Sove: Urban House Copenhagen

Urban House Copenhagen var min første overnatting på et hostel, og jeg fikk et ok enerom med eget bad for 700 kroner. Selv kaller de seg en hotell/hostel-hybrid. Så om det er et billig hotell eller er luksus-hostel, får du avgjøre.

eksterior av Urban House Copenhagen

Urban House Copenhagen ligger et minutt fra Hovedbanegården

BELIGGENHET

Jeg skulle ta et altfor tidlig fly fra Kastrup, og trengte å overnatte rett ved jernbanen til en billig penge. Det er mange gode hoteller i området. Favoritten min Radisson Royal Copenhagen, har jeg skrevet mye godt om. Clarion og Best Western har også hoteller her, og selvsagt også Nimb i Tivoli. Så er det også noen mer shabby steder uten ordet chic bak seg rundt togstasjonen, men Vesterbro og området er blitt hipster-hipt de senere årene så det føles aldri utrygt å gå her. Det har det egentlig aldri gjort. Nok om det. Plasseringen til Urban House Copenhagen i Colbjørnsensgade 11er utmerket. Det tar det ett minutt å gå til togene som tar deg til flyplassen. Jeg fikk i tillegg et rom høyt oppe og med utsikt mot en bakgård, så det var ingen støy heller.

naboene til Urban House Copenhagen

Utsikten fra rommet mitt

ROMMENE

 

Tiden er over der du må ligge på sovesal. Du kan selvsagt det fremdeles, og det blir definitivt mye billigere enn 700 kroner. Urban House Copenhagen har dessuten eget bad til alle, også de på sovesal sier de. Jeg var iallfall happy med mitt lille rom, som hadde eget bad og dusj. Rommet var ikke stort, og bildene viser det meste foruten at det også var en stol der og en knaggrekke. Ingen tv eller noe annet. Helt basic.

Grafitti på veggen på Urban House Copenhagen

Hipster-selvironi på veggen

bad

Rent bad

bad2

Ren dusj med godt trykk

kart2

 

LUKSUS PÅ

URBAN HOUSE COPENHAGEN

 

Som kartet over kan avsløre, er det faktisk ingen grunn til å oppholde seg så mye på rommet. I hvert fall hvis det er varmt i været. For hotell-hostelet har nemlig en koselig bakgård, der også wifi-en, som er gratis, virker. Jeg var der bare på dagtid, men her er det ofte DJ-er på kvelden og inne holdes det også konserter. Baren inne har også lekkert design, og både vaskerom, kjøkken og oppholdsrom var holdt i en kul stil og alt var skinnende rent på Urban House Copenhagen.

Blomster og bord i hagen

Stilig bakgårdshage på Vesterbro

bakgard

En liten oase på dagtid, party på kvelden

innsiden av baren

Bar og kafé som serverer enkle retter

innsiden2

Stilig dekor i oppholdsrommene, som har tv, fotballspill etc

stue

Ingen tv på rommene, det får du i fellesstua

SYKKEL, GÅTURER OG KONSERTER

 

Urban House Copenhagen har virkelig lagt seg i selen for å bli et sted som er mer enn oppbevaring. De tilbyr gratis guidede gåturer, utleie av sykkel, konserter og de kan til og med sette opp en tatoveringsavtale for deg. Kafeen selger også mat og drikke dagen lang, men du kan også kjøpe din egen mat og lage den på kjøkkenet. Så dette stedet kan godt passe for de fleste for en natt eller to. Det ligger sentralt, er sosialt og ikke minst falt jeg for bakgården.

skilt

DET MED LITEN SKRIFT

Du kan ikke betale når du kommer til Urban House Copenhagen, det må du ha gjort på forhånd. Det er ingen resepsjon her, så du får utlevert en kode til rommet ditt rundt klokken 13 dagen du kommer på mail eller sms, og så kan du sjekke inn fra klokken 15. Jeg fikk koden litt før, og rommet var klart 14, så det kan nok variere litt. Du kan uansett sjekke inn når du vil på døgnet etter 15.

Er det noe du trenger hjelp til, er det folk på jobb hele døgnet – men ingen typisk resepsjon.

Du må også være 18 år for å bo her, med mindre du er i følge med en voksen.

Sover du på sovesal, har de oppbevaringsbokser til leie og bagasjerom for store ryggsekker etc.

De har også noen få handikaprom, så send dem en mail i god tid på hello@urbanhouse.me eller ring på 45 33 23 29 29 fra 9-16 fra mandag til fredag. 

Du kan ikke ta med dyr.

Trenger du en babyseng kan det leies. 

Jeg var fornøyd med min ene natt på hostel-hotell, og kan faktisk tenke meg å sjekke ut lignende ved en senere anledning også. Jeg oppdaget nå at booker du via Facebook, får du 15 prosent rabatt. Dette er ikke noe jeg tjener på, bare et tips. 

interior

 

Liker du å gå på oppdagelsesferd? Sjekk ut Danish Adventurers tips til en spasertur til Papriøen og området rundt. 

Selv har jeg skrevet om flere andre steder å overnatte og spise i København, som for eksempel La Glace Konditori. Så ta deg en tur til en av Europas mest avslappende storbyer.

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Sove: Urban House Copenhagen

    1. alltidreiseklar Post author

      Det er ofte slik. Selv tror jeg enkelte turister vet mer om Vesterålen i Nord-Norge der jeg er fra, enn jeg selv 🙂
      En søker jo ofte ut.