Sove: Travelodge London Woolwich

Å finne et hotell til en ok pris nær Excel eller O2 kan være vanskelig. De billige hotellene rett ved tas kjapt, og reisetiden fra sentrum blir fort over en time. Det unngår du ved å bo på Travelodge London Woolwich.

Travelodge London Woolwich har busstopp rett ved, samt egen parkering. DLR-stasjonen er 5 minutter unna.

Travelodge London Woolwich har busstopp rett ved, samt egen parkering. DLR-stasjonen er 5 minutter unna.

Beliggenhet

Det finnes et Travelodge rett ved det store messesentret Excel, men her går rommene fort unna. Jeg var sent ute, men fikk et godt tilbud på Travelodge London Woolwich. Etter anbefaling fra en lokalkjent, fikk jeg vite at dette hotellet lå nært nok til at jeg slapp unna med en pendletid på 15-20 minutter. Hotellet ligger i det lille tettstedets hovedgate, med flere hyggelige restauranter rett ved og mange butikker. Skal du til O2, er det få stopp med bussen dit.

 

Reiseavstander

I enden av gata ligger jernbanestasjonen, linja heter Woolwich DLR Station. Du bytter én gang, før du er på Excel. Alternativt kan du gå noen hundre meter til Woolwich ferge, som er gratis. Ta turen på to minutter over Themsen og så buss til Exel og så en liten gåtur på 7 minutter. Tog er raskest, ferge koseligst. Her er reiserutene Google anbefaler. Merk at lander du på London City Airport, er du rett ved Excel og har dermed superkort tid til akkurat dette hotellet. BA går f.eks hit fra Billund.

Rommene

Travelodge er langt fra luksus, men de leverer akkurat det de sier de skal. Jeg hadde flaks, og fikk et megastort rom. Ikke at det hadde andre møbler enn de andre rommene, men det var nå godt med godt plass likevel. Tekoker var på plass, selvsagt, vi er jo i England – og med sedvanlig dårlig te. Greit skrivebord med nok kontakter plassert logisk. Godt leselys, ok seng og dyne, med et bad med en liten, men ren, dusj og greit med plass til å sette fra seg ting samt krok på døra. Klesskap uten dør med kleshengere, og naturligvis teppe gulvet. Dette er og blir ekkelt, men føltes likevel rent nok.

Mat og service

Du kan kjøpe frokost for 7 pund, jeg spiste den ikke – men mine medreisende mente at den ikke var verdt prisen. Selv hadde jeg med havregrøt som bare trengte varmt vann og spiste på rommet. Sparte tid og penger på det. Du kan også kjøpe enkle retter her til middag, men jeg vil heller anbefale en restaurant rett i nærheten. Mer om det senere.

Det går i rødt og hvitt i resepsjonsområdet, som ligger i bar-frokost og middagsområdet. Store og fine vinduer gjør det til et greit sted å vente. De selger selvsagt også øl, vin og alkoholfri drikke. Servicen var veldig bra, hyggelig og hjelpsom. Jeg fikk hjelp til å printe ut et adgangskort, uten sure miner og ekstra kostnader. Fergetider står også oppført på veggen, samt annen reiseinformasjon og attraksjoner i nærheten. En liten irriterende ting, du må betale noen pund for Wi-Fi. Det er håpløst gammeldags.

 

Prisnivå

Jeg fikk en god deal fra Travelodge London Woolwich egen nettside, og betalte rundt 500 kroner natta for et dobbeltrom. Nå ser jeg at prisene ligger på 70 pund, men det kan jo endre seg avhengig av når du skal dra og hvor lang tid i forveien du booker. Jeg skulle på en reisemesse på Excel og være der i mange netter, så det betydde mye for budsjettet.

(Sponset del) En annen ting som kan være smart, er å sjekke ut hvilke tilbud og salg du kan finne hos hotellseksjonen hos Rabble. De spesialiserer seg på å finne laveste pris til deg, enten det dreier seg om en kampanje eller med rabattkoder. De har alt fra reiser til klær i sin portefølje, og målet er å være et samlingssted for inspirasjon, smartere shopping, kampanjer og rabattkoder på nett. Så last ned appen deres, eller sjekk ut siden og finn en rabattkode og gjør et kupp. Enten du skal til London eller andre steder.

Området

Det er noen røde busser som durer forbi i ny og ne, ellers er det en stille og rolig gate. Du kan parkere rett ved hotellet også, dersom du kommer med bil. Du føler at du er i utkanten av London, men plutselig er også dette et hipt sted….God mat er det som sagt i samme gate som Travelodge London Woolwich, nemlig Clockjack Rotisserie & Grill.

De tilbyr både salater, kylling og burgere både for kjøttetere og vegetarianere. Gode drinker, bra ølutvalg og desserter. Billig er det også, her spiser du godt for under 100 kroner. Kult interiør og superhyggelig service også.

 

SPARETIPS TRANSPORT: Denne turen var en budsjett-tur, så jeg sparte penger der jeg kunne, fra å ha med havregrøt som lages med kokt vann til å finne et billig hotell. En annen stor besparelse kan du gjøre på transport, 

 

 

  • Kjøp et OYSTER CARD. Jeg bestilte mitt hjem før jeg dro, ferdig påfylt slik at det kunne brukes umiddelbart. Du sparer ca 50 prosent på det på vanlige tube-turer. Jeg var borte i 5 dager, og fylte på for 30 pund og det holdt akkurat. Du kan bestille det her fra Visit Britain. Mitt kom etter 5 dager. Du kan også kjøpe det på Gatwick hos billettluka til gatwick Express, eller når du kommer til London selvsagt.
  • Fra London Heathrow kan du reise med tuben. Du trenger ikke ta det dyre flytoget, som nok til koste deg et sted mellom 4-500 kroner t/r. Bruk reisekortet, og du kommer deg garantert til hotellet ditt nesten uansett hvor du bor. Jeg bodde i «feil» ende og brukte 1,5 time på å komme meg til Heathrow inkludert en busstur, men så kostet det meg nesten ingenting heller. Jeg passerte O2-arena på veien, så denne reiseruten funker dit også. 
  • Kortet gir deg også rabatter på mange restauranter, og viktigst av alt: du slipper å stå i kø.
  • I motsetning til Travelcard, som er en papirbillett som gjelder for et visst antall dager, kan du fylle på Oystercardet ved neste besøk. Samt at det gir deg adgang til litt flere reisealternativer. Alt står godt forklart hos Visit Britain.

GOD TUR!

Send gjerne artikkelen videre ut i verden