Spise: Afternoon tea Salutorget Helsinki

Afternoon tea er en favoritt på tur. Etter å ha shoppet eller sett på attraksjoner i en storby, er det deilig å lene seg tilbake og nyte god te, scones, snitter og kaker. Heldigvis hadde også Helsinki steder som tilbydde denne engelske tradisjonen. Valget sto mellom Salutorget eller Kämp. Sistnevnte er et luksushotell, og atmosfæren på slike kan være bådeog. Så jeg gikk for mer intime Salutorget.
Eget terom hos Salutorget

Det er koseligst å sitte i selve te-rommet. Med sine 5 bord, er det lite og intimt. Er dere en hel gjeng, er det også trivelig å bestille bordet under påfulgene i hovedsalen. Her serveres det også vanlig lunsj og middag.

Te-rommet

 

Hovedrestauranten
Salutorget ligger pent til ved havna og katedralen

Vi fikk bord med utsikt til havna, og stettfatet inneholdt alt det lekre en kan tenke seg. Mye søtt, deilige små scones med krem og syltetøy og selvsagt agurksandwhicer samt små paier. Det hele med en kanne te, som fylles på, kostet 22 euro.

 Champagne og Earl Grey

Vil du ha champagne til, koster det litt mer. De hadde Lanson, som er en helt ok champagne. Standardutgaven er ikke blant de beste, men heller ikke blant de verste. Det eneste jeg vil sette fingeren på, er at teutvalget ikke var det helt store. Joda, de hadde Oolong, hvit te, to Earl Grey og to grønne, men ikke Roiboos eller noen helt ekstraordinære Earl Greyer. Vi bestilte tre ulike te-er, og Söderblandingen var helt klart best. Spesial-Earl Greyen var helt ordinær.

SALUTORGET
Mandag 11-23
Tirsdag-fredag  11-24
Lørdag 12-24

Søndagsbrunsj bordsettinger 12 og 15
Afternoon Tea mandag til lørdag fra 14-18

Flere herlige matopplevelser og mer om shopping i Helsinki finner du her. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

4 thoughts on “Spise: Afternoon tea Salutorget Helsinki

 1. Ann-Mari -

  Afternoon tea ether shopping eller sightseeing er bare det kjekkeste som finnes 🙂 Glad vi er flere som liker te med godt tilbehør!

 2. Ann-Mari -

  Jeg også! Er virkelig på jakt etter de gode stedene selv utenfor øyene, som du sier. De kan sine saker også i Finland.
  Er det forresten noen steder i Oslo/Norge de er gode på dette?
  Si fra på din søken etter gode steder i hovedstaden!

 3. Renates Reiser

  Jeg elsker afternoon tea! Synes nesten det er grunn nok alene til å dra til de britiske øyer. Gøy å se at man ikke alltid trenger dra dit for å få ordentlige saker. Dette lokalet så jo også flott ut!