Sove: The May Fair Hotel London

Hotellet er lekkert og sobert. Noen rom har tunge fløyelsgardiner og tepper, og sengegavler i slangeskinn. Lekker kombo. Ingen lett nordisk stil her nei. Dyrt? Ja. Bestill i god tid, og du kan få en god pris.

The May Fair var i 2005 et Intercontinental-hotell, men ble kjøpt av Radisson-gruppen og gjort om til et Radisson Edwardian og pusset opp for 100 millioner pund. De omtaler seg selv likevel som The May fair, jeg så ikke mange Radisson-logoer. Prisen kan være ekkel, fra 2500 og opp. Men vi bestilte noen måneder i forveien, og fikk store rom for under 2000 kroner med frokost. Så det er oppnåelig luksus om du er tidlig ute.

Beliggenheten er genial. 1 minutt til Green park-tuben, 5 minutter til Regent street, Carnaby og Oxford street samt 10 minutt til Soho og Covent Garden. Kjøpesentret Fortnum&Mason er også rett ved, det samme er den kjekke kafeen og afternoon tea-plassen Wolseley samt den japanske restauranten og baren Nobu. Vil du løpe/gå deg en tur, ligger Green Park og Hyde Park rett ved. Fra Green park går også alle hopp på, hopp av-bussene. 
Baren er livlig, her er et visstnok helt stappa under Fashion week, da dette er et av hovedhotellene. Her kan du også spise et lett måltid, eller gå for gode drinker fra 11 pund. French 75 anbefales. Quince er hovedrestauranten, ser Silvena Rowe svinger seg. Her serveres også frokosten, og på ettermiddagen er det afternooen tea her og i den ene enden er det også en roligere bar enn The May fair-bar.

Rommene, hva med rommene? De har trapp ned til badet. Iallefall mitt.

 

Innsjekk er 15.00, og selv om jeg vanligvis er heldig og får rom før tiden, måtte jeg denne gangen vente. Så langt ser det pent og fint ut, med epler og vann på innsjekk. Fikk ikke sjekket inn før 15.30. Til gjengjeld tror jeg at jeg må ha blitt oppgradert fra mitt deluxe king, som skulle være 33 m2. Dette er sikkert 45 m2. (I etterkant, ja jeg ble oppgradert). Gode stoler, egen sofa og ekstra lang stol, tv og Iluv-docking til Iphone. Nice.

 

Lite minus er det at minibaren er elektronisk, så om du skal sette inn vann og brus og mat selv, går ikke det – for bare du løfter på det som står der, registreres det på regningen. Pføy. Ellers bare pluss, og stor vannkoker, to typer te og kaffe. Gratis trådløst nett som er raskt for skriving, har ikke forsøkt det på å sende store bilder. Teppegulv, som ikke er helt unormalt i UK. Engelske kontakter, men gratis adapter til låns. Store klesskap med helfigurspeil, hårføner og strykejern. Skopusseservice, og ellers vanlig rensing. 24 timers roomservice og egen knapp ved senga for å signalisere ut at her skal det ikke forstyrres.

Badet er helt fantastisk. Varmekabler, stort badekar og stor dusj og to vasker, morgenkåpe og tøfler. Eneste minus med badet er at såpe-produktene, Bee kind, er fastlenket. Ja, jeg vet det er miljøvennlig…

 

 

 Frokosten er helt utrolig, og du sitter enten i gode skinnstoler eller i plysjrøde sofaer. Jeg vil anbefale at du i alle fall betaler for den én dag, om du ikke har den inkludert.

Sørg for å ha frokosten inkludert, ellers koster den deg mellom 22 for buffeten og 30 pund. For det får du buffet samt meny med omelett, pannekaker, posjerte egg, havregrynsgrøt og så videre – som du kan bestille så mye du vil fra.

 

Kos deg med omelettet, egg benedikt, franske og amerikanske pannekaker og dets like. Buffeten er utsøkt. Sunne frokostblandinger med yoghurt, feta, stekte tomater, stekte egg, bacon, solide pølser og et fint utvalg av brød, pålegg, frukt og oster. Søtavdelingen er sjokoladecriossanter og tidenes beste muffinser: blåbær, sjokolade eller karamell. Kaffe eller te kommer til bordet i lekre sølvkanner. Betjeningen kommer også med toast, syltetøy og smør.

Frokostbuffeten

PS: Har du uten frokost, er det mange koselige spisesteder i gata rett bak hotellet, fra tyrkisk med vannpiper til Starbucks.

PS2: Pris på rom vil variere alt etter hvor tidlig du bestiller. Billigst fra hotellets egen hjemmeside i de fleste tilfeller. Det billigste rommet gjengen som reiste sammen hadde, kostet 1800 kroner, uten frokost og var i superior-kategorien. King deluxe var en god del større, og med en flaske prosecco og frokost inkludert kostet et slikt rom 2200 kroner.

PS3: Vil du bo i dette kjekke området, uten å bo på Mayfair, ligger det også et Holiday inn rett ved – i Berkeley street.

 

(Coverphoto: The May Fair)

Send gjerne artikkelen videre ut i verden