Spise: Brødrene Price Tivoli

De danske brødrene Price er kjendiser i Danmark, og etter hver kjent i Norge. Muntert er det på tv, og sausene ser jo alltid fantastiske ut hos herrene. Så da vi skulle spise i Tivoli, var gleden stor da vi så en Price-restaurant i Haven. Etter måltidet var vi ikke mindre glade.

Det startet lovende, med en champagnedrink med bringebær. Passende nok en Mercier-champagne, da H.C. Lumbye visstnok skal ha skrevet champagnegaloppen til nettopp Mercierhuset i Tivoli.

Inne på det åpne kjøkkenet jobbet det tre mann, som endelig fikk noe å gjøre. For det var ikke mange parene denne april-kvelden. Sesongen har akkurat åpnet, og det er stille tider. Men om ikke lenge og frem til det stenges for sommeren i september, vil det nok også fylles opp i det vakre lokalet.

Menyen er ikke stor, takk og lov for det. Det betyr som regel at det som lages på kjøkkenet, også blir godt. Prisnivået burde også indikere det. 275 kroner for biff er i det høye sjiktet i Danmark. Det ble en pepperbiff i konjakksaus med poteter og gulrot samt en biff med bearnaise, salat og pomme frites.  Kjøttet kommer fra Kildegaarden, hvor dyrene har beitet tett på Mariager fjord. Og du kan smake at kveget har hatt det godt.

Medspiseren sa han aldri før hadde smakt så gode pomme frites før. God start og det ble bedre! Kjøttet var helt suverent, potetene kanongode og sausene akkurat så fantastisk som du håper på. Det finnes en og annen kokk i Danmark som fint kan ta en saus-studietur til Brødrene Price. Sympatiske priser på vin, fra rundt 300 og oppover. Du kan også få vin på glass.

 

 

Servicen var særdeles avslappet og vennlig, og selv om det var få folk i lokalet var det ingen som stresset for å få noen til å gå. Og mest tilittsvekkende: Jeg har aldri sett noen kokker noen gang vaske et kjøkken så grundig. Joda, jeg vet det er vanlig å vaske ned etter endt arbeidsdag, men likevel. Disse gutta lot ingen flekk få overnatte.
Alt i alt, en veldig hyggelig opplevelse – og neste gang blir det også dessert. Så på gjensyn!

 Danskene kan jo dette med mat.

 

Send gjerne artikkelen videre ut i verden

2 thoughts on “Spise: Brødrene Price Tivoli

  1. Ann-Mari -

    Særdeles kjekk opplevelse, vil også anbefale Nimb Brasserie. Her kan en også sitte i uformelle, men flotte omgivelser i tre retter og vel så det – 🙂