Sove:Bo billigere på B&B – seng og frokost

Enslig, par eller stor familie. Overnattingsbudsjettet er nesten alltid det som blir høyest på lange ferieturer.  Velger du bort sofasurfing eller boligbytte, finnes et tredje valg. B&B.

Hvem vet hva du kan få til frokost…? (foto: ann-mari gregersen)

Skal du på storbyferie, er gjerne ikke Bed and breakfast det første du tenker på. Å bo på B&B er veldig vanlig i Danmark og England, noe mindre i Norge. Enten du skal til små tettsteder eller store byer, kan det være penger å spare. Du får også som regel sjansen til å bli kjent med vertskapet, som kan gi deg gode tips om alt fra spisesteder til hva som er verdt å få med seg. Du får også komme nært inn på lokale skikker, og ikke minst smake på mat ut over en standard hotellfrokost. 
B&B betyr ofte at du får et rom eller flere i et privat hjem, eller et hus som er blitt til et pensjonat. Noen ganger serveres frokosten på rommet, andre ganger i et eget rom og kanskje også i vertskapets stue. 
Et B&B kan være alt fra en kul leilighet i København til en herskapsbolig i Oslo, eller på gårder langt utenfor allfarvei. I Norge finnes det over 100 registrerte B&B.
En generelt tips er også å sjekke ut på nett hva andre brukere har sagt om overnattingene. Den største basen for bruker-anmeldelser er tripadvisor.com


PÅ NETT: 
bbnorway.com
bedandbreakfast.com

Send gjerne artikkelen videre ut i verden
Alta (Finnmark)
Today
Snowy
Wind : 1.3 km/h
Humidity : 100%
-1°C
  • Saturday Tomorrow -1 °C
  • Sunday   -1 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr