Polen: Ølspa hos Stary Browar

Liker du øl, god mat, spa og et fint hotellrom, alt til en billig penge? Da skal ta deg en tur med bil eller tog til bryggeriet Stary Browar i Kościerzyna. Det ligger 6 små mil fra Gdansk, og er en perfekt utflukt når du vil variere storbyferien.                                                           (Reklame)

Stary Browar ligger rett ved byens fine torg

Stary Browar ligger rett ved byens fine torg

Reisen til Stary Browar

Du kommer hit på en lite time. Drosjer koster ikke mye, så er dere fire eller flere er det en fin utflukt. Det går også tog hit direkte fra flyplassen i Gdansk, og fra togstasjonen tar det rundt 15 minutter å gå til bryggeriet. Selve byen har et koselig torg og noen gågater. Det bor rundt 24.000 innbyggere her, og Kościerzyna har også et togmuseum for deg som elsker slikt. Vi fikk dessverre ikke sjansen til å sjekke ut byen nærmere, men du kan godt bruke en dag har. De hadde blant annet en populær resturant som serverte retter fra gamle kommunistdager, med interiør fra den tiden, kjøpesenter med mer.

 

Hotellrommene

Stary Browar har gjort det sjakktrekket at de tilbyr det hele, altså øl, mat, spa og overnatting. Alle rommene er av god størrelse, enten du velger presidentsuiten til rundt 1800 kroner eller enkeltrom. Alle nye, dette var i mai 2016, og mange med egen balkong. Det finnes også en felles uteplass for rommene som ikke har egen.

Presidentsuiten har både fordeler og ulemper. Badekaret er altså midt i rommet, med seng i den ene enden og garderoben i den andre. Jeg syntes det var riktig så lekkert, og med stor balkong altså rett utenfor. Vi andre fikk rom av varierende størrelse, men alle med lekre bad. Herlige badekar og lekre vasker i rødt, gjorde at en ble i godt humør. Vannkoker, ok te og gratis flaske vann trekker også opp. Internett var gratis, og fungerte fint.

SPA PÅ STARY BROWAR

Det er ikke et stort spa bryggeriet tilbyr, men det er eksotisk nok. Tsjekkia har hatt ølspa, og nå får du det også i Polen. Det hele foregår i to badestamper, så det kan jo være kjekkest for venninner eller par å booke sammen, med mindre en liker å møte nye mennesker på spesielle plasser. Det er dusj i samme rom, samt to solsenger du kan slappe av på etterpå. Vi var fire på turen, så jeg var for trøtt til å ta selve øl-spaet, men Annette fra Reisepluss har beskrevet prosessen nøye.

Annette Munch nyter et humlebad

Den andre delen av spaet består av et boblebad, aromaterapi-dusj, isfontene og sauna. Dette kan også bookes, slik at dere har det for dere selv.

Boblebadet ligger i sauna-avdelingen (foto: Reisepluss/Annette Munch)

Mat og drikke på Stary Browar

Vi er på et 150 år gammelt bryggeri, og de tre øltypene som lages her er så populære at du bare får de her. Folk kommer faktisk langveis fra for å kjøpe med seg drikkevarene, og det skjønner jeg faktisk godt selv om jeg ikke er den store ølkjenneren. For deg som kjenner til ølfaget, her er Stary Bowar tre varianter. Keller er et undergjæret lagerøl med lite kullsyre, Ciemna er et møkrt øl, hvor smaken minner om sjokolade og kaffe. Pszeniczne er et overgjæret hveteøl med sitrus og fruktsmak.

(foto: Reisepluss)

Vi fikk servert altfor mange gode søtsaker til, men alt var vanvittig smakfullt og igjen fikk våre fordommer om polsk mat seg en smekk. Jeg skal aldri mer undervudere det polske kjøkkenet. Er du i Gdansk, så Piwna47 eller Gdanski Bowke. Her er det også polsk mat av høy klasse.

I bryggeriets restaurantavdeling kan du velge fra en stor pizzameny, eller gå for ulike polske menyer. Som du nå har lært, så går du for polsk mat. Den kan høres kjedelig ut, og til og med se litt kjedelig ut på tallerken – men det smaker himmelsk. Ferske råvarer og grønt fra gårder i distriktet, kombinert med kokker som er stolte av landets tradisjoner gir et utmerket resultat.

Du spiser i rustikke og kule omgivelser på Stary Browar.

Du spiser i rustikke og kule omgivelser på Stary Browar.

Jeg ble mer enn mett av potetsuppe til forrett, steinbit med tomatpesto og ostekroketter til hovedrett (andre valgte and) og tradisjonsrike pannekaker fra regionen, med vaniljeis og varme kirsebær. Ruchanki er navnet på retten, men merk at dette også er polsk slang for kjapp sex. Så velg med omhu hvilke polske ord du skal lære deg.

Som om ikke dette var nok, var også frokosten er stor opplevelse. Både visuelt og i omfang. På bardisken er det satt opp smoothies, frukt og søtsaker og så kommer en kelner og tar bestillingen på havregrøt, omelett eller hva du måtte ønske samtidig som bordet fylles opp med pålegg og brød.

 

Konferanse og nattklubb

Stary Browar har tenkt på det hele. De har nemlig også store møterom, og kan holde konferanser. Her får du mat hele dagen, og når du er lei av å spise og drikke kan du gå ned i underetasjen, hvor nattklubben holder åpent til morgengry. Stedet er blitt populært også hos skandinaver, og en av de ansatte på hotellet sa at de likte ekstra godt nordmenn. Han synes vi var ujålete, og så hadde vi god humor – som polakkene selv. En natt her passer både for venninner, herreturer eller for de som vil ha en firmatur i litt andre omgivelser.

Oppsummering

Polen er et billig ferieland for oss nordmenn. Èn ting er at mat, drikke og overnatting koster lite, men tar du turen til Stary Browar får du også mye kvalitet for pengene. Her legger de sin ære og stolthet i å gi deg god service, lekker mat og øl brygget med hjertet på rett sted. Med store og moderne rom, så skorter det ikke på luksusfølelsen her heller. Så utforsk Pomorskie-regionen, og ta turen ut av Gdansk for en natt eller to. Stary Browar er verdt det.

PÅ NETT: starybrowarkoscierzyna.pl og på Facebook

RESERVASJON HOTELL: ecepcja@starybrowarkoscierzyna.pl

 

* Innlegget er merket som reklame, da turen var en del av kampanjen #LifestylePolen  i regi av bloggnettverket #NordicTB, Pomorskietravel og Polentravel. Alle meninger er som alltid mine egne. Dette understreker jeg, da noen vil tro at et reklameinnlegg betyr at noen har lagt føringer på innholdet. Dette blir aldri akseptert, du vil alltid få mine ærlige meninger. Les mer fra Gdansk fra mitt reisefølge som var Norske Reiseblogger, Travellingmunk og Reisepluss

Send gjerne artikkelen videre ut i verden