Sove: Scandic Emporio Hamburg

Scandic Emporio Hamburg er ett av tre hoteller som kjeden så langt (2016) har i hele Tyskland. To i Berlin og ett i Hamburg. Den nordiske stilen er godt ivaretatt på Scandic Hamburg Emporio, og hotellets markedssjef sier at noen sier hotellet er mer nordisk enn Norden selv. Selve hotellet er en lang og blank sak, som ikke ble bygget med hotell som formål. Scandic fikk likevel tilslaget, da de var en miljøvennlig kjede. Dette var viktig for eierne av bygget, som har brukt mye penger på å gjøre det energivennlig. Nok om det. Hvordan var det å bo her?

Scandic Emporio Hamburg

Scandic Emporio Hamburg

Beliggenheten til Scandic Emporio Hamburg

Hamburg er Tysklands nest største by, og har mange bydeler. Scandic ligger godt plassert nær U-bahnstasjonen Gänsemarkt. Det er også få minutter til shopping og restauranter, og bare noen minutter ekstra til havnen. Kommer du med bil, er det parkering både utenfor og i kjelleren. Sistnevnte koster 22 euro dagen.

Rommene

Vi fikk en rom mot bakgården, 650, og hørte ikke en lyd fra trafikken utenfor. Hotellet er altså ikke bygd som hotell, så det er 22 ulike romstørrelser. 7.etasje har mange kunstrom hvor det er ekstra høyt under taket. Mange av superiorextra-rommene har en flott utsikt mot byens eldre bygninger og trær. På superior-nivået får du også kaffemaskin, ipod-docking, sofa og badekåper. Der er også minibaren fylt opp med vin, øl og vann til to personer. For te-folket er det vannkoker.
Vi hadde et «vanlig» rom, med badekar. Rommet var greit nok, med en ikke altfor stor dobbelseng. Fordelene var at vinduene, som på alle rom, går fra gulv til tak. Det var mye god belysning og for min del: Et badekar hvor jeg kunne strekke alle mine 1.71m helt ut. En sjeldenhet i våre dager. Pluss også for at de har beholdt kjøleskap på rommet, selv om alle Scandicene nå skal ha en kiosk med varer du trenger i resepsjonen. Enkelte steder i Danmark er kjøleskapene fjernet. Uforståelig, hvem vil ha varmt vann? Mer skryt til rommet er at det var mørke gardiner, og nok stikkontakter ved pulten. Minus var at lyden på tv var låst på et maxvolum som var for lavt for oss, som hadde tv-en litt langt fra senga.

De øverste bildene er fra rom 650. Det nest siste fra kunst-rommene med takhøyde er 711, det siste fra rom 727. Alle superior-extra-rom med fin utsikt slutter forresten på 27. Vil du ha ett av disse, si fra til hotellet når du booker. Hamburg er en veldig populær by, bare det neste året bygges det 37 nye hoteller. Så book en måneds tid i forveien, iallefall. Ellers er søndag til mandag den beste dagen å sjekke etter ledige rom og gode priser.

Miljøvennlig

Scandics miljøprofil vises på mange måter. På rommet er det dispensere med såpe og shampoo fra Face, ikke små flasker. Du kildesorterer også søplet. Ved frokosten er det ikke kanner med kaffe, men maskiner. Dette tok det de tyske gjestene litt tid å bli vant med, fortalte markedssjefen meg, men nå liker de det. Du får heller ikke små syltetøypakker, men tar det du  trenger i en liten skål. Det samme med smør. Små ting som bidrar til å hindre at for mye mat kastes. Frokosten var for øvrig veldig god, med alt fra det sunne til det søte. En egen te-bar trekker også opp, men jeg kunne ønsket meg løsvekt-te. Ekstra pluss for at det var bestikk- og drikkestasjoner flere steder. Dermed unngår en endel kø. Frokostrommet er også restaurant på kvelden. Delt inn i flere soner, med ulike typer bord, gjorde at både store grupper og enkeltpersoner kan trives her. Aviser hadde de også, dog bare tyske.

 

Treningsrom på Scandic Emporio Hamburg

Vil du trimme er det mange muligheter. Scandic har også sykler til utlån, de har fitness-avdeling og de har også faste løpegrupper for gjestene. Inn- og utsjekk gikk hurtig og greit, og de tilbyr også utsjekk på epost. 2000 poeng for du for en overnatting om du har bonuskort. Så jeg kommer gjerne tilbake til Scandic. Området hotellet ligger i, ser businessaktig ut. Men du skal ikke gå mer enn to sidegater, før du kommer til koselige kunstnerkvarter med gode restauranter. Gå deg litt vill, så får du fine opplevelser. Det gjorde vi.

SCANDIC EMPORIO
Dammtorwall 1920355 
Hamburg
mail:hamburg@scandichotels.com

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

One thought on “Sove: Scandic Emporio Hamburg