Sove: Villa Olmi Resort Firenze

Villa Olmi Resort Firenze er et strålende hotelltips til Italia-turen fra gjesteblogger Travellingmunk. Den norske bloggeren Annette Munkejord elsker Toscana, og hun har sovet på mange kjekke hoteller på turene sine. Nå deler hun sine gode tips med deg. 
Eksterør firenze

Har du bil, er det plass til den utenfor Villa Olmi Resort

Firenze er en av mine favorittbyer i Italia og jeg kommer gjerne tilbake hit igjen og igjen om det er dagstur eller en weekendtur. Tidligere har vi bodd midt i sentrum og elsket det. Men denne gangen ville vi prøve noe nytt og valgte et hotell som ligger litt i utkanten av selve sentrum. Selv valgt grunnet at vi hadde en bil og ikke hadde lyst til å ta med denne inn i ville italienske enveisgater.
Vakkert også om natten

Vakkert også om natten

Villa Olmi Resort er et flott restaurert 4-stjernes hotell. Det ligger 4 kilometer utenfor selve bykjernen og er du glad i litt trim kan du lett ta deg en sykkeltur til og fra, men hotell tilbyr også gratis shuttlebuss. Noe som er et stort pluss. 
basseng firenze

Deilig å slappe av ved det oppvarmede bassenget etter lange sightseeingdager i Firenze

Villa Olmi består av 3 ulike bygninger der du blant annet finner en gammel restaurert 1800-talls villa, så her er det egentlig lommeboken som bestemmer hvor fint du vil bo. Vi ble innkvartert på hovedbygget og møtt av hyggelig betjening i den romslige resepsjonen. Alle rom hadde deilige badekar, perfekt etter en lang dag i gatene til Firenze.
Sov uten trafikkstøy

Sov godt uten trafikkstøy

Dersom du ønsker kan du få både hel og del pensjon på hotellet, frokosten som ikke var inkludert hos oss var typisk kontinental med med et bredt utvalg av både frukt og pålegg. Fordelen med hotellet er avstanden fra byen. Du slipper trafikkstøy rett utenfor vinduet. Den store hagen og hotellområdet i landlige omgivelser er perfekt for en kveldstur før du eventuelt tar en sen middag på hotellet med utsikt over det oppvarmede bassenget. Ulempen er at det tross alt er litt avstand inn til byen, og vil du være midt der det skjer og ha muligheten å gå ut å spise uten å kjøre buss eller drosje blir hotellets plassering litt for langt unna. Litt mye støy på morgenen var det også da det er en smule lytt på rommene. Men det sier kanskje mer om italiensk byggeskikk enn hotellet?
En hage som krever sin gartner

En hage som krever sin gartner (foto: villa olmi)

Oppsummert: Servicen er upåklagelig, folkene er kjempehyggelige og min andre halvdel stortrivdes her. Et hotell som absolutt kan anbefales!
Bak Travellingmunk står norske Annette Munkejord. Hun er veldig glad i Italia, så sjekk ut flere av hennes tips fra Firenze, Toscana og mer ukjente steder. Du kan også følge henne på Instagram, der hun også heter Travellingmunk. 
Flere bilder og informasjon om hotellet her.
Send gjerne artikkelen videre ut i verden