Spise: Lokal mat hos Ekspedisjonen Nyksund

Ekspedisjonen Nyksund i vakre Øksnes i Vesterålen. Mange møter det tidlige nedlagte fiskeværet når de går turløypa «Dronningruta» fra Stø til Nyksund. Et nydelige sted å overnatte, med mange muligheter for å spise lokal mat og kanskje gjør du et godt kjøp i bruktbutikken eller hos en av kunsterne som bor i havgapet.

Ekspedisjonen Nyksund

Valget falt sommeren 2013 på Ekspedisjonen Nyksund, som også har kafé på Sortland. Lyse og trivelige lokaler, delt opp i to rom. Bra utvalg, masse herlig fisk på menyen. Endelig noen som har skjønt det! Vi valgte fisk og chips og fiskeburger. Utseendemessig var det bare brød og chips som skilte rettene. Uansett smakte det godt, og maten kom raskt på bordet.
Koselige lokaler hos Ekspedisjonen Nyksund

Koselige lokaler hos Ekspedisjonen Nyksund

Vi hadde lunsj, men middagsmenyen så like fristende ut. Planlegger du å spise her og ikke har tid til å vente på ledig bord, bestill! Særlig i juli kan det være fullt hver dag. Da vi var her, fikk vi bord med en gang rundt 12. Ikke lang tid etterpå var det neste fullt, både av lokale og turister.

Betjeningen var noe reservert i starten, men service-smilet kom etter hvert hjertelig frem. Ikke så rart kanskje at en har noen timer en ikke er helt på topp, når en jobber hver dag hele sommersesongen. Det gjør iallefall ekteparet som driver stedet, og de får det bra til.
Det er flere steder som tilbyr overnatting og mat. Neste gang prøver vi Holmvik Brygge eller tar med telt. Nyksund er vel verdt en dagsutflukt også, bare sørg for å bestill bord dersom du vil være garantert fast føde. Eller så kan du jo ta med fiskestanga og prøve lykken.
Norge har mye kjekt å by på, og i en helt egen kategori har jeg samlet alle tipsene mine fra vårt vakre land samt hvordan det var å ta Hurtigruten MS Trollfjord på vinteren. 
Send gjerne artikkelen videre ut i verden
Alta (Finnmark)
Today
Snowy
Wind : 3 km/h
Humidity : 100%
-0°C
  • Monday Tomorrow -0 °C
  • Tuesday   -10 °C
Weather Layer by www.BlogoVoyage.fr