Sove: Rival

Rival! Elsk! Jeg har bodd her to ganger, og kommer gjerne igjen. Det gjelder bare å booke i god tid, for Rival Hotel i Stockholm er veldig populært. Hotellet ligger på Mariatorget på Søder, og er bare et helt herlig hotell. Det tar 7 minutter å gå til Gamla Stan herfra.

Standard

 

Rival eies blant annet av et Abba-medlem, så noen små hint av det finnes på noen rom. Merk at de minste rommene på Rival kan være veldig små. Gå for middels, eller gå sammen to, tre stykker og lei en av suitene på toppen med gedigen terrasse (iallefall den vi hadde), badekar, dusj, egen stue – med plass for ekstraseng. Koster rundt 2500, så er dere tre går det fint – både plassmessig og økonomisk. Sengene er passe harde, produktene gode, Abba-bilder eller filmbilder fra svenske filmer på veggen over senga, Playstation, cd-er, regnskog-dusj og vanlig. Ikke alle rom har badekar. Sjekk på forhånd om det er viktig for deg. Det er verdt det, mener nå jeg. Sengetøyet er av beste egyptiske bomulls-kvalitet. Herlig!

Rival

Bildene er fra hotellets hjemmeside. Det øverste er standardrom, det andre deluxe.

Frokosten er helt fantastisk, og bare inkludert i prisen i helgene merk det – med alle godsaker og sunne saker du kan tenke deg – og serveres i et stort og lekkert rom som er restaurant på kveldstid. Orker du ikke frokost, har Rival eget bakeri. Roomservice er det også hele natten, til en billig penge for oss nordmenn. Eneste minus er at det er en bar på hotellet, som kan spille høy musikk lenge. Jeg har ikke opplevd det som et lydproblem, men har du rom nært kan det kanskje være det? Dersom du liker å henge i barer til stengetid, er det jo uansett ikke et problem 😉 Rival er kjent for sin hippe bar, og har ofte også konserter. 

Området rundt kryr av bruktbutikker, små nisjeforretninger og mange restauranter og barer. Her er det kjekt å være lenge.


Sist –  i 2010 – spleiset vi 3 venninner på en penthouse-suite med 2 rom og balkong – helt fantastisk. 2 sov i seng, en på ekstraseng. 800 per pers og det var det verdt for 2 netter. Det var en lang balkong, stort badekar og dusj midt i rommet, stoler og bord og god skapplass. Verdt å tenke på om en er flere som reiser sammen. 
 
Stockholm er en by jeg har spist, shoppet og bodd på flere gode hoteller i. Faktisk tror jeg den er med på lista over topp 5-byer. Vil du ha flere tips, sjekk ut alle innlegg fra Stockholm her. 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden