Hotell: Zalagh Kasbah Marrakesh

I Marrakesh kan du overnatte på fantastiske steder. Prisene er fra nesten null til svært mange nuller. Du får alt fra kjedelige «busshoteller» til superluksus og riader. På bloggturen jeg var på havnet vi dessverre på førstnevnte. sponset

Lovende på Zalagh Kasbah

Zalagh Kasbah ser jo ikke så galt ut ved første blikk. Hvor kresen kan en bli, liksom? For meg er overnatting noe mer enn bare et sted å sove. Bryr du deg ikke om detaljene, kan nok Zalagh Kasbah passe. Her er det rom til store buss-reisefølger, basseng og balkong på rommene. Men jeg klager nå litt likevel. Det er en kunst å innrede store lokaler, og personen bak dette hotellet hadde ikke klart oppgaven.

Resepsjonen var stor og luftig på Zalagh Kasbah

Resepsjonen var stor og luftig på Zalagh Kasbah

Rom med balkong

Rommet mitt var så enkelt som det kan bli, uten noe sjarm og sjel. Badet virket å være veldig gammelt. For en badekar-elsker som meg, var det ikke den store opplevelsen, for å si det slik. Det var veldig pregløst, og bare et sted du sover. Jeg bryr meg mer om hvordan jeg har det også på rommet i våken tilstand, og dette hotellet er ikke det du bør gå for i Marrakesh.

Marrakesh er en by som vibrerer. Sterke inntrykk av farger, lukter og alt som hører med til 1001 natt. Zalagh Kasbah var derimot så strippet for alt dette at hvis hotellet hadde vært en farge, ville det vært beige.

Positivt med balkong. Det er alltid en vinner.

Positivt med balkong. Det er alltid en vinner.

Mat i underetasjen

 Matmessig var det dessverre heller ikke imponerende. Ned en trapp i en underetasje var det en buffet, som var under ok. Både å se på og spise. En føler jo at en er veldig negativ og utakknemlig når er vertskap sørger for overnatting, og det bare er klager å få. Men jeg kan ikke anbefale andre å bo eller spise på Zalagh Kasbah. Det er også nok med det å gå ned i underetasje å spise når en er i varme strøk. Da skal en sitte ute og nyte varmen. Det er likevel ikke det som gjorde utslaget. Det var bare ingen finesse eller et snev av at en var i Marrakesh i matsalen.

Gå for riad eller Mamounia

Så hvor skal en så bo, tenker du kanskje? I den ene enden vil jeg anbefale riader. Eldre hus omgjort til pensjonater, for å si det enkelt. Du kan bo midt i medinaen, få skjønne individuelle rom, samt frokost og utsikt fra takterrasse. En slik sted er iallefall Riad Chorfa. Her hadde vi matkurs, og Cecilie fra bloggen No-Backpaker har tatt mange flotte bilder av stedet.  Her vil du sove i ro og mak, men et minutt utenfor er du i medinaen. Du får sjel, sjarm og personlighet.
I den andre enden har du de store og flotte hotellene. Petter Stordalen holdt bryllupet sitt på La Mamounia. Vil du ikke spandere noen tusen per natt på rom, tipser erfarne Marrakesh-reisende at en drink i baren er et must. Det får bli neste gang for min del! Drinken altså. Det skal litt til å bruke over 2000 kroner per natt på et hotell, men du og du for noen flotte rom. Og spa. Og restaurant. Og bar.
Nei, på tide å levere inn Lotto-kupongen!

Du trenger ikke dra i timesvis for å oppleve ørken. Dette er steinvarianten kort reisetid utenfor Marrakesh. Vil du vil sandørken, tar det lengre tid.

Du trenger ikke dra i timesvis for å oppleve ørken. Dette er steinvarianten kort reisetid utenfor Marrakesh. Vil du vil sandørken, tar det lengre tid.

Ørkentur, besøk i YSL-hagen, flotte restauranter og shopping. Mer Marrakesh her. For dette var egentlig den eneste minus-opplevelsen på hele oppholdet. 

Turen var i regi av det marokkanske turistbyrået. De har ingen innflytelse på hva jeg skriver. Som du kanskje allerede har skjønt ut fra denne omtalen. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden