Spise: 11 retter hos Blue Elephant Paris

Jeg har vært hos den blå elefanten i Bangkok, og fikk en himmelsk opplevelse. Blue Elephant Paris skuffet heller ikke da jeg var der for andre gang. For selv i Paris kan det være en trenger litt avveksling fra fransk kost og da er denne thailandske stjernen et utmerket alternativ. Den er ekstra kjekk dersom du ikke kjenner kjøkkenet så godt, da du kan velge mange små retter. 

Har du vært på en blå elefant, vil du kjenne deg igjen på neste – enten den er i Paris, Bangkok eller København.

 

Kongemenyens elefanter

Mannen i huset er glad i sterk mat, så jeg tenkte at etter hard jobbing i Paris måtte det være perfekt med sterk thai. For da jeg spiste i Bangkok, var to elefanter mer enn sterkt nok for meg og på menyen går styrkegraden til 4 elefanter. Menyen så ut som den samme som i Thailand. De får varer inn fra hjemlandet, så her skal ingenting smake ulikt. Vi var tre personer, og bestilte kongemenyen som gir deg litt av alt – også av styrkegrader. Dermed kunne både mild, medium og sterk få det de ville. Trodde vi. 

 

11-retters menyen gjør at du blir mer enn mett på Blue Elephant Paris.

11-retters menyen gjør at du blir mer enn mett på Blue Elephant Paris.

Kylling, vårruller og mye snadder i små boller på bordet. Perfekt for de som ikke er kjent med thai-kjøkkenet så vel for oss som har smakt litt fra før og aldri klarer å bestemme oss for hva vi skal ha fra menyen.

Mildt nok for pysete meg

 
Det viste seg det at uansett om det var suppen, som skulle være sterk – eller noe av det andre som var merket med mange elefanter, så var det så mildt at jeg slukte det i meg. Det var godt, bevares, og jeg var selvsagt veldig happy med at jeg kunne spise alt. Men de som forventer hothothot-mat her vil bli skuffet. Kanskje er franskmenn eller parisere ikke så glade i chili og dens sterke venner? Men det var lekkert servert, luktet og smakte fantastisk og maten er sunn og god. Jeg var altså særdeles happy på Blue Elephant Paris.
 


Is og frukt til dessert

Te, vin eller øl til maten

Du får en 11-retter inkludert dessert i Blue Elephant Paris sin kongemeny. Prisen for det hele er 400 kroner per person. Dette var i 2013, så dette vil variere etter valutakurs. I 2017 kostet den dyreste menyen 48 euro. Ikke billig, men så er det også mat av høy klasse og kvalitet du får servert. Og jeg kan love deg at du blir mett, nesten uansett hvor storspist du er. Ris er også med i pakken. De har også a la carte og en egen vegetarianer-meny. Det som kan gjøre kvelden ekstra kostbar, er om du heller nedpå av Singha-en. Den koster 7,50 euro for 0.33, Heinken koster 6 euro. Det kan jo gå noen flasker når du sitter i tre, fire timer. Men det gjør det vel nesten uansett hvor du ville vært den kvelden. Og det har litt med at det liksom passer best med øl til, selv om jeg godt vet at det finnes mye gode viner til thaimat. Selv gikk jeg ikke overraskende for te, sjasminte er et utmerket følge til thaimat. 

Te og 11-retters meny kom på rundt 450 kroner. Det lever jeg veldig godt med.

For turistifisert?

Blue Elephant Paris er en sikker vinner. Det noen helt sikkert vil ha å utsette på det, er at det er turistifisert. Ja og nei. Det er mange turister her, selvsagt. Men kvaliteten er super, servicen strålende, toalettene rene og pene og jeg synes ikke du betaler overpris for noe. Det kan være vanskelig å få bord, som overalt i Frankrike i spisetiden. De har også de syke slot-tidene, åpent på formiddag og så kveld. De har iallefall åpent til midnatt 6 dager i uka. Kjekt sted dersom dere er mange også. De har sikkert plass til over 200 personer – fordelt på tre nivå. 

 
Frodig med planter overalt. Du skulle ikke tro du var nær Bastillen.

Regn med en overraskelse

Og regn med å høre bursdagssang. Vi fikk være med på det, hele staben kom ut og sang for jubilanten og alle bordene klappet. Noen finner sikkert slikt irriterende. Jeg synes det skaper god stemning. Og så med Blue Elephant, de har alltid det lille ekstra på lur. Så ikke gå for raskt forbi damen i garderoben på vei ut….Hvor er så Blue Elephant Paris? Den ligger i 43, rue de la Roquette, 5 minutters spasertur unna Bastille-metroen. 
Praktisk nok har de også åpent hver dag
 
mandag 12:00–14:30, 19:00–00:00
tirsdag 12:00–14:30, 19:00–00:00
onsdag 12:00–14:30, 19:00–00:00
torsdag 12:00–14:30, 19:00–00:00
fredag 12:00–14:30, 19:00–00:00
lørdag 19:00–00:00
søndag 12:00–15:00, 19:00–23:00

Får du lyst på annet i Paris, er det selvsagt mye godt å velge mellom. Mine favoritter finner du her, som er alt fra Eiffeltårnet og mat på museet Palais De Tokyo til fransk bistromat på Astier. 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden