende vannkoker og at noen vil få små rom og/eller dårlig utsikt. Jeg trivdes iallfall godt høyt der oppe natt som dag. Vil du gå ennå et hakk opp kan du bo – eller bare spise som vi gjorde – på stedets eneste 5 stjerners hotell Villa Veneica Boutique Hotel.

nattbilde-hotell

natt-fra-balkong

Benidorm byr forresten på mer enn sol, strand og god mat. Her er tips om hvordan du kan være aktiv – fra fjellturer til sykling

Turen til Benidorm var i regi av Visit Benidorm og Related. Derfor er blogginnlegget merket som sponset. Det er ikke gitt noen føringer på innhold. Det er som alltid mine egne synspunkter og meninger som kommer frem her. Det kan du bestandig stole på når du leser Alltid reiseklar, enten turen er sponset eller ikke.  

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Sove: Port Benidorm hotel og spa

 1. Bettina Arknaes

  Måske du skulle prøve at jogge næste gang. Jeg kunne tage med og lære dig det 🙂
  Så meget godt du har fået ud af hotellet. Fint indlæg.

  De bedste hilsner

  Bettina

  1. alltidreiseklar Post author

   🙂 Jeg har forsøkt meg som jogger i ulike sammenhenger og kommet frem til at jeg liker følgende bedre
   1) Hurtig gange
   2) Sykling
   3) Gåturer i fjell eller annet terreng

   Men la oss prøve en gang når vi havner på reise sammen :0)